Δέκα πράγματα να θυμάστε από την τέταρτη αγωνιστική (vids)

Η τέταρτη στροφή του πρωταθλήματος συμπεριλάμβανε το κορυφαίο ελληνικό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό το clasico της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Άρη. Ωστόσο πάνω από οποιοδήποτε Top 10 ήταν η διαμαρτυρία όλων των παικτών όλων των ομάδων με την έναρξη των αναμετρήσεων
με σκοπό να αναδείξουν το μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου που αφορά στους ανασφάλιστους ποδοσφαιριστές των χαμηλότερων κατηγοριών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ενέργειά τους αυτή (με τη σέντρα και για ένα λεπτό δεν έπαιζαν ποδόσφαιρο) είχε αμεσο αποτέλεσμα, καθώς τη Δευτέρα ανακοινώθηκε η έναρξη συνεργασίας με ασφαλιστική εταιρία προκειμένου να μην υπάρξει ξανά ανασφάλιστος ποδοσφαιριστής στις επαγγελματικές κατηγορίες. Για πρώτη φορά οι πραγματικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος όρθωσαν ανάστημα και πέτυχαν κάτι πολύ σπουδαιο. Μπράβο τους!

Στα αγωνιστικά δρώμενα της τέταρτης αγωνιστικής ημέρας είχαμε λιγότερα γκολ, κάποια εκ των οποίων αξιμονημόνευτα, αλλά και σημαντικούς πρωταγωνιστές που με τις εμφανίσεις τους ομορφαίνουν το ποδόσφαιρό μας. Πάμε να τα δούμε.

10. Οι αποκρούσεις Μανδά-Παπαδόπουλου
Στις 17 Σεπτεμβρίου ενηλικιώθηκε και μετά από τέσσερις μέρες πήρε φανέλα βασικού για δεύτερη φορά στην καριέρα του πραγματοποιώντας παράλληλα την τρίτη του συμμετοχή. Βασικός με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες ο Χρήστος Μανδάς κλήθηκε από τον Γιάννη Αναστασίου στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης να καλύψει το κενό του Μέγερι, αντί του Θεοδωράκη που είχε αγωνιστεί στα δύο προηγούμενα ματς.

Μέσα σε έξι λεπτά ο νεαρός γκολκίπερ δέχθηκε δύο γκολ για τα οποία δε φέρει καμία ευθύνη αφού ήταν τελείως εκτεθειμένος από την άμυνά του. Στο δεέυτερο μάλιστα έχει βγάλει το τετ α τετ και στο ριμπάουντ ο Μαρκ Φερνάντεθ κάνει το 2-0. Λίγα λεπτά αργότερα όμως ο νεαρός έκανε μια επέμβαση που θα θυμάται για χρόνια, καθώς και πάλι εκτεθειμένος είδε τον Λουίς Φερνάντεθ να πλασάρει κι εκείνος πεσμένος με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Έτσι ο Ατρόμητος έμεινε ζωντανός, μείωσε στο σκορ και παραλίγο να ισοφαρίσει στο 73'. Όμως ο Νίκος Παπαδόπουλος έβγαλε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Μανούσου με υπερένταση σε κόρνερ χαρίζοντας το τρίποντο στην ομάδα του, το οποίο αν το έχανε θα θεωρούνταν και "αυτοκτονία".

Δείτε την απόκρουση του Μανδά στο 1.53' του βίντεο και του Παπαδόπουλου στο 4.05'.

9. Το ξεκίνημα του Αστέρα, ο Μαρκ και η ασίστ του Λουίς
Από το ίδιο ματς θα θυμόμαστε φυσικά το πρώτο εικοσάλεπτο του Αστέρα Τρίπολης που έκανε ό,τι ήθελε την άμυηνα του Ατρόμητου και θα μπορούσε να είχε "τελειώσει" το ματς σε αυτό το διάστημα. Ωστόσο ο Μανδάς και το δοκάρι κράτησαν το σκορ στα επίπεδα του 2-0. Το πρώτο γκολ που πετυχαίνουν οι Αρκάδες είναι εντυπωσιακό αλλά η ασίστ με τακουνάκι του Λουίς στον Μαρκ Φερνάντεθ είναι από τις κορυφαίες της σεζόν ως τώρα καθώς αντί να τελειώσει τη φάση είχε την οξυδέρκεια με ένα απλό ακούμπημα της μπάλας να δώσει ένα έτοιμο γκολ στον συνονόματό του, ο οποίος τρία λεπτά μετά πέτυχε και δεύτερο γκολ φτάνοντας τα τρία στο πρωτάθλημα.

8. Το ματς Βόλος-ΟΦΗ (ειδικά το πρώτο ημίχρονο)Ο ρυθμός του αγώνα παρέπεμπε σε ρυθμό Πρέμιερ Λιγκ. Βόλος και ΟΦΗ με τρομερή επιθετική διάθεση και φαντασία δημιούργησαν εκπληκτικές ευκαιρίες για γκολ, με φανταστικές κάθετες από Νέιρα και Μουνίθ, με εξαιρετικές συνεργασίες και τρεξίματα που αν κανείς τα έβλεπε σε κάποιο από τα προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα μεμψιμοιρούσε για το ελληνικό. Οι 33 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 22 στο πρώτο ημίχρονο, συνιστούν μια εντυπωσιακή και σπάνια επίδοση για τα ελληνικά δεδομένα. Μάλιστα πολλές εξ αυτών των ευκαιριών ήταν κλασικές, με τέσσερα τετ α τετ και άλλα τρία δοκάρια να μας χαρίζουν το πιο όμορφο μέχρι τώρα παιχνίδι του πρωταθλήματος, το οποίο πάντως - ω του θαύματος- είχε μόνο ένα γκολ. Απολαύστε τα highlights.

7. Το ντεμπούτο με γκολ του ΤόρεςΟ Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποτέλεσε το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Βόλου με τους ανθρώπους της ομάδας να περιμένουν πολλά από αυτόν. Η ποδοσφαιρική μοίρα τον έριξε στο ματς νωρίτερα απ' ό,τι ο ίδιος περίμενε καθώς στο ημίχρονο βγήκε αναγκαστικά ο Ζοάο λόγω τραυματισμού. Με τον ΟΦΗ να έχε το μομέντουμ ένα λάθος στο κέντρο του γηπέδου έφερε τη μπάλα στον Τόρες ο οποίος με περίσσιο θράσος έκανε μερικά μέτρα με τη μπάλα παράλληλα στην περιοχή και εκτέλεσε με το αριστερό γλυκά στην γωνία του Σωτηρίου ο οποίος δε μπόρεσε να αντιδράσει. Έτσι, ο Τόρες συνδύασε το ντεμπούτο του με ένα υπέροχο γκολ που θα θυμάται για καιρό δηλώντας μάλιστα στον Ευγένη Δαδαλιάρα πως θέλει να βοηθήσει το Βόλο να "μεγαλώσει".

6. Το "σεντερφορίσιο" γκολ του Αραμπούλι
Ο Μπατσάνα Αραμπούλι χάρισε έναν πολύτιμο βαθμό στον Πανιώνιο, έναν βαθμό ο οποίος κατακτήθηκε χάρη στο πανέμορφο γκολ που πέτυχε ο διεθνής Γεωργιανός. Στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Λαμία, ο Σαραμαντάς έκανε σέντρα στην καρδιά της περιοχής, με τον Αραμπούλι να βγαίνει μπροστά από τον αμυντικό και να εκτελεί με ένα αριστερό-γυριστό-σκροπ σουτ στην κίνηση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη. Ένα γκολ το οποίο σίγουρα δε μπορούν να πετύχουν πολλοί ποδοσφαιριστές. Δείτε το.

5. Το γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς με 50άρα και κίνηση
Ο Σέρβος αναδεικνύεται σε ηγετική φυσιογνωμία της ΑΕΛ και πρόσφατα ανανέωσε τη συηνεργασία του με την ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια. Στο ματς με την Ξάνθη ήταν αυτός που κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του με ένα γκολ το οποίο προήλθε από φάση την οποία ξεκίνησε και τελείωσε ο ίδιος. Τί έκανε ο "Μίλο"; Με τη μπάλα στα πόδια ανάμεσα στην περιοχή της ομάδας του και τη μεσαία γραμμή έκανε 50άρα μπαλιά στον Νούνιτς και σπριντ όλο τον άξονα μέχρι να φτάσει σε θέση φορ. Αυτή την κίνηση είδε ο Νούνιτς που έκανε τη σέντρα και έστειλε τη μπάλα στον Σέρβο ο οποίος τελείωσε ιδανικά μια αντεπίθεση από την μια περιοχή στην άλλη που κατέληξε σε γκολ με μόλις δύο πάσες. Δείτε το.

4. Το γκολ του Μίσιτς
Ο Κροάτης χαφ έβαλε και πάλι το χεράκι του, ή μάλλον το ποδαράκι του για να βγει αλώβητος και αήττητος ο ΠΑΟΚ από ένα ακόμα ματς. Με την άμμο στην κλεψύδρα του ντέρμπι με τον Άρη να ξοδεύεται προς το διπλό, ο Μίσιτς βρέθηκε στην περιοχή σε πλάγια θέση, ο Ααουγκούστο γέμισε και εκείνος με διαγώνιο σουτ στην κίνηση χωρίς δεύτερη σκέψη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας ένα γκολ με μια εκτέλεση η οποία αν δεν πιάσει καλά μπορεί να στείλει τη μπάλα πολλά μέτρα μακριά από την εστία. Είναι σουτ που θέλει αυτοπεποίθηση και καλή τεχνική, ένα γεμάτο γκολ και σε χρονικό σημείο που το γιγαντώνει.

3. Το γκολ του Γκερέρο στο "αιώνιο" ντέρμπι
Το να σκοράρεις σε αιώνιο ντέρμπι σε βάζει στο Top 10. Το να σκοράρεις δεύτερη διαδοχική χρονιά σε εκτός έδρας αιώνιο ντέρμπι σε βάζει στο πάνθεον αυτών των αναμετρήσεων. Το να σκοράρεις και με αυτόν τον τρόπο σε οδηγεί στη μνήμη των φίλων της ομάδας σου για πάντα, ίσως και σε αυτή των αντιπάλων. Σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά, κεφαλιά ασίστ από Μασουρα, ένα κοντρόλ με τον κορμό χωρίς να βλέπει εστία αλλά με απόλυτη αίσθηση του που βρίσκεται και εκτέλεση με το αριστερό σε δεύτερο χρόνο. Απλά ήξερε που ήταν. Απλά εκτέλεσε. Απλά σκόραρε ένα πανέμορφο γκολ η αξία του οποίου πολλαπλασιάζεται επειδή επετεύχθη στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

2. Η εμφάνιση του Περέα
Μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό και αγωνίστηκε σαν παίκτης που έχει φάει με το κουτάλι τα αιώνια ντέρμπι. Με την ορμή του και πάθος του παρέσυρε συμπαίκτες και αντιπάλους δίνοντας πραγματική αίσθηση ντέρμπι στο ματς. Κέρδισε πέναλτι, άνοιξε χώρους, έβαλε δύσκολα στους αντίπαλους αμυντικούς και με την παρουσία του βοήθησε τον Παναθηναϊκό να φτάσει στην ισοπαλία και να κερδίσει τις εντυπώσεις σε ένα ματς που άπαντες τον είχαν για χαμένο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο 19χρονος Χουάν Χοσέ Περέα ήρθε για να μείνει και δείχνει από νωρίς να έχει αντιληφθεί την ιστορία της φανέλας που φοράει. Το αντιλαμβάνεται αυτό κάποιος και από τις δηλώσεις του μετά το ματς.

1. Ο ΛιβάιαΠέτυχε ένα εξόχως σημαντικό γκολ σε μια δύσκολη έδρα, οδήγησε ηγετικά σε νέα νίκη την ΑΕΚ, χαίρεται το ποδόσφαιρο και γεμίζει προσωπικότητα όλο τον οργανισμό της Ένωσης. Δεν είναι στο νούμερο 1 μόνο λόγω της εμφάνισης και του υπέροχου γκολ που πέτυχε. Είναι μέχρι τώρα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος και στο ματς τη τέταρτης αγωνιστικής στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό ήταν εκρηκτικός. Ο "απελευθερωμένος" Λιβάια -γράφαμε στο προηγούμενο TOP 10- απελευθερώνει και όλο το παιχνίδι της ΑΕΚ. Ο "αγριεμένος" Μάρκο μπορεί να πάρει όλη την ομάδα στις πλάτες του, να την "γιγαντώσει" όπως έγραψε στο blog του ο Γιώργος Βασιλείου. Το έκανε για τρίτο συνεχόμενο ματς (Αστέρας, Λαμία, Παναιτωλικός), μένει να δούμε αν και που θα σταματήσει. Αφήστε που σκόραρε για πέμπτο συνεχόμενο ματς εκτός έδρας. Σπάνιο. Η συνολική του εμφάνιση πάντως δύσκολα αποτυπώνεται σε μερικά λεπτά highlights.
Keywords
top 10, ολυμπιακος, θεσσαλονικη, ΠΑΟΚ, top, γκολ, συμμετοχή, βολος, οφη, λαμια, αελ, ξανθη, σπριντ, φορ, χαφ, μνήμη, συγκεκριμένο, εμφάνιση, νέα, ΑΕΚ, blog, παναθηναικος, αξια, Καλή Χρονιά, ξανα, οξυδερκεια, μνήμη, βιντεο, αελ, γλυκα, γωνια, εδρα, καριερα, οφη, ρυθμος, blog, αγρινιο, αηττητος, αμυνα, απλα, ατρομητος, αυτοπεποιθηση, βγαινει, βρισκεται, γκολ, δευτερο, δευτερα, διαστημα, δειτε, δηλωσεις, δειχνει, διχτυα, δοκαρι, δωσει, δρωμενα, διπλο, ενεργεια, εμφάνιση, εξι, εστια, εταιρια, ετοιμο, ευθυνη, ζοαο, ιδιο, θρασος, ημιχρονο, κινηση, κλεψυδρα, λαθος, μακρια, μοιρα, νικη, ξεκινημα, ομαδα, παντα, ορμη, παθος, παμε, ποδοσφαιρο, πρωταγωνιστες, σεζον, σεντρα, σιγουρα, συγκεκριμένο, συμμετοχή, σπριντ, σωτηριου, τρια, τριτη, φαντασια, φυσικα, φορ, φορα, χαφ, χρηστος, ελληνικα, εμφανισεις, καρδια, μεινει, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, ποδια, top 10, top, υπεροχο, χαιρεται, ξεκινησε, χοσε
Τυχαία Θέματα