Χωρίς κόσμο οι αγώνες της Σέριε Α

Χωρίς κόσμο οι αγώνες της Σέριε ΑevlachosΤρί, 10/27/2020 - 16:57

Είναι πολλά τα πρωταθλήματα σε όλη την Ευρώπη που προσπαθούν να χαλαρώσουν τα μέτρα για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Στην Ιταλία δεν συμβαίνει αυτό. Το αντίθετο μάλιστα.

Από τον Σεπτέμβρη υπήρχε η δυνατότητα να δίνουν το παρών μέχρι 1000 οπαδοί στους αγώνες της Σέριε Α αλλά αυτό πλέον δεν ισχύει. 

Με την αύξηση κρουσμάτων στην γειτονική χώρα (20000 το σαββατοκύριακο που πέρασε) ήρθε άμεσα εντολή από τις υπεύθυνες αρχές να απαγορευτεί στον κόσμο η είσοδος στα γήπεδα για τουλάχιστον έναν μήνα.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε και αυτό μέσα σε μια σειρά αυστηρών μέτρων για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση. 

Ο πρόεδρος της Σέριε Α, Πάολο Νταλ Πίνο δήλωσε : "Ελπίζω η κυβέρνηση να αντιλαμβάνεται την αξία της βιομηχανίας του ποδοσφαίρο και να μην ακούει τους δημαγωγούς. Ανησυχούμε. Είμαστε κοντά στην κατάρρευση και φοβάμαι ότι η οικονομία της χώρας θα το πληρώσει ακριβά μετά από αυτά τα μέτρα. Η υγεία προηγείται σίγουρα αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και τις συνέπειες. Περιμένουμε περισσότερη προσοχή και ευαισθησία από την κυβέρνηση. Το ποδόσφαιρο πληρώνει ένα δισεκατομμύριο σε φόρους κάθε χρόνο. Ελπίζω τουλάχιστον να πάρουμε μια οικονομική βοήθεια. Πέρσι χάθηκαν εξακόσια εκατομμύρια συνολικά από το κλείσιμο των γηπέδων".

Οι υγειονομικές αρχές σταμάτησαν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κολυμβητήρια και γυμναστήρια. Θα αυξηθεί η συχνότητα των τεστ κορωνοϊού για τις ομάδες της Σέριε Α ενώ για να ταξιδέψουν ομάδες για αγώνα οι παίκτες θα πρέπει να είναι αρνητικοί στον ιό, τουλάχιστον 72 ώρες πριν το παιχνίδι. 

ΙΤΑΛΙΑ - Serie A - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Off Off evlachos Off Off κορωνοϊός ΙΤΑΛΙΑ Η Σέριε Α αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο οπαδών στα γήπεδα της Σέριε Α για τουλάχιστον έναν μήνα. Article publish on Τρί, 10/27/2020 - 16:57 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα