Χίμκι: Βαρύ πορτοφόλι, μεγάλες προσδοκίες

Αν δεν ήταν η Μπαρτσελόνα και το… σοκ και δέος που προκάλεσε με την μεταγραφική της ενίσχυση, ο άτυπος τίτλος της «πρωταθλήτριας των μεταγραφών θα άνηκε δικαιωματικά στη Χίμκι. Μπορεί Ο Σβεντ να μην είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της λίγκας του, όμως δίπλα του συναντάμε ολόκληρο γαλαξία αστέρων.

· Ο προπονητής

Ρίμας Κουρτινάιτις

Ήταν μέλος της ΕΣΣΔ που κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό
μετάλλιο το ’88 στη Σεούλ. Ως προπονητής, έχει κατακτήσει τρεις φορές το Eurocup (2009, 2012, 2015) και ευελπιστεί, στη δεύτερή του θητεία στην ομάδα (2011-16 η πρώτη), να καταξιωθεί και στην Ευρωλίγκα.

· Το αστέρι

Αλεξέι Σβεντ

Μπορεί η Χίμκι να πρόσθεσε μεταξύ άλλων στο ρόστερ της τους Μοσγκόφ και Τζερέμπκο από το ΝΒΑ, όμως για μία ακόμα σεζόν το τιμόνι της ομάδας στο παρκέ θα είναι στα χέρια του Αλεξέι Σβεντ. Από ατομικές διακρίσεις έχει χορτάσει. Τώρα καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί μιας υπερταλαντούχας και φιλόδοξης ομάδας.

· Γήπεδο

Hhimki Basketball Center (5.025)

· Περσινή πορεία

Τερμάτισε 13η στην κανονική περίοδο και δεν προκρίθηκε στα πλέι οφς.

· Τίτλοι

Νικήτρια Eurocup (2012, 2015)

Νικήτρια VTB League (2011)

Κυπελλούχος Ρωσίας (2008)

· Ήρθαν-έφυγαν

Παραλίγο να συμπληρώσει ολόκληρη… 12αδα μεταγραφών. Μοσγκόφ, Τζερέρμπο, Μπερτάνς, Καράσεφ, Έβανς, Γιόβιτς, Μπούκερ και Τίμα, οι σημαντικότερες εξ αυτών. Αποχαιρέτησαν μεταξύ άλλων, ο Μίκι, ο Μάρκοβιτς, ο Τζένκινς και ο Κρόκερ.

· θα είναι επιτυχία αν…

προκριθεί στα πλέι οφς. Έχει το ταλέντο, ψάχνει τη χημεία.

· Θα είναι αποτυχία αν…

χάσει αμαχητί την κούρσα για τα πλέι οφς.
Keywords
Τυχαία Θέματα