Χέρκουλες-Άγιαξ 3-2: Αποκλεισμός-σοκ για τον Αίαντα!

Το Κύπελλο αποτελεί διαχρονικά τον θεσμό των εκπλήξεων και φέτος ήταν η σειρά του Άγιαξ να το διαπιστώσει. Ο Αίαντας υπέστη ήττα-σοκ από την Χέρκουλες, ομάδας τέταρτης κατηγορίας, με 3-2 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού.

Το ματς

Ο Άγιαξ βρέθηκε από νωρίς σε θέση να κυνηγάει όταν στο 14’ ο Πίτερς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά οι προσπάθειές τους σταμάτησαν πάνω στην άμυνα της Χέρκουλες και του τερματοφύλακα Βονκ. Έτσι το 1-0 παρέμεινε σαν σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τζον Φαν’ Σιπ ξεκίνησε με

τρεις αλλαγές για να φέρει το παιχνίδι όσο πιο γρήγορα γίνεται στα μέτρα του. Τα πράγματα όμως χειροτέρεψαν για τον Αίαντα, όταν στο 66’ ο Πίτερς θα πετύχει το δεύτερο προσωπικό του γκολ για να κάνει το 2-0. Η αντίδραση, πάντως, ήρθε για τον Άγιαξ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Στο 83’ ο Μπρόμπει θα μειώσει σε 2-1 και 6 λεπτά αργότερα ο Άκπομ θα ισοφαρίσει. Η ψυχρολουσία όμως θα έρθει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Γκρότενμπεργκ θα κερδίσει τον Ραμάι και θα κάνει το τελικό 3-2. Ιστορική πρόκριση για τους ερασιτέχνες της Χέρκουλες, απότομη πτώση για τον Άγιαξ, μετά από ένα διάστημα ανάκαμψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα