Χέντερσον: “Οι αποδοκιμασίες δεν θα με σταματήσουν από το να τα δίνω όλα”

Ηταν το πρώτο παιχνίδι του Τζόρνταν Χέντερσον στην Αγγλία, μετά τα όσα έγιναν με το καλοκαιρινό σήριαλ της μετεγγραφής του από τη Λίβερπουλ στη Σαουδική Αραβία και στην Αλ Ετιφάκ. 

Ο Χέντερσον έκανε την 79η συμμετοχή του με την Αγγλία, ήταν βασικός στο φιλικό παιχνίδι με την Αυστραλία και μάλιστα ήταν και ο αρχηγός της ομάδας.

Στο παιχνίδι που έγινε στο “Γουέμπλεϊ” αποδοκιμάστηκε την ώρα της αλλαγής όταν βγήκε από το παιχνίδι στο 62’ και τη θέση του πήρε ο

Κάλβιν Φίλιπς. 

“Απογοητευτικό…” ήταν ένα πρώτο σχόλιο. “Δεν θα με αλλάξει από αυτό που είμαι και από αυτό που κάνω για αυτή την ομάδα και για τη χώρα μου. Δίνω τα πάντα κάθε φορά”. 

Η ερμηνεία των αποδοκιμασιών είχε να κάνει με τα ανθρώπινα δικαιώματα των οποίων ως αρχηγός της Λίβερπουλ ήταν υπέρμαχος και με το ότι πήγε σε μια χώρα που αντιμετωπίζει κατηγορίες για αυτό το θέμα όπως και για τα θέματα της ομοφυλοφιλίας σε σχέση πάλι με την αντιμετώπιση που υπάρχει στη Σαουδική Αραβία.

Ο Χέντερσον μετά το παιχνίδι είπε ότι δεν άκουσε τις αποδοκιμασίες αλλά και ότι δεν θα τον επηρεάσει στην αφοσίωση που δείχνει στην Εθνική Αγγλίας.

“Ο κάθε ένας έχει τη γνώμη του. Αγαπάω να παίζω για την Αγγλία, το έκανα για πολλά χρόνια και για αυτό είμαι ακόμη εδώ. Θέλω ακόμη να παίξω για την Αγγλία για όσο το δυνατόν πιο πολύ και να τα δίνω όλα για την ομάδα και για τη χώρα μου”. 

Πρόσθεσε: “Δεν είναι όμορφο να σε αποδοκιμάζουν οι δικοί σου φίλαθλοι. Αλλά όλοι έχουν την άποψή τους. Στον δρόμο κάθε φορά που συναντώ κάποιον είναι πάντα με θετική διάθεση και λέγονται όμορφα πράγματα. 

Σε ερώτηση για το αν κατάλαβε γιατί τον αποδοκίμασαν, είπε… “Η αλήθεια είναι πως όχι. Δεν ξέρω. Ξέρετε εσείς;”.

Οταν του είπανε για τη Σαουδική Αραβία, είπε: “Ναι… Αν ο κόσμος θέλει να με αποδοκιμάσει γιατί παίζω σε διαφορετική χώρα, είναι ok. Οπως είπα, οκαθένας ένας έχει τη γνώμη του”. 

Σχόλιο έκανε και ο Σαουθγκέιτ, ο προπονητής της Αγγλίας και είπε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει τις αποδοκιμασίες. Συμπλήρωσε ότι οι φίλαθλοι αλλά και η υπόλοιπη ομάδα θα πρέπει να σταθούν δίπλα του και για το επόμενο παιχνίδι, την Τετάρτη, στο Γουέμπλεϊ, με την Ιταλία που είναι σημαντικό παιχνίδι στα προκριματικά του EURO.

Keywords
Τυχαία Θέματα