"Χ"άρηκε η Ξάνθη στη Νέα Σμύρνη (video)

Στην επανέναρξη του πρωταθλήματος Πανιώνιος και Ξάνθη κλήθηκαν να αποδείξουν ότι στη διακοπή κατάφεραν να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα. Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπήκαν σ' αυτή την περιπέτεια χωρίς να φταίνε (0-0).

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν στο χορτάρι του γηπέδου της Νέας Σμύρνης, με τους Γρηγορίου και Ράσταβατς να επιλέγουν το ίδιο σύστημα, το 4-2-3-1. Η ομάδα
του Γρηγορίου είχε κατω από τα δοκάρια ο Κότνικ, στην άμυνα δεξιά ο Παπαγεωργίου, αριστερά ο Σαραμαντάς και στο κέντρο οι Μπανανά και Σταυρόπουλος. Αμυντικά χαφ οι Κόρμος και Σιώπης. Στον άξονα ο Σαββίδης, δεξιά ο Σπιριντόνοβιτς και αριστερά ο Μασούρας. Μοναδικός προωθημένος του αγώνα ο Ντουρμισάι.

Ο Ράσταβατς επέλεξε στο τέρμα τον Ζίβκοβιτς στην άμυνα δεξί μπακ ο Μπαξεβανίδης, αριστερό ο Σιλά και στο κέντρο οι Σβάρνας και Φλίσκας. Στα χαφ οι Μεχία και Ντε Λούκας. Στον άξονα ο Ντούριτσκοβιτς, δεξιά ο Μπρίτο και αριστερά ο Τριάδης. Στην επίθεση ο Γέντρισεκ.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πανιώνιος έβγαλε ένταση και δύναμη στον αγωνιστικό χώρο, ήταν η ομάδα που πίεσε στην επίθεση χωρίς όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία πέρα από το 7ο λεπτό με την κεφαλιά του Μπανανά που έδιωξε ο Ζίφκοβιτς. Ο μπάλα κυκλοφορούσε συνεχώς κοντά στην περιοχή του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, ο οποίος όμως δεν χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση εκτός από την κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού του Πανιωνίου.

Τα λεπτά κυλούσαν και ο ρυθμός έπεσε χωρίς όμως η Ξάνθη να καταφέρει να φανεί στο παιχνίδι κυρίως στο επιθετικό της κομμάτι.

Στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53' Ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε φάουλ που κέρδισε ο Σαραμαντάς, την κεφαλία έπιασε ο Σταυρόπουλος και έδιωξε σε κόρνερ ο Ζίφκοβιτς. Παρόμοια φάση και στο 69ο λεπτό με τον Μπανανά να απειλεί και πάλι με κεφαλιά.

Η Ξάνθη φάνηκε επιθετικά στο 73' όταν ο Μεχία σούτερ ύστερα από κόρνερ του Τριάδη, με τη μπάλα όμως να φεύγει άουτ. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε κάποια φάση που να ξεσήκωσε τον κόσμο από την πλευρά του Πανιωνίου, ούτε όμως και από την πλερά της Ξάνθης που σίγουρα μένει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γρηγορίου): Κότνικ, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (85' Οικονομίδης), Σιώπης, Μασούρας (81' Μακρύλλος), Σπιριντόνοβιτς, Σαββίδης (70' Γεσίλ), Ντουρμισάι.
ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Τριάδης (90' Μελιόπουλος), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας, Σιλά, Μπρίτο (58' Κάστρο), Γέντρισεκ (70' Λουσέρο).
Keywords
Τυχαία Θέματα