Μπεϊτάρ-ΠΑΟΚ 1-4: Έμεινε όρθιος με 10 και πήρε “μάγκικη” πρόκριση με “μάγο” Κωνσταντέλια

Γκολ από το πουθενά σ’ ένα “τρελό” πρώτο μέρος

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 2 αλλαγές σε σχέση με τους 11 της Τούμπας και σε σχηματισμό 4-2-3-1, από την άλλη πλευρά η Μπεϊτάρ έπαιξε 3-5-2.

Η τύχη χαμογέλασε στον ΠΑΟΚ νωρίς καθώς μόλις στο 12′ κατάφερε να προηγηθεί με γκολ-δώρο. Σε μία ανύποπτη φάση ο Γκότλιμπ προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του, ο Σίλβα ήταν σε λάθος θέση και έτσι

δίχως τελική ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Στην επόμενη φάση οι Ισραηλινοί διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι χωρίς να έχουν δίκιο και στη συνέχεια είχαμε ρίψη αντικειμένων, ένα εξ αυτών βρήκε τον Νάρεϊ στο κεφάλι και το παιχνίδι διεκόπη για τουλάχιστον 5 λεπτά με τα μεγάφωνα να κάνουν συστάσεις.

Ο ρυθμός έπεσε με τις 2 ομάδες να επηρεάζονται από τη διακοπή. Η Μπεϊτάρ απείλησε με στημένη μπάλα και την άστοχη έξοδο του Κοτάρσκι στο 33′, αλλά η κεφαλιά του Φράιντεϊ έφυγε άουτ. 2 λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ ακούμπησε το 0-2, αλλά η βολίδα του Νάρεϊ είχε απάντηση με τον Σίλβα να απομακρύνει εντυπωσιακά.

Και εκεί που όλα έμοιαζαν να κυλούν ιδανικά για τον ΠΑΟΚ, ήρθε η φάση που άλλαξε τις ισορροπίες. Ο Αουγκούστο ανέτρεψε τον Σούα που μετά από λάθος έμπαινε μόνος του στην περιοχή του Δικεφάλου και ο Μιγιό έδωσε πέναλτι και αποβολή του Βραζιλιάνου. Ο Κοτάρσκι με καταπληκτικό τρόπο κράτησε το μηδέν αποκρούοντας το πέναλτι του Σούα. Ο ΠΑΟΚ έκανε αναγκαστική αλλαγή με τον Τσιγγάρα να περνάει στη θέση του Τάισον.

Στην επόμενη φάση Ζίφκοβιτς και Τόμας έκρυψαν την μπάλα και το 0-2 ήταν γεγονός στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ο Σέρβος μπήκε από αριστερά άλλαξε 2 φορές με τον Τόμας και ο Ισπανός πλάσαρε για το δεύτερο γκολ, σοκάροντας κι άλλο τους Ισραηλινούς.

Οι γηπεδούχοι όμως μπήκαν και πάλι στο ματς μετά από φτηνό γκολ για την άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Φράιντεϊ βρήκε χώρο ανάμεσα σε 3! αμυντικούς του ΠΑΟΚ και στο 7ο από τα 9 λεπτά των καθυστερήσεων του ημιχρόνου έγραψε με κεφαλιά το 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Διαχείριση της κατάστασης και ο “μάγος” Κωνσταντέλιας

Στο 5λεπτο του δευτέρου μέρους οι Ισραηλινοί που μπήκαν δυνατά είχαν 2 φάσεις με Νικολέσκου που ήρθε από τον πάγκο και τον Μίτσα, αλλά και οι 2 έφυγαν μακριά. Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να κρατήσει ,μπάλα και ο Λουτσέσκου πέρασε τον Σαμάτα στη θέση του Τόμας στο 60ο λεπτό.

Οι Ισραηλινοί σκόραραν με τον Σούα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ, ενω στο 65 ο Φράιντει πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς σ’ ένα δίλεπτο με αντεπιθέσεις φωτιά, στο 77′ ήταν ο Τσιγγάρας που πλάσαρε άουτ σε κενή εστία και στο 79′ ο Σαμάτα που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σίλβα.

Στις καθυστερήσεις όμως ο “μάγος” Κωνσταντέλιας έδιωξε το άγχος. Με καταπληκτική ενέργεια ξέφυγε στην περιοχή και πλάσαρε ο Σίλβα απέκρουσε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τομά και έγινε το 1-3, που σφράγισε την πρόκριση του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο φέρελπις νεαρός ο οποίος στο 6ο των καθυστερήσεων πλάσαρε εντυπωσιακά πάνω από τον Σίλβα για το 1-4

Πλέον προσεχής αντίπαλος του Δικεφάλου η Χάιντουκ Σπλιτ των γνωστών μας Λιβάια, Οφόε και Σάρλια

Μπεϊτάρ: Σίλβα, Μπίτον, Ντγκάνι, Κριέφ, Γκότλιμπ(Μίτσα), Μορόζοφ, Ασκενάζι(Τομά), Αζάρια(Κανούκ), Γιόνα(Νικολέσκου), Φράιντεϊ, Σούα

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Μιχαηλίδης(Κουλιεράκης), Μπάμπα, Σβαμπ, Αουγκούστο, Νάρεϊ, Ζίβκοβιτς(Κωνσταντέλιας), Τάισον(Τσιγγάρας), Τόμας(Σαμάτα)

Keywords
Τυχαία Θέματα