Η UEBO στο πλευρό του Ηλία Κορομηλά – «…πλήρη εμπιστοσύνη στην ηθική και το ήθος των σημερινών μελών μας»

Όχι μόνο στηρίζει τους δύο ρέφερι, αλλά θεωρεί εντελώς ψευδείς τους ισχυρισμούς του Αμπρόσοφ, ο οποίος κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε από την FBU για δωροδοκία λόγω λήψης χρημάτων από υφισταμένους του και για πλαστογράφηση υπογραφής σε επίσημο έγγραφο.

Μάλιστα στην ανακοίνωση φιλοξενούνται οι δηλώσεις και των δύο διαιτητών…

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση του Συνδέσμου Διαιτητών της Ευρωλίγκας

Όσον αφορά τις πρόσφατες καταγγελίες που έγιναν δημοσίως από τον πρώην διαιτητή, κ. Mykola Ambrosov, εναντίον δύο μελών της UEBO, υποστηρίζοντας απόπειρα δωροδοκίας

σχετικά με τη διαιτησία του, επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε τη στάση μας επί του θέματος:

1. Η UEBO έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ηθική και το ήθος των σημερινών μελών μας.

2. Εκ των προτέρων, οι ισχυρισμοί που δημοσιεύθηκαν από τον κ. Mykola Ambrosov, φαίνεται ως εντελώς ψευδείς, και έγιναν στο πλαίσιο του προσωπικού του θέματος και των συμφερόντων του για να προκαλέσουν ζημιά στο ινστιτούτο Euroleague, στα μέλη της UEBO ως σύνολο, και στα 2 κολέγια μας που υπέστησαν τους ισχυρισμούς του.

3. Η εντύπωσή μας βασίζεται στα ακόλουθα απλά γεγονότα:

– Πρώτον, αυτοί οι ισχυρισμοί έρχονται τώρα, μετά από 2 χρόνια που ακολούθησαν το σχετικό παιχνίδι, και έγινε κατ’ αρχάς απευθείας με τη χρήση των δημόσιων μέσων ενημέρωσης και όχι με την προσέγγιση των επίσημων διαύλων (ειδικά αν θεωρούμε υποχρέωση των μελών της UEBO να ακολουθούν τις οδηγίες της EB και να αναφέρουν άμεσα σε πραγματικό χρόνο, οποιαδήποτε προσπάθεια ύποπτων δραστηριοτήτων).

– Δεύτερον, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί προέρχονται από ένα άτομο που κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε από την FBU για δωροδοκία λόγω λήψης χρημάτων από υφισταμένους του και για πλαστογράφηση υπογραφής σε επίσημο έγγραφο.

– Τρίτον, δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο ισχυρισμός αυτός δημοσιεύθηκε λίγες μόλις ημέρες αφότου ο κ. Ambrosov έλαβε επίσημη επιστολή από την ΕΒ, με την οποία απορρίπτεται το αίτημά του να επιστρέψει ως αξιωματούχος σε αγώνες της ΕΒ.

4. Η UEBO σέβεται τις αποφάσεις που έλαβε η EB να διεξάγει επίσημη έρευνα σε αυτή την περίπτωση, προκειμένου να προστατεύσει την ακεραιότητα του παιχνιδιού και να καθαρίσει κάθε πιθανή υποψία γύρω από τη δουλειά μας ως διαιτητές, η οποία είναι το βασικότερο μέλημά μας.

5. Η UEBO παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να προστατεύσει τον επαγγελματισμό, την ακεραιότητα και τη δικαιοσύνη των μελών μας και να συνεργαστεί με κάθε ενέργεια που απαιτείται για να διαλευκανθούν πιθανές υποψίες και ισχυρισμοί.

Επίσημη απάντηση σε ανυπόστατους ισχυρισμούς – Κορομηλάς Ηλίας:

Έλαβα γνώση των δηλώσεων του Micola Ambrosov σχετικά με την εμπλοκή μου, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο. Θέλω να διαβεβαιώσω κατηγορηματικά ότι οι ισχυρισμοί αυτοί που απευθύνονται σε εμένα είναι εντελώς αβάσιμοι και φέρουν κακόβουλη πρόθεση να αμαυρώσουν τη φήμη μου και την τιμή μου, τα οποία αποτελούν θεμελιώδεις πτυχές της ταυτότητάς μου ως διεθνούς διαιτητή. Ως αποτέλεσμα, ανέλαβα άμεσα δράση και προσέλαβα τον δικηγόρο μου να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά του συγκεκριμένου ατόμου, το οποίο έχει ήδη αποκλειστεί από τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε δραστηριότητα καλαθοσφαίρισης στην Ουκρανία, γεγονός που έχει κοινοποιηθεί σε όλους τους Ευρωπαίους διαιτητές από την UEBO.

Επιπλέον, ανέθεσα στον δικηγόρο μου να λάβει τα απαραίτητα νομικά μέτρα για να αποτρέψει την άκριτη αναπαραγωγή αυτών των ψευδών δηλώσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή σε ιστότοπους χωρίς προηγούμενη επαλήθευση. Η αλήθεια αποτελούσε πάντοτε την κατευθυντήρια αρχή μου σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας και διατηρώ ακλόνητη την πεποίθηση ότι θα επικρατήσει.

Η ακεραιότητα του χαρακτήρα μου ως διεθνής διαιτητής είναι υψίστης σημασίας για μένα και παραμένω δεσμευμένος να τηρώ τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα στο επάγγελμά μου. Εκτιμώ την υποστήριξη που έχω λάβει από τους συναδέλφους μου και την κοινότητα της καλαθοσφαίρισης και είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ το καλό μου όνομα απέναντι σε τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς.

Με ακλόνητη πεποίθηση για την αλήθεια, θα επιμείνω σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Επίσημη απάντηση σε αβάσιμους ισχυρισμούς – Boris Ryzyk

Χθες διάβαζα τις ειδήσεις στο Eurohoops και είδα το όνομά μου να εμπλέκεται σε αβάσιμους ισχυρισμούς. Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι οι ισχυρισμοί εναντίον μου είναι εντελώς αβάσιμοι και δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.Είναι ενοχλητικό να βλέπω το όνομά μου σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Επιφυλασσόμενος για όλα τα δικαιώματά μου, θα προβώ άμεσα στις κατάλληλες νομικές ενέργειες εναντίον του προσώπου που έχει αποκλειστεί για τρία χρόνια από την περίοδο που λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024, λόγω της διαφθοράς στη διαιτησία που είχε εμπλακεί τοπικά στην Ουκρανία και στη συνέχεια λόγω της δημιουργίας μιας πλαστής επιστολής με υπογραφές σαν να ήταν γραμμένη από την Ουκρανική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στην οποία του απαγορεύτηκε ισόβια η άσκηση οποιασδήποτε καλαθοσφαιρικής δραστηριότητας από την Ομοσπονδία.

Παραμένω πλήρως προσηλωμένος στο άθλημα της καλαθοσφαίρισης και στις αξίες του και θα συνεργαστώ ολόψυχα με κάθε αρμόδια αρχή στις προσπάθειές της να εξακριβώσει την αλήθεια. Εκτιμώ την κατανόηση και την υπομονή σας, καθώς διανύουμε αυτή τη διαδικασία.

Keywords
Τυχαία Θέματα