Μπαρτσελόνα: Προτεραιότητα η απόκτηση του Ιλκάι Γκιντογκάν

Προτεραιότητα της αυτή τη στιγμή είναι η απόκτηση του Ιλκάι Γκιντογκάν. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα φαίνεται να συνεχίζει την προσπάθεια του να πείσει τον Γκιντογκάν να παραμείνει στο στάδιο «Etihad» και η αγωνία των Καταλανών είναι στο κατακόρυφο, περιμένοντας την απόφαση του αρχηγού της Μάντσεστερ Σίτι. Δεδομένων των οικονομικών δυσκολιών, το να μπορούν να αποκτήσουν ποιοτικούς παίκτες με ελεύθερη μεταγραφή (ο Γκιντογκάν δεν έχει συμβόλαιο) αποτελεί προτεραιότητα για το σύλλογο.

Ο πολυθεσίτης

Γκιντογκάν

Ο Τσάβι έχει μεγάλη πίστη στις ικανότητες του Γκουντογκάν και θεωρεί ότι μπορεί να παίξει σε οποιονδήποτε από τους βασικούς ρόλους που θα μπορούσαν να του ανατεθούν. Μεγάλη ικανότητα στην τελική πάσα, μπορεί να παίξει ως εσωτερικός μέσος, αλλά και ως ανεστραμμένος εξτρέμ, όπως έκανε ο Γκάβι αυτή τη σεζόν.

Ο προπονητής των «μπλαουγκράνα» πιστεύει ακράδαντα ότι ο Γκιντογκάν θα μπορούσε να βελτιώσει πολύ το παιχνίδι της ομάδας του στη μεσαία γραμμή. Πολύ συχνά η Μπαρτσελόνα δυσκολευόταν να δημιουργήσει ευκαιρίες, κυρίως εκτός έδρας, ειδικά χωρίς τον Πέδρι.Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έμενε απομονωμένος και «τρεφόταν» κυρίως με σέντρες. Είναι ξεκάθαρο επίσης, ότι ο Γκιντογάν θα προσδώσει εμπειρία στην ομάδα. Στα 32 του χρόνια, αν αποκτηθεί, θα γινόταν μόλις ο τέταρτος παίκτης των Καταλανών που θα έχει κατακτήσει το Champions League.

– @ffpolo: “İlkay Gündoğan is Barcelona’s favourite to become the first signing for the 2023-24 season.”#FCB

— Barça Buzz (@Barca_Buzz) June 13, 2023

Τέλος, ο Γκιντογκάν, έχει στο ρεπερτόριο του και το γκολ, σκιράροντας 11 φορές σε 51 παιχνίδια αυτή τη σεζόν. Εάν η Μπαρτσελόνα χάσει τον Γκιντογκάν, θα είναι μία μεγάλη απογοήτευση. Αναμφισβήτητα δεν υπάρχει κανένας άλλος στην αγορά που να έχει το προφίλ του και να μπορεί να αποκτηθεί χωρίς να χρειαστεί πακτωλός χρημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα