Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 86-60: «Σάκος του μποξ» μετά το πρώτο δεκάλεπτο (hls)

Η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε ένα δεκάλεπτο για να αφήσει…παρασάγγας πίσω της τον Παναθηναϊκό και να φτάσει σε εύκολη νίκη (86-60), κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι “πράσινοι” δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν την απουσία των Νέντοβιτς και Παπαπέτρου, αλλά η εμφάνιση του και πάλι ήταν απογοητευτική σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο και

“διαβάζοντας” σωστά την άμυνα της Μπαρτσελόνα, είχε 3 “καρφώματα” του Παπαγιάννη από ασίστ του Ουάιτ και του Σαντ Ρος, ενώ στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι δεν είχαν υπομονή στις επιθέσεις τους. Οι “πράσινοι”, όμως, υπέπεσαν σε 5 λαθη στο πρώτο δεκάλεπτο και έφτασαν τα 13 στο ημίχρονο. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους άλλαξε την αρχική πεντάδα και με τον Έξουμ, τον Γιακουμπάιτιτς και τον Χέιζ, η Μπαρτσελόνα πίεσε αποτελεσματικά στην άμυνα της. Με επιμέρους σκορ 28-10, τον Καλάθη να δίνει τρείς ασίστ και απέναντι στους φιλοξενούμενους που ήταν άστοχοι από την γραμή του 3ποντου (1/9), οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 45-25 και ουσιαστικά “τελείωσαν” το παιχνίδι.

Γιατί, στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός σκόραρε 17 πόμτους, δέχτηκε 18 και η διαφορά δεν μειώθηκε. Η Μπαρτσελόνα έκανε συντήρηση δυνάμεων στους βασικούς παίκτες της, ύστερα από το 25′ και με την δεύτερη πεντάδα, εξακο,λούθησε να παίζει στην ίδια, υψηλή ταχύτητα, στην οποία ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ακολουθήσει…

Η δεδομένη διαφορά δυναμικότητας πιστοποιήθηκε στο παρκέ και από τον…μονότονο ρυθμό στην έκβαση του δεύτερου ημιχρόνου, με την Μπαρτσελόνα να “πατάει γκάζι” και να διατηρεί την διαφορά του σκορ, άνω των 20 πόντων. Ο Παναθηναϊκός μετατράπηκε σε “σάκο του μποξ” και προσπάθησε να αποφύγει την συντριβή, ενώ οι απουσίες των Νέντοβιτς και Παπαπέτρου, πρέπει να συνυπολογιστούν στην άσχημη εμφάνιση του “τριφυλλιού”.

Δεκάλεπτα: 17-15, 45-25, 63-42, 86-60

Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Η στατιστική του αγώνα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα