Μπαρτσελόνα-Αντβέρπ 5-0: Πεντάστερη, με “ιπτάμενο” Φέλιξ και ιστορικό γκολ “Λέβα”! (videos)

Πέντε αστέρων στην πλέον… αστεράτη ποδοσφαιρική διοργάνωση της Ευρώπης ήταν το βράδυ της Τρίτης (19/9) η Μπαρτσελόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Βαρκελώνης κόντρα στην Αντβέρπ! Οι “μπλαουγκράνα” σκόρπισαν με το εμφατικό 5-0 τους Βέλγους, που, θυμίζουμε, απέκλεισαν την ΑΕΚ για να μπούνε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, στην πρεμιέρα αυτής της φάσης.

Για τον 8ο όμιλο, λοιπόν, με οδηγό τον “ιπτάμενο” Ζοάο Φέλιξ, που έδειξε στο χορτάρι πόσο πολύ

ήθελε να φορέσει τη φανέλα και να παίξει για την Μπάρτσα, και συμπαραστάτες τους Ραφίνια και Λεβαντόφσκι, οι Καταλανοί έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι σε μια ομάδα, η οποία περισσότερο με… σάκο του μποξ έμοιαζε!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι “μπλαουγκράνα” είχαν φτάσει στο 3-0 μόλις στο 22ο λεπτό. Πρώτος ο Φέλιξ έκανε το 1-0 στο στο 11ο, ανοίγοντας λογαριασμό στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μπαρτσελόνα. Οκτώ λεπτά αργότερα (19ο) σέρβιρε στον Λεβαντόφσκι κι αυτός σκόραρε, για να κάνει το 2-0. Ένα γκολ ιστορικό από δύο απόψεις: αφενός με αυτό ο “Λέβα” έφτασε στα εκατό (100) σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με όλες τις ομάδες που έχει αγωνιστεί κι αφετέρου επειδή με την πάσα που έβγαλε ο Φέλιξ έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης, ο οποίος σε ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ σημείωσε γκολ και ασίστ!

Στο 22ο ο Ραφίνια σέντραρε, η μπάλα βρήκε στον Μπατάιγ και κατέληξε στα δίκτυα, για να γραφεί το 3-0 με αυτογκόλ. Δεν έμεινε, όμως, σε αυτά τα τρία γκολ η Μπάρτσα. Συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας στο 4-0 στο 54ο με πρώτο γκολ του Γκάβι στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο 5-0 στο 66ο με δεύτερο γκολ του Φέλιξ, αυτή τη φορά με κεφαλιά!

Στην αποθεωτική αυτή βραδιά για την Μπαρτσελόνα, η Αντβέρπ ήταν σε… τριτο-τέταρτο ρόλο, ούτε καν δεύτερο. Οι “μπλαουγκράνα” είχαν 22 τελικές έναντι 3 των Βέλγων, ενώ έφτασαν να έχουν ποσοστό κατοχής μπάλας 70%. Επιπλέον, εκτέλεσαν δέκα (10) κόρνερ και οι Βέλγοι μόλις δύο (2). Γενικότερα, ήταν ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ κατ’ ευφημισμόν και μόνο…

Μπαρτσελόνα 4-3-3 (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Ζοάο Κανσέλο (76’ Σέρτζι Ρομπέρτο), Κουντέ, Κρίστενσεν, Μπάλντε, Γκιντογκάν, Ντε Γιονγκ (58’ Ρομέου), Γκάβι (58’ Φερμίν Λόπεθ), Ραφίνια (68’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Ζοάο Φέλιξ (68’ Γιαμάλ)

Αντβέρπ 4-2-3-1 (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπιτέ, Μπατάιγ (74’ Κερκ), Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Βάινταλ, Κεϊτά, Εκέλενκαμπ (60’ Γιουσούφ), Βερμέερεν, Μούγια (83’ Βαλένσια), Γιάνσεν (60’ Ιλενικένα), Μπαλικουισά (60’ Ντε Λετ)

Keywords
Τυχαία Θέματα