Λάτσιο-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1: Βαθμός με… «Χ»ρυσό γκολ του Προβεντέλ!

Αυτή είναι η «μαγεία» του ποδοσφαίρου! Με γκολ του τερματοφύλακά της, Προβεντέλ, στην τελευταία φάση (90+5′), η Λάτσιο πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Champions League.

Οι Ροχιμπλάνκος είχαν προηγηθεί με τυχερό τέρμα του Μπάριος (29′) και είχαν φάσεις για να βάλουν και δεύτερο, όμως ο «χρυσός» σκόρερ του αγώνα έκανε σωστά τη δουλειά

του και σαν γκολκίπερ, πριν γράψει το τελικό 1-1 στο ματς.

Το επόμενο παιχνίδι της Λάτσιο είναι με τη Σέλτικ στην Σκωτία στις 4 Οκτωβρίου, ενώ το σύνολο του Ντιέγκο ΣΙμεόνε θα τεθεί αντιμέτωπο στην έδρα του με τη Φέγενορντ.

Τυχερό προβάδισμα

Ένα… υποτονικό πρώτο μέρος λάμβανε χώρα στο «Ολίμπικο», με τη Λάτσιο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την Ατλέτικο να αμύνεται σωστά.

Οι Ρωμαίοι πίεζαν συνεχώς, χωρίς να φτιάχνουν τη «μεγάλη» ευκαιρία. Και ως σύνηθες το σύνολο του Τσόλο Σιμεόνε, ο οποίος δέχτηκε και κάρτα στο 21’, χτύπησε σαν… κόμπρα!

Στο 29’ οι Ροχιμπλάνκος βγήκαν στην επίθεση, η μπάλα στρώθηκε στον Μπάριος έξω από την περιοχή που με τη βοήθεια της τύχης και του ποδιού του… Κάμαντα, άνοιξε το σκορ!

Το ημίχρονο έκλεισε με τον προπονητή των γηπεδούχων, Μαούριτσιο Σάρι, να δέχεται και αυτός κίτρινη…

Απίθανη εξέλιξη με γκολ του Προβεντέλ!

Στο δεύτερο μέρος η Λάτσιο μπήκε δυναμικά και λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 55’. Ύστερα από λάθος στην άμυνα της Ατλέτικο, ο Ιμόμπιλε βρέθηκε τετ α τετ με τον Όμπλακ, με τον γκολκίπερ των Μαδριλένων να πραγματοποιεί μια εξαιρετική απόκρουση και να κρατάει το προβάδισμα για την ομάδα του.

Στο 66’ οι Ισπανοί «άγγιξαν» το 2-0, όμως το σουτ του Μοράτα το οποίο κόντραρε στον Ρομανιόλι κατέληξε στο δοκάρι και έξω. Στην εξέλιξη της φάσης μετά το κόρνερ ο Προβεντέλ κράτησε το 1-0, αποκρούοντας τη σέντρα-σουτ του Γκριεζμάν.

Στο 71’ και πάλι ο γκολκίπερ έδειξε τα αντανακλαστικά του κόντρα στον Λίνο και δεν άφησε την ομάδα του να μείνει πίσω στο σκορ με δύο γκολ.

Αμέσως μετά ο Τζακάνι πήγε να… αιφνιδιάσει τον Όμπλακ, αλλά εκείνος έδιωξε σε κόρνερ.

Ο γκολκίπερ των Ροχιμπλάνκος έκανε απίθανη απόκρουση στο σουτ του Λουίς Αλμπέρτο στο 90+3′ και στο επόμενο λεπτό ήρθαν τα… πάνω-κάτω! Ο Προβεντέλ βρέθηκε στην επίθεση στην τελευταία φάση στο 90+5′ και με κεφαλιά έγραψε το τελικό σκορ!

Η ταυτότητα του ματς:

1η αγωνιστική Champions League, Group E

Stadio Olimpico

Διαιτητής: Βίντσιτς

Σκόρερ: 90+5′ Προβεντέλ – 29’ Μπάριος

Κίτρινες: 37’ Σάρι (προπ.), 84’ Πάτρικ, 84 Ιμόμπιλε – 21’ Σιμεόνε (προπ.), 26’ Γκριεζμάν, 67’ Λίνο, 90+4′ Κορέα

ΛΑΤΣΙΟ (Σάρι): Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Πάτρικ, Ρομανιόλι, Πελεγκρίνι (38’ Λατζάρι), Βετσίνο (76’ Κατάλντι), Κάμαντα (62’ Γκεντουζί), Λουίς Αλμπέρτο, Τζακάνι (76’ Πέδρο), Ιμόμπιλε, Φελίπε Άντερσον (62’ Ίσακσεν)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα, Λίνο (79’ Ρικέλμε), Σάβιτς, Βίτσελ (75’ Κορέα), Ερμόσο, Μπάριος (46’ Χιμένες), Γιορέντε, Σαούλ, Μοράτα, Γκριεζμάν

Keywords
Τυχαία Θέματα