Μπαλμπάι: «Έκπληξη η μεταγραφή του Σλούκα στον Παναθηναϊκό!»

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντόγκους Μπαλμπάι:

«Είναι η τρίτη μου φορά που έρχομαι στο Summer League. Μου είναι κάτι το γνωστό, μιας και έχω πάει κολλέγιο εδώ στο πανεπιστήμιο του Τέξας. Έχω πολλούς γνωστούς εδώ, από πρώην προπονητές μου μέχρι και συμπαίκτες. Είναι ωραίο που τους βλέπω και τα λέμε ξανά. Ακόμη είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσω νέους ανθρώπους. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Για τους Ευρωπαίους που κάνουν το βήμα στο ΝΒΑ:«Οι

MVP των τελευταίων ετών είναι Ευρωπαίοι, κυριαρχούν στη λίγκα. Πλέον και εδώ καταλαβαίνουν πως έρχονται πολλοί καλοί παίκτες εδώ. Έχουν άμεση προσφορά στις ομάδες και άπαντες αντιλαμβάνονται πως υπάρχει μεγάλη δεξαμενή ταλέντων που έρχεται από την Ευρώπη».

Για το τι μαθαίνει από το Summer League και τους παίκτες που παίζουν: «Υπάρχει μόνο μία γλώσσα εδώ, αυτή του μπάσκετ. Πολλοί παίκτες από όλο τον κόσμο έρχονται εδώ. Υπάρχουν ομάδες στην Ευρώπη με επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι εύκολο να βρεις τον κατάλληλο να τον προσθέσεις στην ομάδα σου. Όμως είναι ένα μέρος που άπαντες μπορούν να δουν παίκτες και να τους αξιολογήσουν. Ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τους προπονητές και τους τζένεραλ μάνατζερ, για τον παίκτη που θέλουν. Ειδικά τους πιο μικρούς μπορείς να έχεις ένα καλύτερο κριτήριο, μιλώντας μαζί τους».

Για τις μεταγραφές: «Ήμασταν όλοι με το… στόμα ανοικτό με κάποιες εξ αυτών. Ήταν έκπληξη για όλους μας. Σαν παίκτης πρέπει να σεβαστώ τις αποφάσεις των συναδέλφων μου, οι οποίες γίνονται με τα κριτήριά τους. Μπορεί να είναι «σκληρό» για τους φιλάθλους, τους προπονητές, τους GM, όμως έτσι είναι η ζωή και συνεχίζεται».

Για το ποια ήταν εκείνη που του προκάλεσε την μεγαλύτερη έκπληξη: «Η μεγαλύτερη όλων ήταν εκείνη του Σλούκα στον Παναθηναϊκό. Έπειτα η παραμονή του Πάντερ στην Παρτίζαν. Θα υπάρξουν και άλλες τις επόμενες εβδομάδες…».

Για το μέλλον του: «Ύστερα από 12 χρόνια έμεινα ελεύθερος από την Εφές. Εξετάζω τις επιλογές μου. Θα περιμένω μερικές εβδομάδες και θα αποφασίσω. Θέλω να παίξω άλλα δύο χρόνια. Είμαι υγιής».

Για την πορεία του με την Εφές και τον Αταμάν τα τελευταία χρόνια και τις… 2.5 Ευρωλίγκες: «Είχαμε μια εξαιρετική παρουσία και αφήσαμε το στίγμα μας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Κυριαρχήσαμε στην Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα. Είμαστε περήφανοι. Κάναμε εκπληκτικά πράγματα. Μακάρι η Εφές να επιστρέψει στις επιτυχίες στην Ευρώπη. Είναι δύσκολο να κάνεις το threepeat στην Ευρωλίγκα. Χάσαμε τα playoffs πέρυσι και κάπου εκεί καταλάβαμε πως ήρθε το τέλος».

Για το αν θα παίξει με τον Αταμάν στον Παναθηναϊκό: «Δε νομίζω. Δεν το θεωρώ δυνατό να πάιξω στον Παναθηναϊκό. Θα δούμε. Θα εξετάσω τις επιλογές μου και θα αποφασίσω. Στο μέλλον θα ήθελα να μείνω στο μπάσκετ. Θέλω να συνεχίσω στον χώρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαλμπάι, Έκπληξη, Σλούκα, Παναθηναϊκό,balbai, ekplixi, slouka, panathinaiko