Παυλίδης: “Ήρθε η ώρα και θέλω να κάνω το επόμενο βήμα σε ένα top πρωτάθλημα”

Ο Βαγγέλης Παυλίδης μίλησε στο podcast “Κουβέντα στο Πι & Φι”. Ο διεθνής επιθετικός της Άλκμααρ αναφέρθηκε στο πόσο έτοιμος νιώθει για το επόμενο βήμα στην καριέρα του ενώ μίλησε και για τον εκλιπόντα ατζέντη, Μίνο Ραϊόλα. “Όταν με πήρε ο Ραϊόλα τηλέφωνο, δεν τον πίστεψα και του το έκλεισα…”.

Μεταξύ άλλων, για τη σεζόν που πέρασε, είπε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κατάφερα να βάλω 22 γκολ. Η περσινή χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά στην αρχή μαζί

με τα προκριματικά και με το πρωτάθλημα. Ξεκίνησα πολύ δυνατά με γκολ και ασίστ, αλλά μετά τον δύσκολο τραυματισμό που με κράτησε 2 μήνες εκτός, όταν βλέπω τη φετινή χρονιά λέω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για αυτό που έκανα. Γιατί μετά από ένα τραυματισμό δεν ξέρεις πως θα επιστρέψεις, δεν ξέρεις πόσο χρόνο θα χρειαστείς να βρεις τα πατήματά σου και τον εαυτό σου άλλα όλα πήγα πολύ καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σίγουρα θα μπορούσα να βάλω παραπάνω γκολ γιατί όλοι οι επιθετικοί χάνουν φάσεις, αλλά σίγουρα δεν είμαι απογοητευμένος ή στεναχωρημένος για το νούμερο που έκανα”.

Για το αν επιθυμία του είναι να πάρει μεταγραφή είπε: “Το πότε θα κανείς το επόμενο βήμα στο ποδόσφαιρο είναι σχετικό. Μπορεί να κανείς μια καλή χρόνια και να μην έρθει η πρόταση που περιμένεις και μπορεί να έρθει πρόταση εκεί που δεν το περιμένεις με μία όχι και τόσο καλή χρόνια. Είναι καλό για μένα το timing υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες, αλλά όσο και να θέλω εγώ να πάω στο επόμενο επίπεδο πρέπει να δώσει το ΟΚ ο σύλλογος. Έχω δυο ακόμα χρόνια συμβόλαιο με την Άλκμααρ. Θέλω να πάω να δοκιμάσω σε κάτι καλύτερο. Υπάρχει ενδιαφέρον από οκάδες, αλλά όχι κάτι που μπορώ να πω τώρα ανοικτά. Πιστεύω μου ταιριάζει το γερμανικό πρωτάθλημα, αλλά θα δοκίμαζα σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα του top 5”.

Για το πώς άρχισε η επαφή του με τον Μίνο Ραϊόλα είπε: “Ξεκίνησε στο άψε-σβήσε ήταν πολύ γρήγορο, ήταν κάτι που δεν το περίμενα. Εγώ καθόμουνα ένα μεσημέρι στον καναπέ μου πολύ χαλαρός και με παίρνει ένα ιταλικό τηλέφωνο. Μπορεί να ήταν και γαλλικό. Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι μπορεί να ήταν και γαλλικό. Το βλέπω απαντάω και μου λέει γεια σου είμαι ο Ραϊόλα. Είμαι ατζέντης λογικά με ξέρεις και σκέφτομαι ποιος μου κάνει φάρσα τώρα; Ήταν ένα απλό μεσημέρι για μένα δηλαδή ήμουν έτοιμος να κοιμηθώ και κλείνει το τηλέφωνο. Βλέπω στην οθόνη ότι είχε ένα logo, δεν είχε πρόσωπο. Αλλά εγώ ήξερα ότι ο Ραϊόλα έχει παίχτη τον Χατζηδιάκο, οπότε εγώ είχα ήδη σχέσεις με τον Χατζηδιάκο. Και του στέλνω κατευθείαν μήνυμα και του λέω ρε συ τώρα με κοροϊδεύουνε ή είναι αλήθεια αυτό και του λέω με πήρε τηλέφωνο ο Ραϊόλα και μου λέει αυτό είναι το νούμερό του. Ο Μίνο μου είπε πως θα σε πάρει. Οπότε τον πήρα μου είπε αν θες να συνεργαστούμε και να με ενημερώσεις. Η αλήθεια είναι ότι το έπαιξα λίγο δύσκολος, τον πήρα μετά από 3 4 μέρες μην νομίζει ότι είμαστε και εύκολοι. Την πρώτη στιγμή κατευθείαν πήρα και τους γονείς μου τηλέφωνο του λέω μπαμπά με πήρε τηλέφωνο ο Ραϊόλα και έπαθε τριπλό εγκεφαλικό αλλά μετά όλα ήτανε πολύ πιο εύκολα. Πήγα και στο Μονακό ίσα ίσα για να το γνωρίσω να δώσουμε τα χέρια και να γυρίσω επί covid όλα αυτά, είχα κάνει 35 χαρτιά για να μπορώ να πετάξω, να περάσω από ελέγχους, πήγα στο αεροπλάνο, μου λέγανε πως δεν είναι λόγος αυτός για να πετάξεις αλλά τους έδειξα το επίσημο χαρτί και όλα πήγανε καλά”.

Για το τι τον δίδαξε η επαφή του με τον Ραϊόλα είπε: “Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε πάρα πολλές τεράστιες συζητήσεις, όπως τα είχε με τον Ζλάταν και με άλλους ποδοσφαιριστές του, γιατί δεν δουλέψαμε δυστυχώς για πολλά χρόνια. Αυτό που μου έκανε τεράστια εντύπωση στον Μίνο ήταν ότι όταν ήταν μαζί σου δεν μιλούσε για άλλους παίκτες του ή για άλλα στυλ του. Ήταν καθαρά ότι μιλούσε για σένα. Εσύ είσαι εσένα πρέπει να πουλήσω, αυτή είναι η δουλειά μου και αυτό που μου είχε πει χαρακτηριστικά και δεν θα το ξεχάσω ποτέ η δουλειά μου είναι όταν σταματήσεις το ποδόσφαιρο να μην χρειάζεται να ξαναδουλέψεις ποτέ. Αυτή είναι η δουλειά του μάνατζερ και σίγουρα όταν είσαι σε αγωνιστικό επίπεδο και όλοι ποδοσφαιριστές γκρινιάζουνε για το αυτό μου φταίει. Μου είπε πως δεν με ενδιαφέρει τίποτα για το τι σου φταίει. Το μόνο που θέλω είναι να βάζεις γκολ και άμα δεν μπορείς να βάλεις εκείνη τη μέρα να σκοράρεις δώσε ασιστ. Γιατί όταν θα πας σε μια ομάδα θα δουν τα στατιστικά σου και άμα τα νούμερά σου είναι πάρα πολύ καλά σίγουρα θα με πουλήσει πολύ καλά. Όταν ήρθε η στιγμή να κάνω κάποια μίτινγκ με κάποιες ομάδες με τον συγχωρεμένο Μίνο να είναι μπροστά θα έδινα και πάρα πολλά λεφτά να είμαι ξανά μπροστά σε ένα μίτινγκ, καθώς είναι άλλος χαρακτήρας. Μπορεί να πάει σε μίτινγκ με μαγιό θαλάσσης και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Δεν μπορεί να μην το πάρει καν το μάτι σου. Να είναι ο Ραϊόλα και να οδηγεί ένα smart στο Μονακό. Ήταν τόσο απλός άνθρωπος και τόσο τρελός που δεν τον παρατηρούσες. Δηλαδή άμα δεν ήξερες από ποδόσφαιρο θα έλεγες ποιος είναι αυτός; Αλλά ήταν τόσο απλός και ήταν τόσο κορυφαίος. Σίγουρα δεν γίνεται να ξεκινάς σαν ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο, ούτε καν σαν ποδοσφαιριστής, ούτε καν σαν προπονητής, και να έχεις γίνει ο κορυφαίος όλων».

Για το αν τον επηρέασε ο θάνατος του Ραϊόλα είπε: “Σίγουρα με επηρέασε γιατί θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν έμαθα όταν είχε βγει μια ψεύτικη είδηση δύο μέρες πριν, είπα πως δεν γίνεται να είναι αλήθεια. Δεν μπορούσα να το πιστέψω, είχα πάθει εγκεφαλικό, αλλά μετά πήρα τον συνεργάτη του και μου είχε πει πως δεν είναι καλά και μπορεί να είναι οι τελευταίες του μέρες. Μπορούσε να γίνει και καλύτερα, αλλά οι πιθανότητες δεν ήταν θετικές”.

Για το πώς βλέπει τη νέα προσπάθεια της Εθνικής ομάδας είπε: “Έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια και μέσα στην ομάδα υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κλίμα. Νομίζω βγαίνει σε όλο τον κόσμο αυτό και έχει καταλάβει ότι είμαστε μια παρέα και θέλουμε πραγματικά να πάμε όλοι μαζί σε μια τελική διοργάνωση. Τα πράγματα πηγαίνουν αρκετά καλά, απλώς όλοι ξέρουμε ότι δυστυχώς τα προηγούμενα 10 χρόνια έπρεπε να πάμε καλύτερα σαν Εθνική Ελλάδος και δυστυχώς έχουμε φτάσει σε ένα σημείο οι κληρώσεις μας να είναι πλέον τόσο δύσκολες, που για να επιστρέψουμε σε μια διοργάνωση ξανά πρέπει να κάνουμε θαύματα και να αφήσουμε έξω ομάδες τώρα όπως είναι η Ολλανδία. Γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από το σταφ, από την ΕΠΟ και από τους παίκτες και όλοι θέλουμε ο κόσμος το επόμενο καλοκαίρι να κοιτάει την Εθνική Ελλάδας στη Γερμανία και τίποτα άλλο”.

Για το αν ονειρεύεται πρόκριση στο EURO με δικό του γκολ ή μόνο την πρόκριση είπε: “Το μόνο πράγμα που δεν κοιτάω στην Εθνική είναι τα στατιστικά. Δεν με ενδιαφέρει. Το μόνο που κοιτάω είναι να πάμε σε ένα EURO. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θα βάλει γκολ, ποιος θα κάνει την ασίστ, είναι καθαρά να πάμε στη Γερμανία, δεν κοιτάμε τίποτα άλλο. Ούτε το εγώ σε αυτή την ομάδα γιατί η εθνική είναι κάτι διαφορετικό από την ομάδα σου. Δεν κοιτάς τα στατιστικά σου εκεί. Κοιτάς να πάει επιτέλους η ομάδα ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση, γιατί το χρειάζεται και ο κόσμος το χρειάζεται και η Εθνική, αλλά και εμείς οι παίκτες”.

Για το αν το καλό κλίμα ή η ωριμότητα των παικτών είναι το μεγαλύτερο ατού της Εθνικής είπε: “Σίγουρα παίζουνε και τα δύο ρόλο. Δεν μπορείς να πεις ότι ο Βαγγέλης Παυλίδης, ο Παντελής Χατζηδιάκος ή ο Γιακουμάκης πριν 2 χρόνια ήταν όπως είναι τώρα. Γιατί όλοι τους έχουν κάνει τεράστια βήματα και σαν παίκτες αλλά και σαν προσωπικότητες και είναι πολύ σημαντικοί στα παιχνίδια της Εθνικής. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή όλοι μας βρισκόμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο. Είτε είμαστε παιδιά από το εξωτερικό, είτε τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα, όλοι βρίσκονται σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο και είναι όλοι πάρα πολύ φορμαρισμένη, το είδαμε και στα δύο τελευταία που ήταν πάρα πολύ δυνατά αλλά το είδαμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε και καλύτερες ομάδες από εμάς δηλαδή να κερδίσουμε σπουδαία παιχνίδια οπότε χρειαζόμαστε και τον κόσμο που είναι πολύ σημαντικό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό όταν παίζει η Εθνική Ελλάδας εντός έδρας να έχει γεμάτο γήπεδο. δεν μπορείς να τους συγκρίνεις όταν παίζαμε στο άδειο ΟΑΚΑ. Τι κίνητρο να έχεις όταν δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο να σε βοηθήσει και να νιώσεις ότι παίζεις στην έδρα σου; Δεν μπορείς να πρωταγωνιστήσεις και σίγουρα τώρα με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ είναι μια μεγάλη βοήθεια για μας”.

Keywords
Τυχαία Θέματα