Μπάγερν: Την επιβραβεύει το ποδόσφαιρο

Μπάγερν: Την επιβραβεύει το ποδόσφαιροastiliadΚυρ, 03/21/2021 - 13:11

Το παράδειγμα λειτουργίας της Μπάγερν θα έπρεπε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Με βάση ανθρώπους που ήταν ποδοσφαιριστές και αγαπούν τον σύλλογο, κατανομή ρόλων, κατά συνέπεια και σαφή τρόπο αποφάσεων, ο γερμανικός σύλλογος δημιουργεί διοικητικά και ποδοσφαιρικά την αίσθηση ότι θα μείνει για πολλά χρόνια στην κορυφή.

Οι μεταγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών ήταν ανέκαθεν σημείο που οι Βαυαροί έκαναν θραύση… Από

τον Ούλι Χένες και τον Χασαν Σαλιχάμιτζιτς, μέχρι τον Λεβαντόφκσι και τον Μίλερ.

Οι έξυπνες κινήσεις που κατά καιρούς έγκαιρα επιχείρησε έχουν σημαντικό κομμάτι της επιτυχίας των τελευταίων ετών.
Το εξαιρετικό δίκτυο σκάουτινγκ της γερμανικής ομάδας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά αναγνωρίζοντας και αποκτώντας παίκτες που πολλές φορές έχουν χαμηλή χρηματιστηριακή αξία και στους πρώτους μήνες της παρουσίας τους στη Μπάγερν αυτή εκτοξεύεται, όπως και η απόδοσή τους μπαίνοντας σε μια ομάδα που λειτουργεί ως τέτοια.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά παραδείγματα παικτών που φορούν τώρα τη φανέλα της, συνοδευόμενοι με το κόστος (όπου υπάρχει) της μεταγραφής τους.

Μπόατενγκ    13,5 εκ. ευρώ
Αλάμπα         850.000 ευρώ
Ντέιβις          10 εκ. ευρώ
Κίμιχ              8,5 εκ. ευρώ
Γκορέτσκα     Ελεύθερος
Γκνάμπρι      8,5 εκ. ευρώ
Μίλερ            Ελεύθερος
Λεβαντόφσκι   Ελεύθερος

Προφανώς υπάρχουν περιπτώσει που οι Βαυαροί χρειάστηκε να αγοράσουν παίκτες δαπανώντας αρκετά χρήματα. Από το ποσό ρεκόρ για τερματοφύλακα (30 εκ. ευρώ) για τον κορυφαίο του κόσμου όπως εξελίχθηκε Νόιερ, τα 35 εκατομμύρια για τον Παβάρ ή τα 21 εκατομμύρια ευρώ για τον Κομάν.

Ακόμη και αυτά τα νούμερα όμως απέχουν πολύ από τα ποσά που ξοδεύουν άλλα σημαντικά ευρωπαϊκά κλαμπ για την απόκτηση ποδοσφαιριστών που είτε σε ατομικό επίπεδο είτε μπαίνοντας στις ομάδες τους δεν έκαναν μεγάλη δοαφορά.

Τα τελευταία χρόνια η Μπάγερν κάνει… σεμινάρια και στον τρόπο διαχείρισης της αξίας των παικτών. Σε αυτό βέβαια συμβάλει και η επιτυχημένη πορεία του συλλόγου που είναι λογικό να διατηρεί και σε πολλές περιπτώσεις να εκτοξεύει την τιμή του κάθε παίκτη.

Οι Γερμανοί πήραν τον Τιάγκο Σίλβα από τη Μπαρτσελόνα σε ηλικία 22 ετών με 25 εκατομμύρια ευρώ και μετά από 7 χρόνια σπουδαίας καριέρας εκεί, τον πούλησαν με τα ίδια ακριβώς χρήματα στη Λίβερπουλ στα 30 του χρόνια…

Ρόμπεν και Ριμπερί πέτυχαν τα πάντα με τον σύλλογο, όμως έφτασε κάποια στιγμή που έπρεπε να αντικατασταθούν. Ο Γκνάμπρι αποκτήθηκε το 2017 από τη Βέρντερ, ενώ ο Κομάν αρχικά μπήκε στο ρόστερ με τη μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους.

Το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου παίρνει κάθε χρόνο… champions league, με προσθήκες τύπου Κομάν, Γκνάμπρι, Κίμιχ, Αλάμπα, Ντέιβις, ενώ έρχονται και άλλοι νεαροί τύπου… Μουσιάλα που έχει δημιουργήσει ήδη αίσθηση στις πρώτες εμφανίσεις του με τον σύλλογο.
Σημαντικές διοικητικές θέσεις, κατά συνέπεια και αποφάσεις παίρνουν άνθρωποι που γνωρίζουν όσο λίγοι το ποδόσφαιρο. Όλιβερ Καν, Γιουπ Χάινκες, Ρουμενίγκε, Σαλιχάμιτζιτς, Μπεκενμπάουερ…

Αυτοί έχουν επιλέξει τα τελευταία χρόνια προπονητές όπως ο Αντσελότι, ο Γκουαρντιόλα, ο Φλικ, ο Φαν Χάαλ ή ο Χάινκες…

Το ποδόσφαιρο είναι απλό όταν δουλεύουν σε αυτό άνθρωποι που ξέρουν. Γίνεται… χάος όταν το περιβάλλουν και αποφασίζουν γι’ αυτό άτομα που δεν το γνωρίζουν.
 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Champions League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts Off Off astiliad Off Off ΔΙΕΘΝΕΙΣ Το παράδειγμα της Μπάγερν και τα ενδεικτικά αποτελέσματα. Ο σύλλογος που δημιουργεί υπεραξίες, στηριζόμενος στη γνώση του για το ποδόσφαιρο. Article publish on Κυρ, 03/21/2021 - 13:11 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα