Μπάγερ Λεβερκούζεν: «Neverkusen» είπατε;

Ο ερχομός του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερ Λεβερκούζεν, τον Οκτώβριο του 2022, άλλαξε όλη τη φιλοσοφία της ομάδας. Από «loosers» του γερμανικού πρωταθλήματος, μετατράπηκε σε ομάδα πρωταθλητισμού. Με αποφασιστικότητα και άρνηση να ηττηθεί.
Δεκαοκτώ ματς, 15 νίκες, 3 ισοπαλίες και 48 βαθμούς. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν συνέχισε το αήττητο σερί της κατά τη διάρκεια της δραματικής νίκης της με 3-2 (με ανατροπή, από 2-1 και γκολ στις καθυστερήσεις) σε μια δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση εναντίον

της Λειψίας. Είχε προηγηθεί άλλη μία δραματική νίκη την προηγούμενη αγωνιστική στο Άουγκσμπουργκ με σκορ 1-0, με γκολ στις καθυστερήσεις του Παλάσιος.

The last time Bayer Leverkusen were top at the halfway point, Bayern Munich (as is usually the case) went on to win the Bundesliga…

Can they prevent a 12th consecutive title for the German Champions! pic.twitter.com/9XRD1xordm

— 90min (@90min_Football) January 21, 2024

Η 18η αγωνιστική δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος, με τη δεύτερη Μπάγερν να ηττάται με 1-0 στο Μόναχο από τη Βέρντερ Βρέμης. Στην αρένα της «Red Bull», η Μπάγερ απείχε πολύ από τις καλές της εμφανίσεις, αλλά με τον Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο της, με σχεδόν μαγικό τρόπο, βρίσκει τρόπους να φτάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τις τελευταίες εβδομάδες μετά την επιστροφή της Bundesliga από τη χειμερινή διακοπή, δοκιμάστηκαν οι ικανότητες της ομάδας. Και με εντυπωσιακό τρόπο, πέρασε τα εν λόγω τεστ με άριστα. Υπάρχει μια διαφορετική ενέργεια, μια διαφορετική πληθωρικότητα γύρω από αυτήν την ομάδα της Μπάγερ, σε σύγκριση με παλιές εκδόσεις της, από τις οποίες προήλθε και ο όρος «Neverkusen». Παρά το γεγονός ότι δεν σήκωσε ποτέ το πρωτάθλημα, αυτή η ομάδα του Αλόνσο είναι διαφορετική, υπάρχει απλώς η πεποίθηση ότι αυτή μπορεί να είναι η ομάδα που θα γράψει ιστορία.

Saturday: Bayer Leverkusen score a stoppage time winner to beat RB Leipzig 3-2 and remain unbeaten at the top

Sunday: Bayern Munich lose 1-0 to Werder Bremen and are now 7 points behind Leverkusen with only a game in hand

Will Harry Kane’s trophy drought continue?… pic.twitter.com/IRQwlGfaPH

— SPORTbible (@sportbible) January 21, 2024

Αυτή η τρέχουσα χρονική περίοδος είναι αναμφισβήτητα το πιο κρίσιμο σημείο για τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος από οποιοδήποτε άλλο στο ημερολόγιο αυτής της σεζόν. Με τους Αντλί, Ταπσόμπα και Κοσουνού να έχουν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες και τον επιθετικό των16 τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις, Βίκτορ Μπόνιφεϊς να μην μπορεί να βοηθήσει λόγω τραυματισμού για το επόμενο τρίμηνο, το συγκρότημα του Αλόνσο θα δοκιμάσει τις αντοχές του, στην κούρσα τίτλου με τη Μπάγερν. Και δεν είναι μόνο το πρωτάθλημα. Η Μπάγερ παίζει σε τριπλό ταμπλό. Στο Κύπελλο, με όλες τις μεγάλες ομάδες να έχουν αποκλειστεί, παρουσιάζεται το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και στο Europa League, πέρασε με άνεση στους «16», με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Πριν από το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, η βαθμολογία της Λεβερκούζεν στα μισά του δρόμου, είχε αντιστοιχιστεί μόνο δύο φορές στην ιστορία της Bundesliga, από την Μπάγερν του Πεπ Γκουαρδιόλα τις σεζόν 2013/14 και 2015/16. Ενώ ο Αλόνσο δεν είναι ο τύπος που πέφτει στην παγίδα του εφησυχασμού με αυτά τα στατιστικά στοιχεία, είναι ένας ακόμη καλός οιωνός, ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει τα σκήπτρα από τους μόνιμους πρωταθλητές.
Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι που ο Τσάμπι Αλόνσο γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους, είναι η «αδίστακτη» φύση της Μπάγερν Μονάχου. Έχει αποδείξει αμέτρητες φορές πώς να διανύει την απόσταση σε έναν αγώνα τίτλου.

Η Μπάγερν έχει ανατρέψει τα ελλείμματα βαθμών στο παρελθόν, αυτή είναι η κύρια δύναμη της. Ωστόσο εφέτος, οι «ασπιρίνες» ανταποκρίνονται σε κάθε πρόκληση και η ισοπαλία 2-2 του Σεπτεμβρίου μεταξύ του ζευγαριού στο «Allianz» μπορεί να αποδειχθεί πιο κρίσιμη από ότι θα μπορούσε να φανταστεί οποιοσδήποτε μετά το ντέρμπι. Καθώς περνάνε οι εβδομάδες, η Μπάγερ Λεβερκούζεν συνεχίζει να δείχνει περισσότερο «πνεύμα πρωταθλητή».

Για κάθε πλευρά που κερδίζει τίτλο, η συνέπεια είναι το κλειδί. Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που έχει η Μπάγερ Λεβερκούζεν, αυτό είναι σίγουρα η συνέπεια. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλές πιο «τρομακτικές» καταστάσεις στο ποδόσφαιρο, από το να σε κυνηγάει η Μπάγερν Μονάχου. Ωστόσο,οι Βαυαροί έχουν μείνει χωρίς κανένα απολύτως περιθώριο λάθους, καθώς η σεζόν πλησιάζει στο κρίσιμο σημείο της.

Αν και τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί αδύνατο για τους 11 συνεχόμενες φορές πρωταθλητές, δεν βρίσκονται σε ευνοϊκή θέση σε σύγκριση με τα περασμένα χρόνια. Αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι πιο πιθανό η Μπάγερν να ρίξει τελικά το εμπόδιο και να αναδείξει ακόμη περισσότερο την εξαιρετική δουλειά του Τσάμπι Αλόνσο.
Η Μπάγερν μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να πετύχει έναν απολογισμό κοντά στο ρεκόρ των πόντων της (2012/13) αν θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα της. Η αντίπαλος του τίτλου, βρίσκεται σε εκθαμβωτική φόρμα από την ημέρα έναρξης της περιόδου και οι παίκτες του Αλόνσο δεν δείχνουν κανένα απολύτως σημάδι επιβράδυνσης. Επιδεικνύουν τη δύναμη τους και αποδεικνύοντας ότι μπορούν να κερδίσουν με πληθώρα τρόπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα