Ατρόμητος – Άρης 0-0: Ισοπαλία με φωνές (hls)


Ισόπαλο χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το παιχνίδι μεταξύ Ατρόμητου – Άρη για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες κινήνθηκαν σε… ρηχά νερά, με τον Άρη να έχει περισσότερες καλύτερες στιγμές αλλά του έλειπε η ουσία στην τελεική προσπάθεια. “Φωνές εκατέρωθεν που ζήτησαν από ένα πέναλτι

Δείτε ΕΔΩ τα highlights

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Με το κλασσικό 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Κρις Κόλμαν, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννιώτη και στα δύο άκρα της άμυνας, τους Ντε Mπόκ (αριστερά)

– Κεσχρίντα (δεξιά) ενώ σε ρόλο κεντρικών αμυντικών αγφωνίστηκαν οι Χατζηϊσαϊας – Μαυρομάτης. Το τρίο της μεσαίας γραμμής συνέθεσαν οι Κουέν, Ερλιγκμαρκ και Γκονζάλες, ενώ για την κορυφή της επίθεσης γραμμής επιλέχθηκε ο Κλωναρίδης (σε ένα ρόλο μάλλον ασυνήθιστο) ενώ στα άκρα τον πλαισίωσαν οι Ροτάριου και Ρόμπεϊ (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα).

ΑΡΗΣ

Ο Άλαν Πάρντιου προτίμησε το 4-2-3-1, ενώ δεν επιφύλαξε εκπλήξεις καθώς κάτω από τα δοκάρια κάθισε για μια ακόμη φορά ο Κουέστα, οι Μαζικού και Οντουμπάτζιο κάλυψαν τα δύο άκρα της άμυνας με τους Μπράμπετς και Φαμπιάνο σε ρόλο στόπερ. Οι Ετέμπο και Νταμπό ανέλαβαν ρόλο ανασταλτικών χαφ, δεξιά τους ο Μαντσίνι, αριστερά ο Ιτούρμπε και ο Γκαρσία έπαιξε πίσω από τον μοναδικό προοωθημένο Γκρέι

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με τον Άρη να έχει την κατοχή και τον έλεγχο, κύλησε το πρώτο μισό του αγώνα. Οι «κιτρινόμαυροι» μάλιστα βρήκαν τον δρόμο προς αντίπαλα δίχτυα από στημένη φάση στο 14΄ (εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι και κεφαλιά του ο Φαμπιάνο που νίκησε τον Μαυρομάτη στον αέρα) αλλά κατόπιν εξέτασης του VAR o διαιτητής ακύρωσε το γκολ, με την αιτιολογία πως ο Βραζιλιάνος χρησιμοποίησε το χέρι του. Μια φάση που αμφισβητήθηκε από την ομάδα της Θεσσαλονίκης η οποία ωστόσο διατήρησε την κυριαρχία στο χώρο του κέντρου. Ταυτόχρονα, η ομάδα του Κόλμαν περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο με τους μεσοαμυντικούς να κάνουν εξαιρετική δουλειά κρατώντας τους Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Γκαρσία και Γκρέϊ μακριά από τα καρέ του Γιαννιώτη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το διάστημα δεν έχει καταγραφεί καμία επικίνδυνη επίσκεψη των γηπεδούχων στα αντίπαλα καρέ, ενώ ο Άρης είχε μια καλή στιγμή λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 45λεπτου την οποία όμως «σπατάλησε» ο Ιτούρμπε.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με δύο αλλαγές μπήκε ο Άρης στην επανάληψη, καθώς ο Άλαν Πάρντιου αποφάσισε να αποσύρει από τον αγώνα τους Οντουμπάτζιο, Νταμπό, για να περάσει τους Εμπακατά και Μανού Γκαρθία. Προφανώς ο Άγγλος τεχνικός ήθελε περισσότερο δημιουργικούς παίκτες και γι΄ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Ισπανό στον χώρο του κέντρου. Τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που ήθελε, καθώς ο ρυθμός του Άρη έπεσε.
Παρ΄ όλα αυτά στο 56΄ οι “κιτρινόμαυροι” είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στην επανάληψη καθώς ο Γκαρσία έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά, ο Γκρέι σηκώθηκε και σα αμυντικός απομάκρυνε την μπάλα ενμώ πίσω του ήταν έτοιμος να σουτάρει ο Μαντίνι.

Στο 60΄ ο Ατρόμητος πραγματοποίησε την πρώτη του καλή επίσκεψη στα καρέ του Άρη, αλλά ο Κουέστα με διπλή επέμβαση είπε “όχ锨αρχικά στο τακουνάκι του Κουέν και στη συνέχεια στο σουτ του Ρομπάϊγ.

H ομάδα του Κόλμαν έψαχνε χώρους για αντεπιθέσεις, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα και κατά διαστήματα έκανε αισθητή την παρουσία της στα αντίπαλα καρέ.

Στο 67΄ μάλιστα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να ζητήσουν πέναλτι, όταν σε διεκδίκηση της μπάλας του Γκρέι με τον Μαυρομάτη, ο Τζαμαϊκανός άπλωσε το χέρι του και αφού η φάση ελέγχθηκε από τον διαιτητή, ο αγώνας συνεχίστηκε καθώς θεωρήθηκε πως προηγήθηκε επιθετικό φάουλ.

Ο Πάρντιου μέχρι το 71΄ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, αντίθετα ο Κόλμαν από εκείνο το χρονικό σημείο ξαεκίνησε να διαφοροποιεί την ομάδα του θέλοντας προφανώς να ρίξει “φράσκα” πόδια προς το τέλος του αγώνα.

Στο 88΄ από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ, ο Κουέστα με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή καταγράφηκε για τον Άρη, αλλά από το σουτ του Γκαρθία, ο Γιαννιώτης έδιωξε επάνω από την γραμμή.

Οι δύο τερματοφύλακες ήταν οι κορυφαίοι των ομάδων τους. Οι Χατζησαϊας, Μαυρωμάτης και Κουέν ήταν εξαιρετική για τους γηπεδούχους, από την ομάδα του Πάρντιου δύσκολα να ξεχωρίσουμε διακριθέντες. Ο Μαντσίνι έδωσε μάχες αλλά χωρίς να πάρει πρωτοβουλίες και χωρίς να δείξει μέρος των ηγετικών του προσόντων.

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζηϊσαΐας, Μαυρομμάτης, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ (88΄ Μουνίθ), Κουέν (88΄ Οικονομίδης), Κλωναρίδης (73΄ Κιάτανσον), Ροτάριου, Ρομπάιγ

Άρης (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Οντουμπάτζο (46΄ Εμπακατά), Μπράμπετς (66΄ Ενκουλού), Φαμπιάνο, Μαζικού, Νταμπό (46΄ Μ. Γκαρθία), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία, Ιτούρμπε (60΄ Καμάτσο), Μαντσίνι, Γκρέι (71΄ Πάλμα)

Διαιτητές: Ζαμπαλάς
Βοηθοί: Θανασιάς, Παγουρτζής
4ος: Στέφανος
VAR: Κουμπαράκης

Keywords
Τυχαία Θέματα