ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Το “τελείωσε” στο δεκάλεπτο (hls)

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με ορμή στο ματς και κατάφερε να το φέρει εκεί που θέλει από το πρώτο δεκάλεπτο χάρη στα γκολ των Ίνγκασον και Σβαμπ (πεν.). Στη συνέχεια έλεγξε πλήρως το παιχνίδι και έφτασε σε μια εύκολη νίκη η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να πάει σε διαχείριση μιας και την Πέμπτη έχει εμβόλιμη αγωνιστική με εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Ιωνικό, ενώ ο ΠΑΣ παίζει εκτός έδρας με τον Βόλο.

Δείτε ΕΔΩ τα highlights

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ραζβάν

Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ έχοντας βασικούς τους Ράφα Σοάρες, Σάστρε, Σβαμπ και Ζίβκοβιτς παρατάσσοντας τον ΠΑΟΚ με διάταξη 4-3-3 και τους Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκη, Σβαμπ, Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλια, Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα.

Από την άλλη ο Θανάσης Στάικος παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με σαφή αμυντικό προσανατολισμό. Στο αρχικό σχήμα είχε τους Αθανασίου, Σόρια, Πήλιο, Παντελάκη, Εραμούσπε, Λιάσο, Λώλη Μπιλμπάο, Ροσέρο, Φοφανά, Μπάλαν.

Μπήκε δυνατά και “καθάρισε” από το δεκάλεπτο

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από το πρώτο δευτερόλεπτο με μεγάλη ορμή στο γήπεδο και μέσα σε ένα δεκάλεπτο κατάφερε να βάλει τις βάσεις για μια εύκολη νίκη. Με τους Σάστρε και Ράφα Σοάρες πολύ ψηλά στο γήπεδο η στρατηγική ήταν δεδομένη. Πίεση στη περιοχή του αντιπάλου για να τον οδηγήσουν σε λάθη.

Μόλις στο δεύτερο λεπτό, από σέντρα του Ράφα Σοάρες η μπάλα έφτασε στον Ζίβκοβιτς ο οποίος σούταρε δυνατά αλλά ο Αθανασίου απέκρουσε. Η πίεση συνεχίστηκε και το γκολ ήρθε στο 8ο λεπτό από μια στατική φάση. Ο Ράφα Σοάρες εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Ίγνκασον πιο ψηλά από τον Εραμούσπε έπιασε ωραία κεφαλιά στην γωνιά του Αθανασίου για το 1-0.

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο ΠΑΟΚ αναπτύχθηκε ωραία από τα αριστερά με τον Σάστρε να κάνει τη σέντρα στην καρδιά της άμυνας όπου κινήθηκε ο Ολιβέιρα ο οποίος πήρε καλύτερη θέση από τον Σορία. Ο αμυντικός του ΠΑΣ στην προσπάθειά του να αποτρέψει το γκολ έκανε πέναλτι στον Πορτογάλο επιθετικό. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Σβαμπ και ο ΠΑΟΚ νωρίς στο παιχνίδι έβαλε γερές βάσεις νίκης.

Ο ΠΑΟΚ ένιωθε ήδη άνετα στο ματς ώστς να πάει σε διαχείριση με δεδομένο ότι υπάρχει ματς και μεσοβδόμαδα στη Νίκαια με τον Ιωνικό. Ωστόσο είχε τον πλήρη έλεγχο και δημιουργούσε προϋποθέσεις ευκαιριών. Στο 23′ μάλιστα θα μπορούσε να είχε γίνει το 3-0 αν ο Κωνσταντέλιας δεν αστοχούσε από το ύψος της περιοχής με πλασέ μόλις άουτ.

Ο Δικέφαλος του βορρά απείλησε ξανά στο 40′ και στο 41′. Πρώτα ο Ντάντας βρήκε ωραία τον Ολιβέιρα στην περιοχή αυτός γύρισε και σούταρε με το αριστερό για να δει τον Αθανασίου να παραχωρεί κόρνερ. Και εν συνεχεία από σέντρα του Ράφα Σοάρες ο Ίνγκασον βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Διαδικαστικό δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, στα πρώτα λεπτά επέδειξε εκ νέου διάθεση πίεσης ψηλά και δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις, αλλά ο ΠΑΣ είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει στο σκορ. Ήταν ο Ροσέρο που βρέθηκε στην μικρή περιοχή έκανε γύρισμα η μπάλα κόντραρε και πήρε πορεία προς τα δίχτυα με τον Κοτάρσκι να επεμβαίνει δύσκολα και να παραχωρεί κόρνερ.

Αυτό το καμπανάκι θορύβησε τους γηπεδούχους που άρχισαν να σκέφτονται περισσότερο την άμυνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΠΑΣ Γιάννινα να βγάλει περισσότερες επιθέεσεις και γενικότερα το παιχνίδι να κινείται στην ισορροπία. Για του λόγου το αληθές ο ΠΑΟΚ απείλησε μετά από ωραία συνεργασία των παικτών του στο 75′ με κεφαλιά του Φελίπε Σοάρες που αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Αθανασίου.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε όλο το δεύτερο ημίχρονο με χαμηλή ταχύτητα με σκοπό να διατησει και δυνάμεις ενόψει Ιωνικού, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε στο δεύτερο μέρος, αλλά πέραν της φάσης με τον Ροσέρο δεν είχε κάτι άλλο να επιδείξει. Στο μυαλό των Ηπειρωτών είναι πλέον το ματς με το Βόλο την προσεχή Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ράφα Σοάρες, Ίνγκασον, Κουλιεράκης (64′ Νάσμπεργκ), Σβαμπ, Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (79′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (70′ Φ.Σοάρες), Ολιβέιρα (79′ Τόμας).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος, Λώλης (81′ Παμλίδης), Μπιλμπάο, Ροσέρο, Φοφανά (46′ Μορέιρα), Μπάλαν (64′ Σταματελόπουλος).

Keywords
Τυχαία Θέματα