Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Buzzer beater με Κουλούρη και Γιαννιώτη (hls)

Σε ένα παιχνίδι που μέχρι το 85΄ ήταν…. σα να μην έγινε ποτέ, ο Ατρόμητος κατάφερε να πάρει τη νίκη από τον Απόλλωνα και σφραγίζοντας ουσιαστικά το εισιτήριο παραμονής του στην κατηγορία.
Εξαιρετικά προσεκτικές στα μετόπισθεν οι δύο ομάδες στο μεγαλύτερο διάστημα, αυτό που προσπάθησαν ήταν να βρουν ελεύθερους χώρους στην αντεπίθεση μήπως και καταφέρουν να φτάσουν στο γκολ. Χωρίς υπερβολή οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Κι΄ ενώ όλα έδειχναν ότι οδεύουμε για ένα… μεγαλοπρεπές

0-0, ο Απόλλωνας κατάφερε να κερδίσει πέναλτι στο 86΄ από το χέρι του Καστεγάνο σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Ρόγκνερ. Ο Παμλίδης που ανέλαβε την εκτέλεση του, έστειλε την μπάλα με τόσο αργό τρόπο προς την δεξιά γωνία του Γιαννιώτη που ο τελευταίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να πέσει και να την μπλοκάρει.
Η ψυχρολουσία για την «ελαφρά ταξιαρχία» όμως συνεχίστηκε, καθώς στην αμέσως επόμενη καλή φάση (2o λεπτό των καθυστερήσεων) μπροστά στην εστία του Κότσαρη, ο Κουλούρης άπλωσε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα – η φάση εξετάστηκε μέσω VAR – για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Ο Κρις Κόλμαν επέμεινε στο 4-4-2, με τον Γιαννιώτη να υπερασπίζεται την εστία των γηπεδούχων, με τους Χατζηισαΐα και Μαυρομμάτη σε ρόλο στόπερ. Κιβρακίδης και Καστεγιάνο ήταν στα δύο άκρα της άμυνας, μπροστά τους σε τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά αγωνίστηκαν οι Ντένιτς, Χαρίσης, Σάλομον, Μουνίθ, ενώ το δίδυμο Αλιμπέκ-Κουλούρης βρέθηκαν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Κότσαρη κάτω από τα δοκάρια. Οι Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες και Ρόγκνε ήταν η αμυντική τετράδα και μπροστά τους οι Ντομίνγκες, Κάστρο, Σλίβκα.
Στο αρχικό σχήμα της επίθεσης ήταν οι Τσίμσπαχ, Ιωαννίδης και Ντάουντα.

Το ματς

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο δεν καταγράφηκε καμία καλή φάση μπροστά στις δύο εστίες με τους δύο προπονητές να έχουν δώσει σαφές προβάδισμα στα μετόπισθεν.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες καλές στιγμές με πρωταγωνιστές τους Ντάουντα και Ιωαννίδη, αλλά τα σουτ και οι κεφαλιές τους σταματούσαν στον Γιαννιώτη. Ο Ατρόμητος περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, ενώ και οι αλλαγές που έγιναν δεν βοήθησαν ούτε τους μεν, ούτε τους δε.

Πρώτο σουτ που βρήκε εστία ήταν στο 55′ και πρώτη τελική του Κουλούρη στο ματς, με τον Κότσαρη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του επιθετικού του Ατρομήτου.

Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα με ωραία κούρσα και τελείωμα του Ντάουντα με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών του Γιαννιώτη.

Τα πάντα ωστόσο έγιναν από το 84’ και μετά, όταν την κεφαλιά του Ρόγκνε που μπλόκαρε ο Γιαννιώτης, το VAR φώναξε τον διαιτητή προκειμένου να ελέγξει τη φάση. Τελικά ο Πορτογάλος Κορέιρα έδωσε πέναλτι σε χέρι του Καστεγιάνο. Ο Παμλίδης εκτέλεσε με πολύ αργό τρόπο και ο τερματοφύλακας των Περιστεριωτών έπεσε σωστά πιάνοντας την μπάλα και σώζοντας την εστία του από την παραβίαση.

Στη συνέχεια… χτύπησε ο συνήθης ύποπτος Κουλούρης με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το τελικό 1-0 (προηγήθηκε ατομική προσπάθεια και σέντρα του Σπιριντόνοβιτς) στέλνοντας στον έβδομο ουρανό τους συμπαίκτες του και τον κόσμο του Περιστερίου

Ατρόμητος (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Κιβρακίδης, Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας (64′ Στρούγγης), Χαρίσης (79′ Έρλινγκμαρκ), Σόλομον, Ντένιτς (66′ Ναμπί), Αλιμπέκ (67′ Κλωναρίδης), Μουνίθ (79′ Σπιριντόνοβιτς), Κουλούρης

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Κότσαρης, Ντεντάκης, Βιτλής (82′ Μπαξεβανίδης), Μπρούνο Άλβες, Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Κάστρο, Σλίβκα, Τσίμσπαχ (72′ Μαρτίνες), Ιωαννίδης, Ντάουντα (62′ Παμλίδης)

Διαιτητής: Κορέια (Πορτογαλίας)
Βοηθοί: Παπαδάκης (Ηρακλείου), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
VAR: Μπόγκναρ (Ουγγαρίας)
AVAR: Σαμοΐλης (Αθηνών)



Δείτε εδώ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα