Ατλέτικο: Η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στον δεύτερο γύρο

«Κάποιοι μας είχαν για νεκρούς. Όμως πάντα πρέπει να περιμένεις το τέλος, η κούρσα ολοκληρώνεται στον τελευταίο γύρο». Λόγια του Ντιέγο Σιμεόνε στην αίθουσα Τύπου του «Μετροπολιτάνο» την περασμένη Κυριακή μετά την επικράτηση της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Αλμερία με 2-1. Η δουλειά έγινε στο πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν. Έκτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα, 13 αναμετρήσεις δίχως ήττα στη La Liga, μόλις μία ήττα μετά την επανεκκίνηση και το

Παγκόσμιο Κύπελλο. Εκείνη από την Μπαρτσελόνα στις 8 Ιανουαρίου στη Μαδρίτη με το γκολ του Ντεμπελέ. Και την προσεχή Κυριακή (23/4, 17:15 Novasports Prime) η αρμάδα του Σιμεόνε πηγαίνει στο «Καμπ Νόου» για τη ρεβάνς, στο -2 από τη δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Αλλά πηγαίνει με την αύρα της καλύτερης ομάδας της Ευρώπης στον δεύτερο γύρο! Ούτε η Μπαρτσελόνα, ούτε η Άρσεναλ, η Παρί Σεν Ζερμέν, η Νάπολι και η Παρί Σεν Ζερμέν που προπορεύονται στα 5 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνουν την επίδοση των «Ροχιμπλάνκος». Ούτε η Ντόρτμουντ, η Λάτσιο, η Άστον Βίλα που επίσης έχουν κάνει σπουδαίο δεύτερο μισό πρωταθλήματος.

26 κερδισμένοι βαθμοί απο τους 30

Η «Ατλέτι» έχει συγκεντρώσει το 87% των βαθμών που διεκδίκησε στον δεύτερο γύρο μετρώντας 8 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 10 αναμετρήσεις. Η δεύτερη στη Bundesliga Ντόρτμουντ έχει την ίδια επίδοση (26 βαθμοί) αλλά σε 11 αγώνες, ενώ η Άρσεναλ έχει 27 βαθμούς αλλά σε 12 αγωνιστικές. Παράλληλα, η ομάδα του Σιμεόνε τρέχει ένα σερί με 6 νίκες, όσες και η πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι.

Σε αυτό το αήττητο σερί των 10 αγώνων οι Μαδριλένοι έχουν πετύχει 19 γκολ και δεχθεί μόλις 5, με την Μπαρτσελόνα να έχει καλύτερη επίδοση στο αμυντικό κομμάτι με μόλις δύο γκολ! Εάν διατηρήσει τον ίδιο ρυθμό στις 9 εναπομείνασες αγωνιστικές μέχρι το τέλος της La Liga, θα φτάσει την εντυπωσιακή συγκομιδή των 49 βαθμών σε έναν γύρο.

Καλύτερος δεύτερος γύρος κι από τις σεζόν της κατάκτησης

Ακόμη και στις δύο σεζόν που το πρωτάθλημα κατακτήθηκε από την Ατλέτικο, η εκκίνηση στον δεύτερο γύρο δεν ήταν ανάλογη: 20 βαθμοί το 2013-14, 19 βαθμοί το 2020-21. Προφανώς η μεγάλη διαφοροποίηση έχει να κάνει με την εκκίνηση του πρωταθλήματος. Στο πρωτάθλημα του ’14 οι Μαδριλένοι είχαν 9 νίκες στις 10 πρώτες αγωνιστικές και σε εκείνο του ’21 μέτρησαν 8 νίκες και 2 ισοπαλίες. Κάλλιο αργά παρά ποτέ για τον Σιμεόνε και την ομάδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ατλέτικο, Ευρώπη,atletiko, evropi