Παγκόσμιο Κύπελλο 2023: Παρουσία Νοβίτσκι και Σκόλα η κλήρωση στις Φιλιππίνες

Δυο προσωπικότητες του παγκοσμίου μπάσκετ και πρεσβευτές της FIBA, ο Γερμανός Ντίρκ Νοβίτσκι και ο Αργεντίνος, Λουίς Σκόλα, θα είναι παρόντες στην κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023 στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, την Μανίλα.

Στις 29 Απριλίου, η Εθνική Ελλάδας θα μάθει τους αντιπάλους της στην τελική φάση του Μουντομπάσκετ και αναλόγως με τον όμιλο που θα κληρωθεί, θα γνωρίζει και την χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που θα ταξιδέψει,

καθώς από τις Φιλιππίνες που θα παίξει η Εθνική ομάδα των ΗΠΑ σε όμιλο και θα διεξαχθούν οι αγώνες νοκ αουτ από την φάση των “16” και μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, η Ιαπωνία και η Ινδονησία θα φιλοξενήσουν, επίσης, ομίλους.

Οι επίτιμοι καλεσμένοι και celebrities θα είναι στην διαδικασία της κλήρωσης, η “πλατινένια” ράπερ Saweetie, η οποία έχει καταγωγή από τις Φιλιππίνες, λόγω της μητέρας της, η Τζερόνιμο που έχει τιμηθεί με FAMAS Golden Artist Award και World Music Award και ο Αμερικανοφιλιππινέζος τραγουδιστής και ηθοποιός, Μπίλι Κρόφορντ.

Την ΕΟΚ θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ο τζενεραλ μάνατζερ των Εθνικών ομάδων, Νίκος Ζήσης και ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Ντίνος Σβερκούνος.

Η εκδήλωση αναμένεται να είναι μεγαλοπρεπής και θα μεταδοθεί ζωντανά σε πολλές χώρες. Η ΝΟVA-EON που έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα μεταδόσεων του Παγκοσμίου κυπέλλου, θα καλύψει την κλήρωση στην Ελλάδα.

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 από κάθε ζώνη:

Αμερική: Καναδάς, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Πουέρτο Ρίκο, Μεξικό, Βραζιλία

Ευρώπη: Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Ισπανία, Σερβία

Αφρική: Ανγκόλα, Πράσινο Ακρωτήρι, Ακτή Ελεφαντοστού, Αίγυπτος, Νότιο Σουδάν

Ασία και Ωκεανία: Αυστραλία, Κίνα, Ιράν, Ιαπωνία, Ιορδανία, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες

Keywords
Τυχαία Θέματα