Αταλάντα-Τορίνο 3-0: Πέτυχε “τριάρα” και βλέπει τριάδα! (highlights)

Με την «αύρα» της προ τεσσάρων ημερών θριαμβευτικής κατάκτησης του Europa League και τη ψυχολογική διάθεση των παικτών στα ύψη, η Αταλάντα μετέτρεψε σε… πάρτι το παιχνίδι με την Τορίνο για την 38η και τελευταία αγωνιστική της Serie A, σήμερα (26/5) στο Στάδιο ντι Μπέργκαμο, επικρατώντας 3-0! Έφτασε τις έξι (6) σερί νίκες στο κορυφαίο ιταλικό πρωτάθλημα κι ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας την Μπολόνια. Πλέον, έχει

την ευκαιρία να φτάσει ακόμη και στην 3η θέση, προσπερνώντας και την Γιουβέντους, αν νικήσει στο εξ αναβολής παιχνίδι της τη Φιορεντίνα, στην τελευταία εκκρεμότητα στο Καμπιονάτο αυτής της σεζόν.

Στο κατάμεστο Στάδιο ντι Μπέργκαμο, ο κόσμος αποθέωσε την ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι για την κατάκτηση του Europa League! Οι παίκτες ανταπέδωσαν την αποθέωση με μια άνετη νίκη με το ευρύ 3-0. Τα γκολ των Σκαμάκα στο 26o και Λούκμαν στο 43ο (πρωταγωνιστής στον προ ημερών τελικό του EL, με το χατ-τρικ που σημείωσε κόντρα στη Λεβερκούζεν) απλοποίησαν τα πράγματα για την Αταλάντα. Στο 70ό ο Πάσαλιτς διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Γενικώς, στο παιχνίδι η Αταλάντα ήταν εμφανώς καλύτερη από την Τορίνο, που μετά από αυτή την ήττα τερμάτισε στην ένατη θέση της βαθμολογίας με 53 βαθμούς. Οι νικητές δημιούργησαν 18 τελικές έναντι 8 των ηττημένων, κι ας είχαν μόλις 39% ποσοστό κατοχής της μπάλας. Ακόμη και σε αυτό το αδιάφορο βαθμολογικά γι’ αυτούς παιχνίδι, καθώς έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη σεζόν, είχαν διάθεση να σκοράρουν. Και το έκαναν με επιτυχία!



Keywords
Τυχαία Θέματα