Μπαρτζώκας: “Θέλω να καθιερώσω μια κουλτούρα στον Ολυμπιακό”

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του μικρού τελικού της Euroleague, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, έκανε τον απολογισμό της ευρωπαϊκής σεζόν των “ερυθρόλευκων”, ενώ μίλησε για την μπασκετική του φιλοσοφία, καθώς και για το μέλλον της διοργάνωσης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη

Τύπου:

Για την εφετινή παρουσία του Ολυμπιακού:

“Θα ήθελα να εκφράσω την εκτίμηση μου σε όλους τους οπαδούς μας που ήρθαν εδώ για να μας στηρίξουν. Δυστυχώς δεν παίξαμε στον τελικό, αλλά αν σκεφτούμε όσα κάναμε σε μια δύσκολη σεζόν και αντιληφθούμε τι κάναμε, τότε μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και για όλους. Βρεθήκαμε και πάλι στο Final Four, παίξαμε πολύ κακό πρώτο ημίχρονο κόντρα στη Ρεάλ και γι’ αυτό δεν διεκδικούμε τον τίτλο.

Ο μικρός τελικός ήταν λίγο πολύπλοκος, καθώς οι περισσότεροι παίκτες δεν είχαν κίνητρο και παίξαμε για τον κόσμο που ήρθε εδώ για να μας δει και ως προετοιμασία για το πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια και στη Φενέρμπαχτσε για την παρουσία της και τους εύχομαι καλή τύχη”.

Για τη νοοτροπία που έχει περάσει στον Ολυμπιακό:

“Θα ήθελα να καθιερώσω μια κουλτούρα στον Ολυμπιακό όπου δεν θα υπάρχει εγωισμός στον τρόπο σκέψης, αλλά δέσιμο μεταξύ των παικτών. Μια ενότητα που πρέπει να υπάρχει πέρα από το ταλέντο και τα μεγάλα μπάτζετ. Και είμαι χαρούμενος που με αυτή την κατάσταση έχουμε τόσο μεγάλη στήριξη από τον κόσμο μας. Τα παιχνίδια είναι sold out και ακόμα και σήμερα στον μικρό τελικό, αν και υπήρχε απογοήτευση, αρκετοί οπαδοί μας έμειναν για να μας στηρίξουν.

Σε μεγάλους συλλόγους όπως ο Ολυμπιακός, πάντα παίζουν ρόλο οι τίτλοι, όμως είμαι περήφανος για τη φιλοσοφία που έχουμε στην ομάδα”.

Για το πως θα περιέγραφε τη φιλοσοφία του σε σχέση με το παρελθόν:

“Η φιλοσοφία μου αλλάζει κάθε χρόνο, γιατί πρέπει να ενημερώμεσαι για το που πηγαίνει το μπάσκετ και πως θα είσαι επιτυχημένος. Πρέπει να κοιτάς την αγορά για παίκτες που θα ταιριάζουν, αλλά είναι μια μικρή αγορά στη Euroleague. Η αγορά στην Αμερική δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ευρωπαϊκή αγορά. Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική, πρέπει να έχεις 7-8 σταθερούς παίκτες και να κάνεις κάποιες προσθήκες αν το επιτρέπει η αγορά.

Όταν παίζεις σχεδόν 90 παιχνίδια κάθε σεζόν, δεν μπορείς να στηριχτείς μόνο σε έναν σταρ. Είναι αδύνατον. Γιατί θα έχεις 40-45 παιχνίδια καλά και σπουδαία, αλλά στα υπόλοιπα; Σημαντικά είναι πολλά πράγματα, αλλά πιο σημαντικό είναι πως ένα γκρουπ παικτών μπορεί να μείνει ενωμένο και να παίξει. Το μπάσκετ αλλάζει, αλλά αυτό που μένει το ίδιο είναι ότι πρέπει να έχεις καλά αποδυτήρια και ότι όλοι πρέπει να είναι στην ίδια σελίδα”.

Για το πως βλέπει το μέλλον της διοργάνωσης:

“Το επίπεδο ανταγωνιστικότητας θα είναι το ίδιο, γιατί υπάρχουν σύλλογοι με σπουδαία οργάνωση και ξέρουν πως να χτίζουν ομάδες. Αυτό που νομίζω είναι ότι μια Euroleague ομάδα που έχει ένα ταλέντο, δεν μπορεί να έχει χαμηλό buy out για το ΝΒΑ. Πρέπει να ανέβει το buy out και αυτή είναι μια λύση. Αλλά πρέπει να κάνουμε πιο ελκυστικό το ευρωπαϊκό προϊόν, ώστε να μην φεύγουν οι καλοί παίκτες. Οι δύο τελευταίοι MVP της Euroleague αποχώρησαν…

Για τον Γιασικεβίτσιους και τη Φενέρμπαχτσε:

“Η Φενέρμπαχτσε είναι μεγάλη ομάδα με πολύ κόσμο. Ο Σάρας είναι σπουδαίος προπονητής και του το έχω πει. Δεν ξέρω πόσοι από τους παίκτες που διαθέτει, ταιριάζουν στο σύστημα του. Έχουμε μεγάλο μπάτζετ, κόσμο και θα είναι ανταγωνιστικοί. Η παρουσία τους στο Final Four ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Μποζίκα:

Keywords
Τυχαία Θέματα