Ασταμάτητη η Λιόν!

Η ομάδα του Ζενεζιό πέρασε με 5-2 από την έδρα της Ντιζόν πετυχαίνοντας την έκτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα, πατώντας πιο γερά στην τρίτη θέση.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με πατημένο το γκάζι, έχοντας την αυτοπεποίθηση της ομάδας που προέρχεται από πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα, βρίσκοντας γκολ στην πρώτη καλή στιγμή, στο 4ο λεπτό με τη σέντρα του Ραφαέλ και το γκολ του Ντεπάι.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο η Ντιζόν ήταν χαμένη στον αγωνιστικό χώρο, οι Λιονέ
είχαν μεγάλες ευκαιρίες -κυρίως με τον Φεκίρ- για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, ωστόσο οι Βουργουνδοί ισοφάρισαν στο 26' με ατομική ενέργεια του Σλιτί, ο οποίος πήρε τη μπάλα λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή, την κουβάλησε όσο έπρεπε και με ωραίο, τεχνικό πλασέ, νίκησε τον Λόπες.

Από εκεί και πέρα, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το σύνολο του Ζενεζιό, πήρε και πάλι τον έλεγχο του παιχνιδιού, κλείνοντας το 45λεπτο με δοκάρι του Φεκίρ.

Όπως και στην αρχή του παιχνιδιού, έτσι και στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους οι Λιονέ εμφανίστηκαν πιο αποτελεσματικοί, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο 50' και στο 53' με τον Αουάρ (η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Ροζιέ) και τον Φεκίρ, ο οποίος είχε να σκοράρει από τα τέλη Ιανουαρίου.

Στο 55' οι Ντιζονέ μπήκαν και πάλι στο παιχνίδι με το δεύτερο γκολ του Σλιτί, ενώ δικαίως διαμαρτύρονται για δύο φάσεις στο 65' και στο 66', στις οποίες ο διαιτητής Σνάιντερ δεν έχει καταλογίσει πέναλτι εις βάρος των Λιονέ.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 5-2 χάρη σε δύο γρήγορες αντεπιθέσεις με τον Τραορέ στο 76' και τον Κορνέ στο 82', επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και ένα μήνα.

Ντιζόν: Ρενέ - Ροζιέ, Βαρό (αρχ.) (45' Γιαμπερέ), Τζιλομποτζί, Χαντάντι - Αμαλφιτανό, Μαριέ - Κουόν, Σλιτί (85' Μασουεμά), Σαμαριτανό (87' Σαφίκ) - Σαΐντ

Λιόν: Λόπες - Ραφαέλ (87' Τετέ), Μαρσέλο, Μορέλ, Μεντύ - Τουζάρ, Αουάρ, Εντομπελέ (83' Φερί), Φεκίρ (αρχ.) (73' Κορνέ) - Ντεπάι, Τραορέ

STAT ATTACK

Η Ντιζόν έχει συγκεντρώσει μόνο ένα βαθμό στα 8 ματς με τις ομάδες της πρώτης τετράδας (Παρί, Μονακό, Λιόν και Μαρσέιγ)

Στα 6 παιχνίδια των δύο ομάδων στην πρώτη κατηγορία, έχουν σημειωθεί 32 γκολ

Την προηγούμενη σεζόν οι Λιονέ είχαν πετύχει 77 γκολ στο πρωτάθλημα, επίδοση που ήδη έχουν ισοφαρίσει με την ολοκλήρωση της 34ης αγωνιστικής, επομένως οδεύουν για να σπάσουν το σχετικό ρεκόρ συλλόγου.

Ο Ντεπάι έχει πετύχει 6 γκολ κι έχει μοιράσει 5 ασίστ στα 5 τελευταία ματς πρωταθλήματος.

H ομάδα του Ζενεζιό δεν είχε δεχθεί γκολ επί 302 λεπτά, τελευταίος παίκτης που παραβίασε την εστία του Λόπες, πριν από τον Σλιτί, ήταν ο Κώστας Μήτρογλου στις 18 Μαρτίου.

Ο Ντεπάι πέτυχε το 100ο γκολ της Λιόν σε όλες τις διοργανώσεις την τρέχουσα σεζόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα