Ας απολαύσουν το ντέρμπι!

Στο πρώτο ντέρμπι της νεανικής ομάδας του Παναθηναϊκού στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, υπήρξε αρκετό άγχος και νευρικότητα. Κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο του ματς.

Αν και στην ενδεκάδα υπήρχαν έμπειροι παίκτες, ήταν ξεκάθαρο πως οι Πράσινοι δεν διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι και δεν κατάφεραν να βγάλουν στο γήπεδο τις πραγματικές τους δυνατότητες. Ασφαλώς και έπαιξε ρόλο η ποιότητα του αντίπαλου, ωστόσο ο κύριος λόγος ήταν η αδυναμία
των νεαρών - και κάποιων μεγαλύτερων σε ηλικία - ποδοσφαιριστών να διαχειριστούν μια κατάσταση πίεσης σε έναν αγώνα υψηλών απαιτήσεων.

Νέοι είναι ακόμα και ...μαθαίνουν, γιατί το ντέρμπι της Τούμπας ήταν ένα μεγάλο μάθημα γι' αυτή την ομάδα.

Πρώτο σημαντικό ματς για αρκετούς από τους "μπέμπηδες" του Δώνη (Καμπετσή, Μαυρομμάτη, Μπουζούκη, Χατζηθεοδωρίδη) και είναι κέρδος οι σημαντικές εμπειρίες που απέκτησαν από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Από τη στιγμή που ...κολύμπησαν στα δύσκολα, τώρα θα πρέπει να φτάσουν μέχρι την ...ακτή. Και είναι ακόμα μεγάλη η απόσταση που πρέπει να καλύψουν...

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη πετύχει! Αυτό είναι δεδομένο! Μια ομάδα που ήταν - σύμφωνα με τους ...ειδικούς - φαβορί για υποβιβασμό, έχει εκπλήξει με την παρουσία της στο πρωτάθλημα, έχει πάρει σημαντικά αποτελέσματα και έχει τη δυνατότητα να κάνει το βήμα παραπάνω στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι Πράσινοι θα βρουν απέναντι τους την περσινή πρωταθλήτρια. Μια ομάδα με ποιότητα και έναν προπονητή που γνωρίζει καλά το Τριφύλλι.

Το Ολυμπιακό Στάδιο είναι κοινή έδρα για τους δύο «μονομάχους» του Αθηναϊκού ντέρμπι, ωστόσο ο κόσμος του Τριφυλλιού μπορεί να δώσει αυτή την έξτρα ώθηση που χρειάζονται οι παίκτες του Δώνη.

Όμως το ζητούμενο στο αποψινό ντέρμπι είναι η σωστή διαχείριση του παιχνιδιού, αλλά και της ψυχολογίας. Οι Πράσινοι δεν πρέπει να πέσουν στην "παγίδα" του ενθουσιασμού, ούτε να "βραχυκυκλώσουν" - όπως έγινε στην Τούμπα - αν δεν τους βγει το ματς.

Είναι ένα ντέρμπι με μεγάλη ιστορία. Αντιμέτωπες δύο ιστορικές ομάδες σε ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό παιχνίδι. Ας το απολαύσουν!
Keywords
Τυχαία Θέματα