Άρης: Το ΟΑΚΑ του δείχνει το δρόμο!

Άρης: Το ΟΑΚΑ του δείχνει το δρόμο!edadaΤετ, 02/10/2021 - 10:32

Με μια σημαντική παρακαταθήκη πηγαίνει σήμερα (10/2, 21:30') ο Άρης στο "Γ. Καραϊσκάκης" για το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη φάση των "8" του Κυπέλλου Ελλάδας.

Δεν είναι άλλη από τη νίκη που πήρε την περασμένη Κυριακή (7/2) στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1 και κυρίως ο τρόπος που έφτασε στο "καθαρό" 0-2.

Βεβαίως, δεν είναι ίδιο παιχνίδι το σημερινό και δεν είναι ίδιος ο αντίπαλος. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν άλλα χαρακτηριστικά ως ομάδα από την "Ένωση" και οι επιθετικές και αμυντικές επιδόσεις τους στη σεζόν δείχνουν και την υψηλή ποιότητά τους. Αφενός σκοράρουν κατά ριπάς (54 γκολ έχουν ως τώρα στο πρωτάθλημα) κι αφετέρου δέχονται γκολ πολύ δύσκολα (στα 8 είναι το παθητικό τους στη Super League 1). Όπως στο ΟΑΚΑ, όμως, ο Άρης έκανε το ιδανικό παιχνίδι για να φύγει με νίκη απέναντι σε έναν άλλο σπουδαίο αντίπαλο, το ίδιο θέλει να πράξει και στον Πειραιά.

Ιδανικό παιχνίδι σήμερα για τον Άρη σημαίνει τέλεια συγκέντρωση από τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο και στα 90' λεπτά του αγώνα, αμυντική προσήλωση (από την ΑΕΚ δέχτηκαν 8 τελικές), περιορισμός των λαθών στο ελάχιστο (στο ΟΑΚΑ έκαναν μόλις 25) και υψηλό ποσοστό αποτελεσματικότητας στην επίθεση (απέναντι στην "Ένωση" σκόραραν 2 γκολ σε 7 τελικές). Επιπλέον, σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στον υψηλό ρυθμό, που κατά πάσα πιθανότητα θα προσπαθήσει να επιβάλλει ο Ολυμπιακός.

Στην τελική, ιδανικό παιχνίδι για τον Άρη σημαίνει να μπορέσει να κρατήσει το "μηδέν" στην άμυνά του και να σκοράρει ένα τουλάχιστον γκολ, για να πάρει το πάνω χέρι εν όψει της ρεβάνς. Είναι εύκολο αυτό; Σίγουρα όχι, όμως, αν θέλουν οι "κίτρινοι" να έχουν ελπίδες πρόκρισης απέναντι στους "ερυθρόλευκους" αυτό είναι το καλύτερο δυνατό γι' αυτούς σενάριο.

Ο προπονητής του Άρη, Απόστολος Μάντζιος, δεν έχει στη διάθεσή του για τη σημερινή αναμέτρηση δύο παίκτες που θα μπορούσαν να είναι στη βασική ενδεκάδα, τους Ματέο Γκαρσία και Χαβιέ Ματίγια. Και οι δύο είναι τραυματίες και έμειναν εκτός αποστολής. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι στη διάθεσή του.

Και μιας κι ο λόγος για την αποστολή του Άρη, αυτή αποτελούν οι εξής: Cuesta, Boucher, Ganea, Bruno Gama, Bruno Felipe, Sakic, Bertoglio, Benalouane, Rose, Lucas Sasha, Kace, Xande Silva, Mancini, Jeggo, Sundgren, Δεληζήσης, Μήτρογλου, Μάνος, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης.

 

Σε ό,τι αφορά στη βασική ενδεκάδα, ο Κουέστα αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του στην εστία, οι Σούντγκρεν και Σάκιτς να είναι δεξιά και αριστερά αντίστοιχα στην άμυνα, με τους Δεληζήση και Ροζ κεντρικούς αμυντικούς. Στη μεσαία γραμμή, οι Σάσα και Τζέγκο αναμένεται να είναι οι αμυντικοί μέσοι, με τους Σίλβα, Γκάμα και Μπερτόγλιο να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριάδα. Αν ο Μάντζιος αποφασίσει να πάει κόντρα στον Ολυμπιακό όπως απέναντι στην ΑΕΚ, τότε ο Μαντσίνι θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, ώστε να προσθέσει τρεξίματα στην πίεση των μέσων του Άρη ψηλά στην άμυνα του Ολυμπιακού. Ειδάλλως, ο Μάνος είναι πιθανό να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης (λιγότερες πιθανότητες έχει ο Μήτρογλου) κι ο Μαντσίνι να παίξει μεσοεπιθετικός αντί του Σίλβα.

 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρης - Ποδόσφαιρο Off Off edada Off Off #arisfc ΕΛΛΑΔΑ Ο τρόπος που πήρε τη νίκη ο Άρης στην έδρα της ΑΕΚ (7/2) τον οδηγεί στο σημερινό (10/2, 21:30') πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τους "8" του Κυπέλλου στο "Γ. Καραϊσκάκης" Article publish on Τετ, 02/10/2021 - 10:32 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα