Άρης: Το γκολ ο μεγάλος βραχνάς, αλλά δεν είναι ο μόνος…

Ο Τάμας Μπόγκναρ μπήκε στο στόχαστρο των “κίτρινων” για διάφορες αποφάσεις που πήρε (πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ) ή δεν πήρε (επιθετικό φάουλ στον Πίρσμαν, στο γκολ των “ασπρόμαυρων”) στο χθεσινό (4/1) κλάσικο στην Τούμπα. Ο Ούγγρος διαιτητής του ντέρμπι έγινε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των ανθρώπων του Άρη και αποδέκτης των διαμαρτυριών τους. Δίκαια ή όχι, αυτό είναι θέμα ανάλυσης των φάσεων, οι οποίες φαίνεται ότι είναι στο όριο.

Αυτό είναι ένα κομμάτι της συζήτησης για την ήττα του Άρη από τον αιώνιο αντίπαλο, ΠΑΟΚ.

Γιατί υπάρχει και το άλλο. Η εμφάνιση της ομάδας σε ένα παιχνίδι, το οποίο -θεωρητικά, τουλάχιστον- οι “κίτρινοι” το περίμεναν με ζέση, γιατί προσδοκούσαν να νικήσουν και να αποκομίσουν μεγάλα οφέλη σε όλα τα επίπεδα από μια ενδεχόμενη νίκη σε αυτό. Αυτό ακριβώς το κομμάτι της συζήτησης, όμως, είναι που πρέπει να προβληματίζει περισσότερο την επόμενη μέρα.

Κατ’ αρχάς, οι παίκτες του Άρη, εκτός των Κουέστα και Μαντσίνι, δεν εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με το πάθος, που οι ίδιοι έλεγαν ότι πηγαίνουν να αντιμετωπίσουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Η “ομολογία” του Γιακούμπ Μπράμπετς στη NOVA αμέσως μετά το τέλος του αγώνα τα λέει όλα: “Δεν κάναμε αυτό για το οποίο ήρθαμε, σε ένα ματς που ξέραμε πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα και την πόλη. Είμαστε στενοχωρημένοι…”

Η κατάτι καλύτερη εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Άρης πήρε την κατοχή της μπάλας (στο τέλος η στατιστική έγραψε 41% ΠΑΟΚ, 59% Άρης, κι αυτό οφείλεται κυρίως στο δεύτερο μισό του αγώνα) έδειξε ότι οι “κίτρινοι” πέταξαν το πρώτο ημίχρονο, αφήνοντας τον αντίπαλό τους να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να αναλογιστούν την επόμενη μέρα είναι γιατί επέτρεψαν να συμβεί, ενώ μπορούσαν να το αποφύγουν κι αντί να βρεθούν αυτοί σε δύσκολη θέση, να έβαζαν δύσκολα στους “ασπρόμαυρους”. Αποδεδειγμένα μπορούσαν!

Ακόμη κι όταν πήραν την κατοχή της μπάλας, όμως, ακόμη κι όταν άρχισαν να δημιουργούν καταστάσεις εκτός αντίπαλης περιοχής, η μπάλα ποτέ δεν μπήκε με αξιώσεις σε αυτήν. Απόδειξη, οι τέσσερις (4) τελικές, χωρίς κάποια από αυτές να γίνει στην αντίπαλη εστία! Ο Γκρέι μόνος κι έρημος στην επιθετική γραμμή, ακόμη περιμένει μια μπαλιά για να εκτελέσει…

Ερωτώμενος επ’ αυτού μετά το τέλος του αγώνα στο πλαίσιο των δηλώσεων που έκανε στη NOVA, ο Άλαν Πάρντιου μίλησε για τη μεγάλη εικόνα. “Έχουμε θέμα με το γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Έχουμε σκοράρει μόλις ένα γκολ σε ροή αγώνα. Είναι ένα θέμα για εμάς αυτό, που πρέπει να λύσουμε”, τόνισε, αναφερόμενος σε ό,τι συμβαίνει στην ομάδα του από τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ και μετά.

Πράγματι, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε δύο παιχνίδια κόντρα στον Λεβαδειακό, σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα, ο Άρης σκόραρε από στημένες φάσεις, με τον ΠΑΟΚ δεν πέτυχε γκολ, ενώ με τον Παναιτωλικό έκανε είκοσι τελικές για να βρει ένα τέρμα, καταλαβαίνει το μέγεθος του προβλήματος. Ενός προβλήματος, που αυτή τη στιγμή είναι ο μεγάλος βραχνάς των “κίτρινων”, για την αντιμετώπιση του οποίου αναζητούν λύση -και μάλιστα άμεσα, αν θέλουν να προχωρήσουν με αξιώσεις.

Βεβαίως, μέσα σε όλα υπάρχει και το θέμα της διαχείρισης, όταν ο αγώνας στραβώνει. Όπως στράβωσε χθες στην Τούμπα. Ο προπονητής καλείται να εφαρμόσει κάποιες καλύτερες ιδέες, όταν συμβαίνει αυτό. Διότι, υπάρχουν μπροστά πολλά δυνατά παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο κι ενδέχεται να δημιουργηθούν ξανά αρνητικές καταστάσεις στον αγωνιστικό τομέα, όπως έγινε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Το γύρω γύρω όλοι έξω από την αντίπαλη περιοχή, όπως φάνηκε, δεν αρκεί…

Keywords
Τυχαία Θέματα