Άρης: Για το 5Χ5 και την πρωτιά στο Περιστέρι

Άρης: Για το 5Χ5 και την πρωτιά στο ΠεριστέριedadaΣάβ, 12/05/2020 - 09:21

Με διπλό στόχο πηγαίνει σήμερα (5/12, 17:15', NS1HD) ο Άρης στο Περιστέρι, στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League

1. Θέλει τη νίκη για να κάνει το 5Χ5 στα εκτός έδρας παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν και να παραμείνει στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Άρης, αφού γνώρισε την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό (28/11), που ήταν εντός έδρας, επέστρεψε την περασμένη Τετάρτη (2/12) στις νίκες με το θριαμβευτικό 0-3 μέσα στη Λάρισα, στο μεταξύ τους εξ αναβολής παιχνίδι στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Έτσι, έφτασε τις επτά νίκες συνολικά στο πρωτάθλημα, έχοντας μια ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την ήττα από τον Ολυμπιακό. Επτά νίκες στους εννέα πρώτους αγώνες του ο Άρης είχε να κάνει εδώ και 40 χρόνια, από το 1980-81.

Επιπλέον, με την εκτός έδρας νίκη του στο Αλκαζάρ, ο Άρης διατήρησε το απόλυτο στους αγώνες μακριά από την έδρα του την τρέχουσα περίοδο, φτάνοντας στις τέσσερις. Στους τρεις πρώτους νίκησε με σκορ 0-1, με Βόλο, Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό, ενώ στη Λάρισα με σκορ 0-3, κάνοντας ένα επιμέρους 6-0 στα εκτός έδρας ματς. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια προηγήθηκε 0-1 στο ημίχρονο.

Αυτό είναι το καλύτερο ξεκίνημά του εκτός έδρας από τη σεζόν 1973-74. Τότε, μάλιστα, είχε ξεκινήσει με πέντε νίκες και χωρίς να δεχτεί γκολ σε κάποια αναμέτρηση! Αυτό σημαίνει ότι αν νικήσει σήμερα στο Περιστέρι κρατώντας "μηδέν" παθητικό, ισοφαρίζει το ρεκόρ του!

Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Άρης δέχτηκε το μοναδικό ως τώρα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στον αντίποδα, έχει σκοράρει και στα εννέα παιχνίδια ως τώρα στη σεζόν ανεξαρτήτως έδρας. Σε ότι αφορά στο παθητικό του στις εκτός έδρας αναμετρήσεις, επεκτείνοντας στην περασμένη σεζόν δεν έχει δεχτεί γκολ στα έξι τελευταία μακριά από το σπίτι του και είναι φυσικά αήττητος. Έχει να χάσει και να δεχτεί γκολ από την 1η Ιουλίου, τότε με σκορ 2-0 από τον Παναθηναϊκό.

Μιλώντας στη NOVA εν όψει της σημερινής αναμέτρησης, ο προπονητής του Άρη, Απόστολος Μάντζιος, τόνισε ότι οι τέσσερις προηγούμενες εκτός έδρας νίκες, και ειδικά αυτή στη Λάρισα, έχουν βοηθήσει την ομάδα να τονώσει την αυτοπεποίθησή της, γεγονός που δίνει έξτρα ώθηση για τη σύγκρουση με έναν δύσκολο αντίπαλο, όπως είναι ο Ατρόμητος. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Φακούντο Μπερτόγλιο επίσης στη NOVA, κάτι που δείχνει ότι το σκεπτικό του προπονητή έχει περάσει και στα αποδυτήρια, στους παίκτες του Άρη.

Ο Μάντζιος έχει δύο απουσίες για το σημερινό παιχνίδι στο Περιστέρι. Συγκεκριμένα, δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Τζέιμς Τζέγκο και Εμάνουελ Σάκιτς. Και οι δύο έμειναν εκτός αποστολής, στην οποία συμμετέχουν οι εξής: Κουέστα, Σιαμπάνης, Γκαρσία, Γκάνεα, Λόπεθ, Γκάμα, Μπερτόγλιο, Μαντσίνι, Μπεναλουάν, Ματίγια, Ροζ, Σάσα, Κάτσε, Σίλβα, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μάνος, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, Σεγκιέργκης.

Σε ό,τι αφορά στη βασική ενδεκάδα, η οποία αναμένεται και σήμερα να παραταχθεί σε σχηματισμό 4-2-3-1, ο Σιαμπάνης αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του στην εστία, ο Σούντγκρεν να ξεκινήσει δεξιά στην άμυνα, ο Γκάνεα αριστερά και οι Ροζ και Δεληζήσης στο κέντρο. Αμυντικοί μέσοι αναμένεται να είναι οι Ματίγια και Σάσα, με επιτελικό τον Μπερτόγλιο και στις πτέρυγες οι Γκάμα και Γκαρσία. Κεντρικός επιθετικός αναμένεται να είναι ο Μάνος, που σκόραρε δύο φορές στη Λάρισα την περασμένη Τετάρτη.

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Άρης - Ποδόσφαιρο Off Off edada Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #arisfc Άρης ΕΛΛΑΔΑ Ο Άρης σήμερα (5/12, 17:15', NS1HD) θέλει το "διπλό" κόντρα στον Ατρόμητο για να διατηρήσει το απόλυτο στις νίκες στα εκτός έδρας παιχνίδια και να μείνει στο ρετιρέ της Super League 1 Article publish on Σάβ, 12/05/2020 - 09:21 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα