Άρης: Άλλαξέ το!

Διπλό είναι το διακύβευμα για τον Άρη στη σημερινή (21/4, 19:30, NS Prime) εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoiximan Super League. Αφενός θέλει να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα σε σχέση με αυτήν στην “Αγιά Σοφιά” απέναντι στον ίδιο αντίπαλο πριν μια εβδομάδα κι αφετέρου επιζητεί να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, οι “κίτρινοι” γνώρισαν ισάριθμες

ήττες και μάλιστα χωρίς να σημειώσουν γκολ, με επί μέρους (αρνητικό) ρεκόρ τερμάτων 0-7. Διόλου τιμητικά στοιχεία για την ομάδα, που μπήκε με φόρα στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος, με δυο νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ και τη Λαμία. Στα δύο από τα τρία παιχνίδια που ηττήθηκε, δε, σε αυτά με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ εκτός έδρας, οι εμφανίσεις της ήταν το λιγότερο κακές.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν άρεσε στον Άκη Μάντζιο, ο οποίος ζήτησε από τους παίκτες του να… κάνουν επανεκκίνηση. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο προπονητής του Άρη στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα: “Δεν μας άρεσε η εικόνα μας στο τελευταίο παιχνίδι. Σε αντίθεση, η εικόνα μας στο αμέσως προηγούμενο, με τον Παναθηναϊκό, παρότι ηττηθήκαμε ήταν πολύ καλύτερη. Ήττα με ήττα έχει διαφορά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το μυαλό μας, ώστε να είμαστε καλύτεροι στο παιχνίδι που ακολουθεί στην έδρα μας με την ΑΕΚ. Σίγουρα είναι μια δύσκολη αναμέτρηση, με μια πολύ καλή ομάδα, και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι απέναντί της. Δεν πρέπει να κάνουμε ξανά τα ίδια λάθη και να τα πληρώσουμε. Και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ακόμη, από τέτοια λάθη χάσαμε”.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Άρη δείχνουν να αντιλαμβάνονται πλήρως τι ζητάει ο προπονητής τους. Για παράδειγμα, ο Βαλεντίνο Φατόρε τόνισε στη NOVA στις δηλώσεις του εν όψει της σημερινής αναμέτρησης: “Είναι ένα ζήτημα πώς πρέπει να προσεγγίσουμε το ερχόμενο παιχνίδι. Μπορεί να πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί απέναντι στον αντίπαλό μας ή να πρέπει να πάρουμε κάποιες καλύτερες αποφάσεις σε κάποια σημεία του αγώνα. Γι’ αυτό ετοιμαστήκαμε, βλέποντας κάποια βίντεο με τα λάθη που κάναμε στον προηγούμενο αγώνα. Σίγουρα, πάντως, θα πρέπει να αλλάξουμε την προσέγγισή μας”.

Κι ο Μιχάλης Παναγίδης, όμως, στο ίδιο μήκος κύματος με τον συμπαίκτη του, δήλωσε στη NOVA εν όψει του σημερινού αγώνα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”: “Πρέπει να είμαστε πιο επιθετικοί απέναντι στην ΑΕΚ. Έχουμε κάνει τρεις ήττες σερί στα πλέι οφ και πρέπει να μπούμε σε αυτό το παιχνίδι για να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα”.

Ο Άκης Μάντζιος είχε απουσίες παικτών στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Άρη για το σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ. Στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, οι Φαμπιάνο, Φεράρι, Βέλεθ και Σουλεϊμάνοφ ήταν εκτός προπονήσεων για διάφορους λόγους. Ο πρώτος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν, μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα τις τελευταίες δύο ημέρες πριν τον σημερινό αγώνα και ο προπονητής τον συμπεριέλαβε στην αποστολή. Τους άλλους τρεις τους άφησε εκτός, μαζί και τους Χριστοδουλόπουλο, Ντουκουρέ, Μπένετ, Ρουπ, Ματαρίτα και Πάρντο.

Στην αποστολή για την αναμέτρηση με την Ένωση αυτούς που πήρε ο Άκης Μάντζιος είναι οι εξής: Cuesta, Χουτεσιώτη, Odubajo, Montoya, Fattore, Brabec, Fabiano Leismann, Rose, Darida, Verstraete, Jean Jules Mvondo, Durasek, Manu Garcia, Moberg Karlsson, Saverio, Zamora, Loren Moron, Ansarifard, Φετφατζίδη, Παναγίδη, Δεληζήση. Ο πρώτος, εφόσον αγωνιστεί σήμερα, θα πιάσει τις 188 συμμετοχές με τη φανέλα του Άρη και θα γίνει ο πρώτος ξένος σε αριθμό συμμετοχών στην ιστορία της ομάδας, αφήνοντας πίσω του τον Αρτούρ Λεκμπέλο, που έχει 187. Ο Δεληζήσης, αν πάρει χρόνο συμμετοχής στον αγώνα, δεν αποκλείεται να είναι η τελευταία φορά που θα αγωνιστεί με τη φανέλα της ομάδας. Αυτό, τουλάχιστον, έχουν σχεδιάσει οι “κίτρινοι”.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο στο δεξιό άκρο της άμυνας, τον Μοντόγια στο αριστερό, τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς κεντρικούς αμυντικούς, τους Ζουλς και Νταρίντα αμυντικούς μέσους, τον Μανού Γκαρθία επιτελικό μέσο, τους Φετφατζίδη και Σαβέριο στις πτέρυγες και τον Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα