Άρης – Βόλος 0-2: Τον τιμώρησε με αντεπιθέσεις

Τεράστια νίκη για τον Βόλο με 2-0 επί του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, τρίτη νίκη εκτός έδρας για τους Βολιώτες και δεύτερη σπουδαία μετά την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με διάθεση να πιέσει για να φτάσει στο γκολ. Η πρώτη καλή του στιγμή για την ομάδα του Άκη Μάντζιου ήρθε στο 4ο λεπτό, όταν ο Μπράμπετς από το ύψος

της μικρής περιοχής έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Μέχρι το 32ο λεπτό Άρης και Βόλος… αρνούνταν να πατήσουν περιοχή, μέχρι την σπουδαία ευκαιρία των γηπεδούχων με τον Εντιαγέ ο οποίος μετά το γύρισμα του Μαντσίνι από τα αριστερά έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι όμως ο Παπαδόπουλος ήταν σε ετοιμότητα, όπως ήταν και στο 37ο λεπτό, όταν ο Ασλανίδης έκανε το σκαστό σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς κάτι άλλο και το ημίχρονο έφυγε στο 0-0. Αξίζει να σημειωθεί πως στο 19ο λεπτό το παιχνίδι διακόπηκε συμβολικά, 19 και τα χρόνια του Άλκη που δολοφονήθηκε την περασμένη Δευτέρα κοντά στο Κλεάνθης Βικελίδης. Όλοι οι παίκτες και οι παραβρισκόμενοι στο γήπεδο χειροκρότησαν στην μνήμη του νεαρού φιλάθλου του Άρη.

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές, αφού οι Σοάρες και Παπαδόπουλος αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού και στη θέση τους μπήκαν οι Όρος και Κλέιμαν.

Ο Άρης κατάφερε να δημιουργήσει φάση μπροστά στην εστία του Κλέιμαν στο 52ο λεπτό όταν ο Γκαρσία αν και χωρίς αντίπαλο μπροστά του και μέσα στην περιοχή πλάσαρε άουτ. Στο 65′ ήρθε η καλή στιγμή για τον Άρη με τον Μαντσίνι, ο Ιταλός σούταρε διαγώνια από δεξιά, έπεσε ο Κλέιμαν όμως κι έδιωξε την μπάλα κρατώντας το 0-0. Άλλη μία προσπάθεια για τον Άρη να ανοίξει το σκορ βρήκε σε ετοιμότητα τον Κλέιμαν (αυτή τη φορά, στο πρώτο μέρος ήταν ο Παπαδόπουλος), όταν ο τερματοφύλακας του Βόλου έκανε διπλή απόκρουση, αρχικά στο διαγώνιο σουτ του Καμαρά και στην εξέλιξη της φάσης στο πλασέ του Γκάμα.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου

Ο Άρης πίεζε, έκανε ευκαιρίες, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να φτάσει στο γκολ, αλλά για πολλούς λόγους, κυρίως γιατί βρήκε απέναντί του και τους δύο τερματοφύλακες που έπαιξαν για τον Βόλο σε εξαιρετική ετοιμότητα. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου παρουσιάστηκε με τον πιο κλασικό του τρόπο, όταν στο 80ο λεπτό σε αντεπίθεση του Βόλου ο Σοάρες μετά από αρκετές προσποιήσεις πλάσαρε σωστά στην αριστερή γωνία του Σιαμπάνη ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Άρης σε σοκ ψάχνει τρόπο να ισοφαρίσει, ανοίγεται πολύ, αφήνει χώρους και ο Βόλος τον τιμωρεί με δεύτερο γκολ στο 86ο λεπτό με τον Κορέα να βγαίνει στο ανοιχτό γήπεδο και σε τετ α τετ με τον Σιαμπάνη να διαμορφώνει το 2-0.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης – Σούντγκρεν, Ασλανίδης, Μπράμπετς, Γκάνεα – Σάσα, Ματίγια – Γκαρσία, Εντιαγέ, Μανσίνι – Καμαρά.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος – Άλχο, Ρίνερ, Γκουλέν, Φεράρι – Τσοκάνης, Μπαριέντος – Ρεγκατέν, Ορός, Μπαρτόλο – Φαν Βέερτ

Keywords
Τυχαία Θέματα