To Padel… μεγάλωσε και χωρίστηκε στα δύο με “δάκτυλο” PSG!

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το Padel, τότε να αρχίσουμε από τα βασικά! Πρόκειται για ένα άθλημα που παίζεται με ρακέτα και συνδυάζει το τένις με το σκουός. Θεωρείται – και είναι – το πλέον αναπτυσσόμενο άθλημα στην Ευρώπη, ενώ κάνει… θραύση στην Αργεντινή και έχει τεράστιο κοινό στην Ισπανία και στη Λατινική/Κεντρική Αμερική. Άλλωστε στο Ακαπούλκο του Μεξικού παίχτηκε για πρώτη φορά το… κάτι σαν ρακέτες το 1969.

Το Padel ενδεχομένως να το έχετε στο μυαλό σας οι ποδοσφαιρόφιλοι και από τις αναρτήσεις αρκετών σταρ του παγκοσμίιου

ποδοσφαίρου, καθώς έχει γίνει… must hobby και αρκετοί αστέρες της “στρογγυλής θεάς” πιάνουν τη ρακέτα και μπαίνουν σε ένα “κλουβί” για να δείξουν τις ικανότητες τους.

Ε λοιπόν, το Padel όχι μόνο… μεγάλωσε με την πάροδο των χρόνων, αλλά βιώνει και το πρώτο του… σχίσμα, καθώς ο Νασέρ Αλ Κελαΐφι, πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν και επικεφαλής της Qatar Sports Investments ηγήθηκε της δημιουργίας νέας διοργάνωσης, η οποία πηγαίνει κόντρα στο Spanish World Padel Tour που είχε καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάλιστα η νέα διοργάνωση του Αλ Κελαΐφι έχει έρθει σε συμφωνία με την Διεθνή Ομοσπονδία Padel, βάζοντας ουσιαστικά… τέλος στο ισπανικό “μονοπώλιο”, ενώ υπογράφει με… ασταμάτητο ρυθμό με τους κορυφαίους παίκτες, οι οποίοι ήταν μέχρι πρότινως υπό τη “σκέπη” της World Padel Tour.

“Οι παίκτες του Padel είναι ταλαντούχοι, ελκυστικοί και προκαλούν τον θαυμασμό. Έχει έρθει η ώρα γι’ αυτό το υπέροχο άθλημα και τους απίστευτους αθλητές του να γίνει ακόμα πιο γνωστό στο παγκόσμιο φίλαθλο κοινό και να φτάσει στα εμπορικά και αθλητικά όρια που μπορεί, με την ηγεσία της Διεθνούς Ομοσπονδίας”, δήλωσε ο Αλ Κελαΐφι για την κίνηση που φέρνει νέα δεδομένα – και πολλά χρήματα – στο άθλημα. Η συνέχεια στα κορτ!

Keywords
Τυχαία Θέματα