Άρης – Προμηθέας 73-77: «Απόδραση» από το «Nick Galis Hall»

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου με… φόρα από την εντυπωσιακή νίκη επί του Απόλλωνα στο ντέρμπι της Πάτρας, κυριάρχησε για μεγάλη ώρα στην έδρα του Άρη και στο φινάλε άντεξε στην αντεπίθεση των «κιτρινόμαυρων», φτάνοντας δίκαια στη νίκη.

Οι βάσεις για να έρθει αυτή η νίκη των Πατρινών μπήκαν στη δεύτερη περίοδο, όπου ο Προμηθέας «έδεσε κόμπο» τον Άρη και τον κράτησε στους 6 πόντους (χειρότερη φετινή επιθετική συγκομιδή σε δεκάλεπτο για την ομάδα της Θεσσαλονίκης), την ίδια στιγμή που ο ίδιος ήταν άκρως αποτελεσματικός

(6-20 το επιμέρους).

Ο Άρης έδειξε σημάδια αντίδρασης με την εκκίνηση του δεύτερου ημιχρόνου, όμως δεν ήταν αρκετό για να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Ο Προμηθέας συνέχισε να κυριαρχεί, συντηρούσε σταθερά διψήφια διαφορά (33-48) και με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου αποσπάστηκε με +20 (45-65).

Εκεί ήταν η στιγμή που ο Άρης έκανε την αντεπίθεση του, σε μία προσπάθεια να διεκδικήσει τις ελπίδες του για νίκη. Με όπλο την πιεστική άμυνα, σταδιακά «ψαλίδισε» τη διαφορά (61-69), όμως στην πραγματικότητα δεν έβαλε μεγάλη πίεση στον αντίπαλο, ούτε κι όταν πλησίασε στους 6 (70-76), με τον Προμηθέα να διατηρεί μέχρι τέλους το προβάδισμα (73-77) και να φεύγει νικητής από τη Θεσσαλονίκη.

Κορυφαίος για την ομάδα της Πάτρας ο Εκενίκε με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ακολούθησαν σε απόδοση ο Κάουαν (21π., 4 ασίστ) και Κόφι (12 π., 6 ριμπάουντ). Από την άλλη πλευρά, για τον Άρη «πάλεψαν» οι Μποχωρίδης (16 π., 7 ριμπάουντ) και Τολιόπουλος (13 π., 5 ασίστ).

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 28-39, 46-63, 73-77.

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα