Άρης – Αστέρας Τρίπολης 3-2: Με τη σφραγίδα του Μάντζιου (vids)

Η νίκη ήταν επιτακιτκή για τον Άρη που είχε απέναντι του μια ομάδα που προερχόταν από σπουδαία επιτυχία κόντρα στον ΟΦΗ την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με τον Απόστολο Μάντζιο να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας της Θεσσαλονίκης και δίνοντας τις δικές του… πινελιές, ο ¨Αρης παρουσιάστηκε με τον Ζαμόρα στην αρχική ενδεκάδα, τον Ντουκουρέ σε ρόλο κόφτη και τον Κουέστα να επανέρχεται στην αρχική ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό

του.

Αντίθετα ο μεγάλος στόχος των Αρκάδων, ήταν ξεκάθαρα η αποφυγή της ήττας, αλλά δεν τα κατάφερε.

Το τελικό 3-2 κρίνεται δίκαιο καθώς ο Άρης ήταν καλύτερος, αλλά μακριά από τον καλό του εαυτό.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Άρης

Ο Άκης Μάντζιος που έκανε ντεμπούτο (για δεύτερη φορά μετά από ενάμιση χρόνο) στον πάγκο στων κιτρινόμαυρων, παρέταξε την την ομάδα του με σχηματισμό 4-3-2-1.
Ο Κουέστα επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, με τους Μοντόγια (δεξιά) και Φεράρι (αριστερά) στα δύο άκρα της άμυνας. Οι Μπράμπετς και Φαμπιάνο σε ρόλο στόπερ, έχοντας μπροστά τους τον Ντουκουρέ και τους Νταρίντα – Ρουπ σε ρόλο εσωτερικών μέσων.

Στην δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκε ο Ζαμόρα, ο Κάρλσον ήταν αριστερά και προωθημένος ο Μορόν

Αστέρας Τρίπολης

Ο Μίλαν Ράσταβατς επέλεξε το 4-2-3-1 με τον Παπαδόπουλο να κάθεται κάτω από τα δοκάρια.

Ο Γκαρσία ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας και στο αριστερό ο Άλβαρες. Σε ρόλο κεντρικών αμυντικών αγωνίστηκαν οι Κάστανο – Ατιένθα, στα χαφ οι Αλάγκμπε και Μουνάφο. Στα εξτρέμ ο Κρεσπί δεξιά, ο Σίτο αριστερά και ο Μπαρτόλο επιλέγεται ως «10άρι».
Στην κορυφή της επίθεσης μοναδικός προωθημένος ο Μιριτέλο.


ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Άρης προσπάθησε και ως ένα σημείο κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά. Οι ποδοσφαιριστές του Άκη Μάντζιου ήταν ανούσιοι ωστόσο καθώς δεν κατάφερναν να Μορόν που ήταν καλά κλεισμένος από τους Καστάνιο και Ατιένθα.

Όσο περνούσε η ώρα και η μεσαία γραμμή της ομάδας του Μάντζιου δεν μπορούσε να λειτουργήσει σωστά, τόσο έπαιρναν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο οι Αρκάδες.

Παρ΄ όλα αυτά στο 16΄ μετά από ωραία ενέργεια του Κάρλσον από δεξιά και την κεφαλιά του Μορόν, ο Ζαμόρα μπήκε σφήνα στους αμυντικούς του Αστέρα και με ωραίο πλασέ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Μίλαν Ράσταβατς δεν έδειξε να πανικοβάλεται από το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, συστήνοντας “ψυχραιμία” στους παίκτες του. Πράγματι ο Αστέρας είχε υπομονή και έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Κρεσπί, Μπαρτόλο, Μιριτέλο έφτασε στην ισοφάριση (1-1) λίγο αργότερα (28΄).

Ήταν η στιγμή που ο Φεράρι έχασε την κόντρα από τον Κρεσπί και η Μπαρτόλο που πήρε την μπάλα μόνος ουσιαστικά απέναντι από την εστία και την έστειλε στα δίχτυα του Κουέστα.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, ο Αστέρας ζήτησε πέναλτι μετά την προσπάθεια του Ζαμόρα να απομακρύνει την μπάλα, α΄λλά ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στον αγώνα.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Με μία αλλαγή άρχισε η επανάληψη για τον Αστέρα, καθώς ο Σουρλής πήρε τη θέση του Μουνάφο που ένιωσε ενοχλήσεις. Ο Άρης χωρίς να έχει φαντασία στο παιχνίδι του, εξακολούθησε να έχει τον έλέγχο, αλλά οι παίκτες του ήταν ανύμποροι να πλησιάσουν τα αντίπαλα καρέ.

Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Ράσταβατς με πολύ υπομονή, έψαχνε ελεύθερους χώρους για να φεύγει σε αντεπιθέσεις. Ωστόσο ήταν ξεκάθαρο πως το μυαλό των φιλοξενούμενων ήταν κυρίως στα μετόπισθεν.

Σε μία από τις ελάχιστες στιγμές αδράνειας της αμυντικής γραμμής του Αστέρα, ο Άρης θα βρεθεί κοντά στην περιοχή, ο Νταρίντα θα δει σε θέση βολής τον ξεχασμένο Μορόν που ωραίο πλασέ θα κάνει το 2-1. Ήταν το δεύτερο γκολ του Ισπανού στο πρωτάθλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν μπορούσε να απειλήσει τον Κουέστα, αντίθετα δέχτηκε το τρίτο γκολ (3-1) στο 82΄ από το πέναλτι πουκέρδισε ο Μορόν και την εκτέλεση του Φαμπιάνο.

Οι πολλές αλλαγές του Ράσταβατς έφεραν ανακατατάξεις στο σχήμα του Αστέρα και ο Μάντζης σε μια στιγμή ανστάτωσης στο 85΄ βρήκε την ευκαιρία με κοντινή προβολή να μειώσει σε 3-2.

Άρης: Κουέστα, Φεράρι, Μοντόγια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ντουκουρέ, Ρουπ (76΄ Ντζούρασεκ), Νταρίντα (90΄ Πάβισιτς), Κάρλσον (76΄Χριστοδουλόπουλος), Ζαμόρα (76΄ Μενέντες), Μορόν

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (73΄ Καρμόνα), Άλβαρες, Κάστανο, Ατιένθα, Αλάγκμπε, Σίτο (73΄ Καλτσάς) Μουνάφο (46΄ Σουρλής), Κρεσπί, Μπαρτόλο, Μιριτέλο

Διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)
Βοηθοί: Δημήτρης Σαμοϊλης (Αθηνών), Μιχάλης Νυδριώτης (Αθηνών)
4ος:  Κωνσταντίνος Πουλικίδης (Δράμας)
VAR: Αλέξανδρος Τσακαλίδη (Δωδεκανήσου)
AVAR: Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)

Keywords
Τυχαία Θέματα