Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γ. 3-1: Ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (vids)

Στο «Έτιχαντ» η Άρσεναλ υποδέχθηκε την Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ για την 3η «στροφή» του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με συντηριτικο πλάνο και δεν επέτρεψαν μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 27ο οι «κόκκινοι διάβολοι» άνοιξαν το σκορ με τον Ράσφορντ στην πρώτη και ουσιαστική ευκαιρία της ομάδας. Ο Έρικσεν έβγαλε τους παίκτες του Τεν Χαχ στην κόντρα, η κάθετη του Δανού κατέληξε στον Άγγλο και εκείνος με άριστο τελειώμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ράμσντεϊλ. Άμεση ήταν η απάντηση των«κανονιέρηδων» με τον Όντεγκαρντ στο 28′. Οι ποδοσφαιριστές του

Αρτέτα έκρυψαν την μπάλα, ο Μαρτινέλι μοίρασε στον αμαρκάριστο Νορβηγό και με πλάσε νίκησε τον Ονάνα. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ της ισοπαλίας.

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά η Γιουνάιτεντ στο 54′ απείλησε δις τους «κανονιέρηδες». Ο Μαρσίαλ με πλασέ προσπάθησε να δώσει εκ νέου προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά ο Ράμσντεϊλ έδιωξε. Στην επαναφορά της μπάλας ο Σαλιμπά σταμάτησε το σουτ του Ράσφορντ. Στο 59′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι στον Χάβερτς για μαρκάρισμα του Μπισάκα, αλλά μέσω VAR πήρε πίσω την απόφαση του. Εννέα λεπτά αργότερα η Άρσεναλ «άγγιξε» την ανατροπή, άλλα το πλασέ του Βραζιλιάνου πέρασε εξώ από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι στο 81′ σπατάλησαν σπουδαία ευκαιρία, ο Ζεσούς πέρασε με παράλληλη πάσα στον Σάκα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Ονάνα, αλλά ο κίπερ μπλόκαρε εύκολα το αδύναμο πλασέ του. Στο 88ο λεπτό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε με το Γκαρνάτσο ύστερα από κάθετη του Κασεμίρο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η Άρσεναλ στο 90+6′ πήρε το προβάδισμα, ο Ντέκλαν Ράις έκανε το σουτ μετά το κόρνερ, η μπάλα άλλαξε ελαφρώς πορεία στον Έβανς και καταλήγει στα δίχτυα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο οποίος με τρομερή ατομική ενέργεια έγραψε το 3-1.

Η Άρσεναλ «συγκατοικεί» στη 2η θέση της βαθμολογίας με Τότεναμ, Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ στους 10 βαθμούς, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται 11η με 6.

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα, 4-3-3): Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (76′ Τομιγιάσου), Ράις, Όντεγκαρντ, Χάβερτς (76′ Βιέιρα), Σακά, Μαρτινέλι (90′ Νέλσον), Ενκέτια (76′ Ζεσούς).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαχ, 4-2-3-1): Ονάνα, Μπισάκα, Λίντελοφ (84′ Έβανς), Μαρτίνες (67′ Μαγκουάιρ), Νταλότ, Κασεμίρο, Έρικσεν, Άντονι (84′ Γκαρνάτσο), Μπρούνο Φερνάντες, Ράσφορντ, Μαρσιάλ (66′ Χόιλουντ).

Keywords
Τυχαία Θέματα