Απονομή ...πρωταθλήματος στην Αθήνα! (video, photos)

Με εμφάνιση πρωταθλητή, ο ΠΑΟΚ έφυγε νικητής από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, επικρατώντας 2-0 στο ΟΑΚΑ με τα ...γρήγορα βραζιλιάνικα γκολ των Μαουρίτσιο στο 2ο λεπτό και Ζαμπά στο 47ο λεπτό.

Ο "Δικέφαλος του Βορρά" ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο 71' ο Ζαμπά, ενώ η ομάδα του Λουτσέσκου είναι πλέον
"αγκαλιά" με τον τίτλο και μια ...ανάσα από το ρεκόρ του αήττητου πρωταθλήματος!

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι και "προδόθηκε" από την αφέλεια της άμυνας του, ενώ ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και έφυγε από την Αθήνα, κατακτώντας δίκαια και στο ...ρελαντί ένα "πολύτιμο τρίποντο".

Σπουδαίο παιχνίδι από τους Μαουρίτσιο και Βιεϊρίνια, σημαντικές οι επεμβάσεις του Πασχαλάκη, καλή η διαιτησία του Δανού Κέλε.

Τα πλάνα των προπονητών

Σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς επέλεξε ο Γιώργος Δώνης για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του Τριφυλλιού έδωσε και πάλι φανέλα βασικού στον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία των Πράσινων, ενώ στην τριάδα της άμυνας βρέθηκαν οι Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος και Πούγγουρας. Κεντρικοί χαφ ήταν οι Κάτσε και Κουρμπέλης, στις πτέρυγες έπαιξαν οι Ινσούα (αριστερά) και Γιόχανσον (δεξιά), ενώ στην τριάδα της επίθεσης ήταν οι Χατζηγιοβάνης (αριστερά), Μπουζούκης (δεξιά) και Μακέντα (κορυφή).

Για την ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε σχηματισμό 1-4-2-3-1 με τον Πασχαλάκη τερματοφύλακα, κεντρικούς αμυντικούς τους Κρέσπο και Βαρέλα, ενώ στα άκρα της άμυνας βρέθηκαν οι Βιεϊρίνια (αριστερά) και Μάτος (δεξιά). Αμυντικά χαφ για το "Δικέφαλο του Βορρά" ήταν οι Σάκχοφ και Μαουρίτσιο, σε ελεύθερο ρόλο έπαιξε ο Μπίσεσβαρ, στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Λημνιός και Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Άκπομ.

Σέντρα και ...γκολ!

Με γκολ από τα ...αποδυτήρια άρχισε το ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου, καθώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του επίθεση! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια στο 2ο λεπτό, ο Μαουρίτσιο έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, κάνοντας το 1-0. Στη φάση του γκολ, οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν στον Κέλε, ζητώντας επιθετικό φάουλ πάνω στο Διούδη.

Στο 20ο λεπτό ο Ζαμπά γύρισε τη μπάλα στον Μαουρίτσιο, ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ μόνος του από το ύψος του πέναλτι, όμως η μπάλα κόντραρε στον Μαυρομμάτη και ο Διούδης κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του Λουτσέσκου.

Άλλο ένα τεράστιο κενό στην άμυνα του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ στο 35ο λεπτό! Ο Βιεϊρίνια έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Άκπομ, όμως ο επιθετικός του Δικέφαλου δεν κατάφερε να σκοράρει με δυνατό σουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Λημνιός απείλησε με επικίνδυνη σέντρα.

Στο 40ο λεπτό, μετά από στημένη μπάλα, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος έκανε το σουτ, όμως η μπάλα και στις δύο προσπάθειες του Κολοβέτσιου (πήρε και το ριμπάουντ) κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και εκμεταλλεύτηκαν το χώρο που έδωσε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο εικοσάλεπτο του πρώτου μέρους, πίεσαν το Δικέφαλο του Βορρά και έφτασαν κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. το Τριφύλλι βγήκε στην αντεπίθεση, ο Γιόχανσον βρήκε με μακρινή μπαλιά τον Μακέντα και ο Ιταλός επιθετικός έκανε το σουτ από πλάγια θέση, όμως ο Πασχαλάκης έκανε σημαντική επέμβαση, ενώ στην επόμενη φάση ο Κάτσε έκανε τη σέντρα και ο Μαυρομμάτης με κεφαλιά μέσα από την περιοχή δεν μπόρεσε να σκοράρει.

Το ίδιο ...σκηνικό

Με ...ριπλέι του πρώτου μέρους έμοιαζε η έναρξη του δεύτερου ημιχρονου στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του επίθεση! Στο 47ο λεπτό, ο Μάτος έκανε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, ο Κουρμπέλης δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα, η οποία πήγε στον Ζάμπα και ο Βραζιλιάνος με σουτ έκανε το 2-0 για τους πρωτοπόρους του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχασε άλλη μια ευκαιρία με τον Ζαμπά στο 55ο λεπτό, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση ο Διούδης "εξουδετέρωσε" το σουτ του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, ενώ η ομάδα του Λουτσέσκου απείλησε και πάλι τους Πράσινους στο 60ο λεπτό με σουτ του Άκπομ.

Οι Πράσινοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο δεύτερο ημίχρονο στο 62ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Πούγγουρας πήρε το ριμπάουντ και με το ...γόνατο έχασε σπουδαία ευκαιρία.

Στο 72ο λεπτό ο Ζαμπά είδε την κόκκινη κάρτα του Γιάκομπ Κέλε, καθώς ο Δανός διαιτητής θεώρησε ότι ήταν αντιαθλητική η προβολή του Βραζιλιάνου στον Κολοβέτσιο. Στο 75' Ινσούα έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ο Πασχαλάκης με εντυπωσιακή επέμβαση, κράτησε απαραβίαστη την εστία του, ενώ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε σημαντική επέμβαση και στο 83' σε σουτ του Μπουζούκη.

Στο 84' ο ΠΑΟΚ έχασε απίθανη ευκαιρία με τον Ενρίκε, καθώς ο Βραζιλιάνος μετά από αντεπίθεση αστόχησε απελπιστικά σε κενή εστία, ενώ οι Πράσινοι απείλησαν με σουτ του Μπουζούκη στο 87'.

Στο 90ο λεπτό, ο Δικέφαλος του Βορρά έχασε άλλη μια απίθανη ευκαιρία με τον Ολιβέιρα, καθώς ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Διούδη και το τέλος του αγώνα βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου να πανηγυρίζουν μια νίκη ...τίτλου!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-2

Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλε (Δανία)
Βοηθοί Διαιτητές: Λαρς Χούμελγκαρντ (Δανία), Χάινε Σόρενσεν (Δανία)
Τέταρτος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Σκόρερ: 2' Μαουρίτσιο, 47΄Ζαμπά
Κίτρινες κάρτες: 50' Γιόχανσον, 56΄Εμμανουηλίδης
Κόκκινη κάρτα: 71' Ζαμπά

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Μαυρομμάτης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας (69' Δώνης), Ινσούα, Κάτσε (69' Άλτμαν), Κουρμπέλης, Γιόχανσον, Χατζηγιοβάνης(46' Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης, Μακέντα

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαουρίτσιο, Κρέσπο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (82' Ενρίκε), Μπίσεσβαρ (69' Ολιβέιρα), Σακχόφ (77' Γιαννούλης), Ακπόμ, Ζαμπα
Keywords
Τυχαία Θέματα