Τα πάνω - κάτω σε 59 ημέρες!

Στις 3 Ιανουαρίου η Λίβερπουλ έχασε ευκαιρία να ξεφύγει δέκα πόντους από την Σίτι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και 59 μέρες μέρες μετά είναι έναν πόντο πίσω από την πρωταθλήτρια. Τα εναπομείναντα ματς των δύο διεκδικητών.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έμεινε στο 0-0 με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» και παραχώρησε την πρώτη θέση στην Σίτι με έναν πόντο διαφορά, σε μία μάχη τίτλου που εξελίσσεται σε θρίλερ εδώ και περίπου τρεις μήνες.

Η Σίτι οδηγούσε την κούρσα από την έβδομη αγωνιστική με τη νίκη επί της Μπράιτον στις 29 Σεπτεμβρίου και για τα οκτώ επόμενα παιχνίδια μέχρι τις
4 Δεκεμβρίου πήγαινε «τρένο».

Η πορεία της Σίτι στο πρωτάθλημα.

Τέσσερις μέρες μετά όμως, γνώρισε την πρώτη ήττα της στη σεζόν με 2-0 στην έδρα της Τσέλσι, με την Λίβερπουλ να περνά με 4-0 από το Μπόρνμουθ και να την προσπερνά, έχοντας χάσει μόλις έξι πόντους στο προηγούμενο διάστημα. Η Σίτι έχασε άλλα δύο παιχνίδια την περίοδο των Χριστουγέννων από Πάλας και Λέστερ, με αποτέλεσμα οι «ρεντς» να ξεφύγουν στη βαθμολογία χάρη σε σερί πέντε νικών, με αποκορύφωμα το 5-1 επί της Άρσεναλ στις 29 Δεκεμβρίου.

Στις 3 Ιανουαρίου, οι «ρεντς» πήγαν στην έδρα της Σίτι με την ευκαιρία να της ξεφύγουν ακόμα και δέκα πόντους με νίκη, όμως οι γηπεδούχοι μείωσαν τελικά στους -4 κερδίζοντας με 2-1, στην πρώτη και μοναδική ως τώρα ήττα της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα.

Οι «ρεντς» έκαναν δύο σερί νίκες στην συνέχεια και στις 30 Ιανουαρίου είχαν ευκαιρία να ξεφύγουν και πάλι με διαφορά επτά πόντων, όμως «κόλλησαν» στο 1-1 με την Λέστερ και δεν εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την ήττα της Σίτι στο Νιούκαστλ την προηγούμενη μέρα.

Η πορεία της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα.

Έτσι, η ομάδα του Γκουαρδιόλα με πέντε σερί νίκες κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή εννέα αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν, καθώς η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπορεί να παραμένει με μόνο μία ήττα, όμως έχει τέσσερις ισοπαλίες στα τελευταία έξι ματς.

Οι μάχες που έρχονται

Πλέον η Σίτι φαίνεται να έχει τον πρώτο λόγο για τον δεύτερο σερί τίτλο, ωστόσο η φετινή «κούρσα» δεν μοιάζει με την περσινή, όπου τέτοιο καιρό η ομάδα του Γκουαρδιόλα ετοιμαζόταν ήδη για την στέψη, έχοντας αποκτήσει διψήφια διαφορά από τους διώκτες της.

Το πρόγραμμα και των δύο ομάδων είναι «βατά», με επτά θεωρητικά «ευκολότερα» παιχνίδια και δύο ντέρμπι. Η Σίτι υποδέχεται στις 14 Απριλίου την Τότεναμ και τέσσερις μέρες μετά παίζει στο «Όλντ Τράφορντ» σε ματς που μπορεί να αποδειχτεί κλειδί για την εξέλιξη της σεζόν, αν και οι πρωταθλητές έχουν χάσει την πλειοψηφία των πόντων τους σε θεωρητικά «εύκολα» ματς. Η Λίβερπουλ έχει εντός έδρας την Τότεναμ (31/3) και την Τσέλσι (14/4), ενώ πολλά μπορεί να εξαρτηθούν από την φθορά που θα έχουν οι δύο ομάδες από την ευρωπαϊκή πορεία, μια και μέχρι στιγμής αμφότερες συνεχίζουν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τα εναπομείναντα παιχνίδια των δύο διεκδικητών:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (71 πόντοι)

9/3 Γουότφορντ (εντός)
30/3 Φούλαμ (εκτός)
6/4 Κάρντιφ (εντός)
14/4 Κρ. Πάλας (εκτός)
20/4 Τότεναμ (εντός)
24/4 Μάντσεστερ Γ. (εκτός)
28/4 Μπέρνλι (εκτός)
4/5 Λέστερ (εντός)
12/5 Μπράιτον (εκτός)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (70 πόντοι)

10/3 Μπέρνλι (εντός)
17/3 Φούλαμ (εκτός)
31/3 Τότεναμ (εντός)
5/4 Σαουθάμπτον (εκτός)
14/4 Τσέλσι (εντός)
21/4 Κάρντιφ (εκτός)
26/4 Χάντερσφιλντ (εντός)
4/5 Νιούκαστλ (εκτός)
12/5 Γουλβς (εντός)
Keywords
Τυχαία Θέματα