Αποκαλυπτικός Σβιντέρσκι, μίλησε για όλα

Για όλους και για όλα μίλησε ο Κάρολ Σβιντέρσκι σε συνέντευξη που έδωσε σε Μ.Μ.Ε. της πατρίδας του.
Είπε για Πρίγιοβιτς και για τη σύγκριση που θα γίνει: "Το περιμένω αυτό. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι φανταστικοί. Πολλοί μου έγραφαν μηνύματα πριν γίνει η μεταγραφή. Οι απαιτήσεις θα είναι, πράγματι, μεγάλες. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες τους. Σίγουρα θα είναι δύσκολο να αντικαταστήσω τον Πρίγιοβιτς αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσω και εγώ να γίνω σκόρερ στον ΠΑΟΚ".
Είπε ότι για τον Λουτσέσκου μίλησε με τον Γκιγιέρμε, τον Βραζιλιάνο με τον οποίον ο Σβιντέρσκι έπαιζε μαζί στη Γιαγκελόνια. Και μίλησε μαζί του γιατί ο Γκιγιέρμε πριν από 5 χρόνια είχε προπονητή τον Λουτσέσκου, στη ρουμανική, Πετρολούλ. "Δεν κοίταξα μόνο τον προπονητή και το επιτελείο του αλλά και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Έχει να κάνει με το πόσο συναισθηματικά και σοβαρά προσεγγίζω τους αγώνες. Είχα την ευκαιρία να πείσω τον εαυτό μου πριν υπογράψω το συμβόλαιο γιατί ήμουν παρών στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο. Όσον αφορά στον προπονητή, μίλησα με τον Γκιγιέρμε που δούλεψε μαζί του στην Ρουμανία. Μου είπε ότι κυρίως του αρέσει η σκληρή δουλειά αλλά όλοι οι προπονητές είναι έτσι. Γενικώς, του αρέσει να παίζει με τη μπάλα κάτω και οι ομάδες του να πιέζουν ψηλά".
Μίλησε και με άλλους μέχρι να πάρει την απόφαση. Κι ένας από αυτούς είναι ο 40χρονος, Μάριαν Κέλεμεν, επίσης συμπαίκτης του στη Γιαγκελόνια, ο Σλοβάκος τερματοφύλακας που τη σεζόν 2008-2009 ήταν στον Αρη. Κι αυτός του είπε για τη Θεσσαλονίκη, τα εξής: "Ο Μάριαν μου είπε πως η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφο μέρος και η ζωή είναι πολύ ωραία εκεί".
Είπε για τους προπονητές που δούλεψαν μαζί του και ένας από αυτούς, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, έχει δουλέψει στην Ελλάδα, στον Αρη. Είπε και για αυτόν αλλά και για τον Ιρένιους Μάμροτ: "Είμαι πολύ ευγνώμων για αυτούς τους δύο προπονητές και θα τους θυμάμαι πάντα. Ήμουν πολύ τυχερός που τους συνάντησα, ωστόσο, πάντα είχα καλούς προπονητές που είχαν πολλές απαιτήσεις από εμένα, κάτι που με κάνει χαρούμενο. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί να έχουν τους σωστούς καθοδηγητές από το ξεκίνημα της ποδοσφαιρικής τος καριέρας. Θυμάμαι τον καθένα ξεχωριστά, όσους με βοήθησαν να είμαι αυτό που είμαι τώρα".
Αναφέρθηκε σε έναν ακόμη προπονητή, τον Μίκνιεβιτς: "Για τον προπονητή μου, η εξέλιξή μου σαν παίκτης, είναι το πιο σημαντικό. Θα έχει καλές σκέψεις για εμένα".
Είπε ακόμη: "Το ελληνικό Πρωτάθλημα συγκρίνεται με το πολωνικό. Πηγαίνω σε ένα μεγάλο σύλλογο και είμαι σίγουρος πως θα υπάρχει μεγάλη πίεση από τους οπαδούς. Πιστεύω ότι κάθε ποδοσφαιριστής περιμένει τέτοιες στιγμές και είμαι πολύ χαρούμενος γι΄αυτό".
Αναφέρθηκε στην τελική φάση του καλοκαιριού στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21. Είπε: "Ελπίζω ότι οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι τουλάχιστον το ίδιο επιτυχημένοι όπως το πρώτο κομμάτι της σεζόν. Θέλω να μπω γρήγορα στην ομάδα του ΠΑΟΚ και να αρχίσω να σκοράρω. Κάτι που θα με φέρει πιο κοντά στην συμμετοχή μου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21. Το μόνο που μπορώ να κάνω από την πλευρά μου είναι να υποσχεθώ πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να βρεθώ εκεί".
Είπε για το ότι βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Πολωνίας: "Περισσότερο ανησυχώ για τη γλώσσα. Δεν νομίζω πως τα αγγλικά μου είναι τόσο καλά. Θα προσπαθήσω να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η κατάσταση απαιτεί να καταλάβω τι θέλει ο προπονητής μου και να μάθω τους συμπαίκτες μου όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό για εμένα κατά το πρώτο διάστημα".
Είπε ακόμη: "Πήρα την απόφαση να αφήσω την Γιαγκελόνια για τον ΠΑΟΚ με την ελπίδα ότι εκεί θα εξελιχθώ σαν ποδοσφαιριστής και σαν άνθρωπος. Ελπίζω η ομάδα να βγει επίσης κερδισμένη".
Πρόσθεσε: "Αυτή τη στιγμή γίνομαι 22 χρονών και πιστεύω πως είμαι αρκετά ώριμος για να το διαχειριστώ. Προηγουμένως, είχα κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών αλλά τώρα είμαι υγιής και ελπίζω στην Ελλάδα να κάνω ακόμη ένα βήμα μπροστά.
Αναφέρθηκε στο κινητό του που χτυπούσε συνέχεια τις προηγούμενες μέρες. Και είπε: "Το τηλέφωνο μου κυριολεκτικά... έκαιγε από τις κλήσεις και τα μηνύματα που δεχόμουν. Όλοι με καλούσαν και μου έγραφαν μηνύματα για τον ΠΑΟΚ και την Τζένοα. Δημοσιογράφοι, οικογένεια και φίλοι με ρωτούσαν. Δεν κρύβω ότι ήταν δύσκολες για εμένα οι τελευταίες νύχτες. Υπήρχαν αρκετές στιγμές που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Περίμενα αυτήν την κατάσταση και την είχα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Ευτυχώς πλέον όλα τελείωσαν".
Keywords
Τυχαία Θέματα