Σοκ στο 91' για τον Άγιαξ! (video)

Απίθανο ματς έγινε στο "Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα", με τον Άγιαξ να προηγείται τρεις φορές επί της Χέρενφεϊν και τελικά να δέχεται το γκολ της ισοφάρισης στο 91' στο τελικό 4-4! Οι γηπεδούχοι είχαν χαμένο πέναλτι με τον Τάντιτς, ενώ ο Κώστας Λάμπρου έκανε σωτήρια επέμβαση στο 93' και στέρησε από τη Χέρενφεϊν τη νίκη στο Άμστερνταμ!

Το "στραβοπάτημα" της PSV στο παιχνίδι με την Έμεν, έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από τους οπαδούς του Άγιαξ, όμως οι παίκτες
του "Αίαντα" δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τη βαθμολογική απώλεια της πρωτοπόρου της Eredivisie και έχασαν μέσα στο "σπίτι" τους δύο σημαντικούς βαθμούς στην επανέναρξη του ολλανδικού πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας τερματοφύλακας, Κώστας Λάμπρου κλήθηκε την τελευταία στιγμή να υπερασπιστεί την εστία του Άγιαξ, καθώς ο Ονανά τέθηκε εκτός "μάχης" λόγω ίωσης, όμως η πρώτη του εφετινή παρουσία στο βασικό σχήμα της ομάδας του Άμστερνταμ ήταν ...εφιαλτική.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τάντιτς στο 13ο λεπτό, ωστόσο η Χέρενφεϊν απάντησε άμεσα με τον Λάμερς στο 14ο λεπτό. Ο Τάντιτς πέτυχε στο 16ο λεπτό το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και έκανε το 2-1, ενώ στο 28' ο Άγιαξ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων μετά το αυτογκόλ του Φαν Άμερσφουρτ.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Άγιαξ κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε ο Τάντιτς, όμως ο Χαν απέκρουσε τη μπάλα και στέρησε από τον Σέρβο εξτρέμ το χατ τρικ.

Οι παίκτες του Τεν Χάχ έμειναν στα ... αποδυτήρια, η Χέρενφεϊν μπήκε πεισμωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και αρχικά μείωσε σε 3-2 με τον Λάμερς στο 51', ενώ ισοφάρισε σε 3-3 με τον Φαν Μπέρχεν στο 56ο λεπτό. Ο τεχνικός του "Αίαντα" έριξε στο παιχνίδι τον Χούντελαρ στο 79΄και τρία λεπτά αργότερα, ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε το 4-3, όμως η πεισματάρα Χέρενφεϊν ισοφάρισε σε 4-4 τον Πίερι στις καθυστερήσεις του αγώνα και στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν κατάφερε να κάνει το 5-4 σε τετ α τετ του Ζένελι με τον Λάμπρου.

Ο Άγιαξ παρέμεινε στη δεύτερη θέση της Eredivisie με 47 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο PSV, ενώ η Χέρενφεϊν είναι στη 10η θέση με 21 βαθμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα