Από την Ανδόρρα στο Χονγκ Κονγκ: Οι ξένοι που έπαιξαν στην Ελλάδα από… απίθανες χώρες

Στο πέρασμα των χρόνων έχουν περάσει δεκάδες ξένοι από το ελληνικό πρωτάθλημα. Παίκτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, από χώρες με μεγάλη, μικρή ή μηδαμινή ποδοσφαιρική παράδοση. Το novasports.gr καταγράφει τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην κορυφαία κατηγορία της χώρας μας με καταγωγή από τις πιο… απίθανες χώρες.

Ανδόρρα

Το μικρό πριγκιπάτο που βρίσκεται στα Πυρηναία είχε έναν εκπρόσωπο του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ιωνικός ήταν αυτός που είχε αποκτήσει τον Άντονι Λίμα το 2001, ωστόσο η παρουσία του Ανδορριανού

στο σύλλογο της Νίκαιας ήταν σύντομη.

Χονγκ Κονγκ

Ποδόσφαιρο και Χονγκ Κονγκ δεν… συνδέονται. Κι όμως έχει αγωνιστεί στην Ελλάδα ποδοσφαιριστής από την ασιατική μεγαλούπολη. Ο Άλεν Μπαϊκούσα είχε παίξει στο Αιγάλεω τη σεζόν 2001-02, αν και δεν πρόκειται για… βέρο Ασιάτη, αλλά πολιτογραφημένο, αφού η καταγωγή του είναι από τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Γρενάδα

Το μικρό νησί της Γρενάδα βρίσκεται στην Καραϊβική και η χώρα έχει πληθυσμό μόλις 113.000 κατοίκους. Κι όμως, έστειλε παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τον αγγλοαναθρεμένο Γκρέγκ Ροκάστλ, ο οποίος αγωνίστηκε σε δύο διαφορετικές περιόδους στον Θρασύβουλο.

Σάο Τομέ και Πρινσίπε

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε είναι νησιωτικό κράτος στον Κόλπο της Γουινέας για όσους δεν γνωρίζουν που πέφτει η μικρή αφρικανική χώρα.

Εκπρόσωπος της στην Ελλάδα ήταν ο Ζορντάο Ντιόγκο, ο οποίος ήρθε στα μέρη μας το 2010 για λογαριασμό του Πανθρακικού και αγωνίστηκε σε ακόμη τέσσερις ελληνικούς συλλόγους.

Άγιος Χριστόφορος και Νέβις

Ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις, είναι ένα νησιωτικό κράτος στην Καραϊβική Θάλασσα και το μικρότερο κράτος του δυτικού ημισφαιρίου με έκταση μόλις 261 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 53.000 κατοίκους.

Ο Κιθ Γκαμπς, ο οποίος αγωνίστηκε στον Πανιώνιο τη σεζόν 1998-99 κατάγεται από τη μικρή νησιωτική χώρα.

Παλαιστίνη

Δύο ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Παλαιστίνη έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Ο ένας ήταν ο Ρομπέρτο Κετλάν (έπαιξε στην Ξάνθη και μεγάλωσε στη Χιλή) και ο άλλος ο Σάαντο Άμπντελ Σαλάμ Φουφλιά (γεννήθηκε στο Αγρίνιο, έπαιξε σε νέους Παναιτωλικού, Πλατάνια και Ρόδο).

Γαλλική Γουιάνα

Η Γαλλική Γουιάνα είναι υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας, βρίσκεται στη βόρεια Ατλαντική ακτή της Νότιας Αμερικής και είναι ο τόπος καταγωγής του Ζαν Κλοντ Νταρσεβίλ, ο οποίος αγωνίστηκε στην Καβάλα για μια σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα