Βιλερμπάν: Ο Ντε Κολό θέλει να πρωτάθλημα Γαλλίας

Ο Γάλλος γκαρντ τόνισε πως λείπει από τη συλλογή του ένα πρωτάθλημα Γαλλίας, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε πως τον έπεισε το πλάνο της ομάδας.

Αρχικά, ο Ντε Κολό τόνισε στο “Basket USA”: “Δεν έχω στη συλλογή μου ακόμα ένα γαλλικό πρωτάθλημα και το θέλω οπότε ας ξεκινήσουμε από εκεί. Ύστερα, το πρότζεκτ της Βιλερμπάν με τράβηξε και με ικανοποίησε. Για να είμαι ειλικρινής ήμουν σε επαφή με τη Μονακό και τη Βαλένθια αλλά η απειρία τους στη διοργάνωση με απομάκρυναν.

Στο τέλος ήμουν ανάμεσα στη Βιλερμπάν και την παραμονή μου στη Φενέρ. Στη Φενέρμπαχτσε ωστόσο κάθε χρόνο αλλάζαμε προπονητή και επιτελείο και έτσι δεν μπορείς να πας εύκολα μπροστά στην EuroLeague. Παρά το γεγονός πως η Βιλερμπάν δεν έχει πολλά χρόνια στην EuroLeague έδειξαν σοβαρότητα και φιλοδοξία και συνεχίζουν να πορεύονται προς τη σωστή κατεύθυνση”.

Στη συνέχεια, ο Γάλλος γκαρντ αναφέρθηκε και στο αν επηρεάστηκε από τον Τόνι Πάρκερ: “Δε με επηρέασε. Όταν αφορά την καριέρα μου πάντα κοιτάω το πλάνο της ομάδας. Το είπα και στον Τόνι πως με ενδιαφέρουν οι φιλοδοξίες της ομάδας σε αυτή τη φάση. Μίλησα και στον προπονητή για να δω τη δική του οπτική και πως θεωρεί ότι μπορώ να βοηθήσω. Η σεζόν θα είναι μεγάλη και είμαι έτοιμος για την πρόκληση”.

Τέλος, αποκάλυψε πως δε θα πάρει μέρος με τη Γαλλία στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: “Από το 2007 αγωνίζομαι όλο τον χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι. Το 2014 δεν πήγα στο Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά συμμετείχα στο τέλος της προετοιμασίας. Όταν οι σεζόν πάνε από Σεπτέμβρη σε Ιούνιο και μετά έχεις την Εθνική κάποια στιγμή πρέπει να βάλεις προτεραιότητες. Έτσι το σκέφτηκα, τι είναι καλύτερο για την καριέρα μου. Θέλω να είμαι στους Ολυμπιακούς του 2024 και γι αυτό χρειάζομαι ένα διάλειμμα τώρα. Νιώθω καλά που περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και φυσικά θα πάω με τη ροή των πραγμάτων”.

Keywords
Τυχαία Θέματα