Από τη Μπενφίκα του Σάντος σ' αυτή του Ρούι Βιτόρια (pics)

Χρειάστηκε να περάσουν 12 χρόνια για να βρεθούν στο αρχικό σχήμα της Μπενφίκα επτά Πορτογάλοι ποδοσφαιριστές. Ήταν στις 6 Δεκεμβρίου του 2006 κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League που οι «Αετοί» είχαν επτά Πορτογάλους στην ενδεκάδα.

Κόντρα στην ΑΕΚ ο Ρούι Βιτόρια είχε στο αρχικό σχήμα τους Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας,
Άλφα Σεμέδο, Πίτσι, Γκέντσον, Ράφα Σίλβα και Ζοάο Φέλιξ, τέσσερις εκ των οποίων προέρχονται από τις Ακαδημίες της ομάδας.

Τελευταίος που είχε σημειώσει ανάλογη επίδοση ήταν ο Φερνάντο Σάντος στο ματς με τη Γιουνάιτεντ προ 12ετίας, με τον τεχνικό της Εθνικης Πορτογαλίας να τοποθετεί στο αρχικό σχήμα τους Κιμ, Νέλσον, Ρικάρντο Ρότσα, Πετίτ, Νούνο Ασίς, Νούνο Γκόμες και Σιμάο Σαμπρόσα. Η Μπενφίκα είχε ηττηθεί με 3-1 από την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν ο Φερνάντο Σάντος είχε τους ίδιους παίκτες στο αρχικό σχήμα σε τρία ακόμα ματς. Με την Κοπεγχάγη (3-1), με την Σέλτικ (3-0) και στον αγώνα της Δανίας (0-0) με τη μόνη διαφορά ότι ο Νέλσον είχε αντικατασταθεί από τον Πάουλο Ζορζ.

Παρόμοια επίδοση σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν στις 25 Αυγούστου του 2007 στο ντεμπούτο του Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο στον πάγκο της Μπενφίκα. Στην βασική ενδεκάδα των «Αετών» είχαν βρεθεί οι Κιμ, Νέλσον, Μιγκέρ Βίτορ, Φάμπιο Κοεντράο, Πετίτ, Ρούι Κόστα, Νούνο Ασίς και Νούνο Γκόμες. Αντίπαλος η Γκιμαράες στο «Ντα Λουζ» και ο αγώνας τελείωσε χωρίς σκορ.

Φέτος, κόντρα στην Μορειρένσε, την οποία νίκησε 3-1, ο Ρούι Βιτόρια είχε ξεκινήσει 6 Πορτογάλους. Τους Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Πίτσι, Γκέντσον, Ράφα Σίλβα και Ζοάο Φέλιξ.
Keywords
Τυχαία Θέματα