Εμπιστοσύνη στο όραμά του

Πιτσιρικάς ακόμη, θυμάμαι τον συχωρεμένο τον πατέρα μου να μου μιλάει για τις προκρίσεις επί της Κάλιαρι και της Σέλτικ, της σπουδαίας ομάδας του Ολυμπιακού της δεκαετίας του ’70. Ήμασταν στο αυτοκίνητο με προορισμό το ΟΑΚΑ, όπου η ομάδα του Πειραιά ετοιμαζόταν να υποδεχθεί τον Αγιαξ στη ρεβάνς του 0-0 του πρώτου ματς στο Άμστερνταμ, για τον 1ο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών.
Στην παράταση, ο Νίκος Αναστόπουλος πετύχαινε δύο γκολ και έστελνε τους «ερυθρόλευκους» στο 2ο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών. Το ημερολόγιο έδειχνε τότε 28 Σεπτεμβρίου του 1983.

Από εκείνον τον θρίαμβο, ο Ολυμπιακός έγραψε πολλά χιλιόμετρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κοίταξε στα μάτια τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ, όπως τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα, την Λίβερπουλ, την Ντόρτμουντ. Έφθασε στο σημείο να νικήσει την Άρσεναλ μέσα στο Λονδίνο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Να διεκδικήσει –χωρίς επιτυχία- από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το εισιτήριο για τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. Να καταξιωθεί στη συνείδηση της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, ως ένα κλαμπ που εμπνέει σεβασμό στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Αρκεί να θυμηθείτε τα πρόσφατα κολακευτικά σχόλια του Γκατούζο, αλλά και του τεχνικού της Μπέτις, Κίκε Σετιέν για τους «Πειραιώτες».

Τώρα, η 13η Δεκεμβρίου του 2018 μένει στην ιστορία του Ολυμπιακού ως η ημέρα που σημείωσε μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες της μακράς διαδρομής του. Το γεγονός πως έφθασε σε νίκη - πρόκριση επί ενός αντιπάλου που έχει μία από τις πιο βαριές φανέλες στην Ευρώπη με τεράστιο μπάτζετ, είναι αρκετό για να αναδείξει το μέγεθος της επιτυχίας. Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του έγραψαν μία υπέροχη ποδοσφαιρική ιστορία που θα διηγείται ο πατέρας στο γιο, από γενιά σε γενιά.

Σα να απονεμήθηκε δικαιοσύνη για το σύνολο του Πορτογάλου τεχνικού που έως τώρα παρήγαγε φάσεις, αλλά δεν τις αξιοποιούσε σε υψηλό ποσοστό. Κόντρα στη Μίλαν, ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικότερος. Αυτό το κλικ το οποίο έψαχνε από την αρχή της σεζόν, έγινε. Και ενδεχομένως, η βραδιά να είναι νέα αφετηρία προκειμένου το εξαιρετικό, ψυχωμένο και γεμάτο ενέργεια, σύνολο του Μαρτίνς να βρίσκει συχνότερα το δρόμο προς τα δίχτυα και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Δικαίωση και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εμπιστεύθηκε το όραμα του Μαρτίνς, τον στήριξε και τώρα απολαμβάνει τη σημαντικότερη επιτυχία στη θητεία του. Μάλιστα, ανεξαρτήτως της κατάληξης της κούρσας του πρωταθλήματος, ο Πορτογάλος και οι παίκτες του φαίνεται πως αξίζουν εμπιστοσύνης. Είναι πια ξεκάθαρο πως κάτι μεγάλο φτιάχνουν στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη με καθημερινή δουλειά και συνέπεια στην αγωνιστική φιλοσοφία του Μαρτίνς, η οποία αρέσει και με το παραπάνω στους πάντα απαιτητικούς οπαδούς του Ολυμπιακού.
Keywords
Τυχαία Θέματα