Απλά είναι η Λίβερπουλ...

Θα μπορούσε να εστιάσει στον μεγάλο στόχο της χρονιάς. Για τη Λίβερπουλ η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι κάτι περισσότερο από... προτεραιότητα. Πόσο μάλλον όταν έχει αποδείξει εφέτος ότι είναι ικανή να το πετύχει.

Παρόλα αυτά, ο οργανισμός Λίβερπουλ, το ποδοσφαιρικό τμήμα, η διοίκηση, όσοι πληρώνουν εισιτήριο διαρκείας, δεν έχουν δεύτερες σκέψεις. Ουδέποτε είχαν.

Όταν αντίπαλος είναι η Μπάγερν, μια από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, όταν το κίνητρο του πρεστίζ της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγάλο και όταν τα χρήματα
είναι πολλά, δεν υπάρχει καμία δεύτερη σκέψη.

Οι κορυφαίοι ποδοσφαιρικοί οργανισμοί, όπως η Λίβερπουλ, δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του. Συγκεντρώνονται σε όλα και παίζουν για όλα. Σέβονται τον κόσμο που τους λατρεύει και τους ακολουθεί και δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από την μέγιστη προσπάθεια για τη νίκη.

Κάτι ανάλογο έκαναν οι παίκτες του Κλοπ στο Μόναχο. Κι αν στο πρώτο ημίχρονο η παρτίδα φαινόταν να παίζεται στο 50-50, στο δεύτερο οι κόκκινοι κυριάρχησαν.
Απέναντι σε έναν άλλο κορυφαίο ποδοσφαιρικό οργανισμό, όπως ο γερμανικός σύλλογος. Κόντρα σε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα και που επίσης δεν ανέχεται την έννοια της ήττας.

Το γεγονός ότι η Μπάγερν έπαιζε στην έδρα της την πρόκριση και έκανε ένα σουτ της προκοπής σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, φωτογραφίζει τον λόγο που οι Άγγλοι πήραν άνετα το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Αν κάποιος έλεγε πως η Λίβερπουλ θα κάνει χρονιές όπως οι δύο τελευταίες με τους Άρνολντ και Ρόμπερτσον μπακ και Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Μίλνερ στον άξονα θα τον έλεγαν τρελό. Όμως όταν όλοι αυτοί έχουν προπονητή και ρόλους, βγάζουν τρελούς όσους βιάζονται να μιλήσουν...

Η Λίβερπουλ έκανε το αυτονόητο. Αυτό που θα κάνει και σε όλα τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος. Ο Κλοπ δε είναι τύπος που αφήνει το πόδι του από το γκάζι. Δε του αρέσουν οι ελιγμοί. Έχει βάλει την κατεύθυνση, το έχει πατήσει και απλά περιμένει τη στιγμή που οι "κόκκινοι" θα φτάσουν πρώτοι στον τερματισμό. Γιατί αργά ή γρήγορα με τον τρόπο που λειτουργούν πλέον εντός και εκτός γηπέδου θα τα καταφέρουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα