Απεβίωσε ο παραγωγός του Star Wars, Gary Kurtz

Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.

O Gary Kurtz, παραγωγός ταινιών όπως τα "Star Wars: Episode IV - A New Hope" και 'Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back", απεβίωσε από καρκίνο σε ηλικία 78 ετών.

Όπως γράφει το Variety, η οικογένεια του Gary εξέδωσε επίσημη δήλωση μετά τον θάνατο του, που συνέβη την Κυριακή στο Βόρειο Λονδίνο της Αγγλίας.

"Ο Gary ήταν ένας αγαπημένος σύζυγος, πατέρας, παππούς, φίλος, συνάδελφος και μέντορας, που η δουλειά και το ταλέντο του οδήγησαν στη δημιουργία ταινιών, στην φωτογραφία, στη μουσική και στην ιστορία του κινηματογράφου. Ήταν

πεζοναύτης, ταξιδιώτης, καλός και συμπονετικός άνθρωπος... Ο Gary ήταν παθιασμένος με την αφήγηση ιστοριών που μοιράζονταν την ανθρώπινη πλευρά των χαρακτήρων με διασκεδαστικό τρόπο, για το κοινό παγκοσμίως. Ο Gary ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, και η απουσία του θα είναι αισθητή. Η οικογένεια του σας ευχαριστεί για τις υπέροχες σκέψεις σας".

Ο Peter Mayhew, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Chewbacca, επίσης μοιράστηκε τις σκέψεις του για τον Gary λέγοντας ότι "χωρίς αυτόν δεν υπήρχε η 'force'".

Ο Gary γεννήθηκε το 1940 στον Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Δούλεψε επίσης με τον George Lucas στο "American Graffiti", αλλά και σε άλλες πολλές ταινίες μεταξύ των οποίων τα "The Dark Crystal" και "Return to OZ".

Ο Kurtz δεν ήταν μέλος της παραγωγής του "Return of the Jedi" μετά τη δύσκολη παραγωγή του "Empire Strikes Back". Η δεύτερη ταινία "Star Wars" ξεπέρασε κατά πολύ το budget, καθυστέρησε, και ο "Lucas αναγκάστηκε να βάλει χρήματα από την δική του τσέπη για να την ολοκληρώσει. Ο Kurtz ανέλαβε τη σκηνοθεσία της δεύτερης μονάδας της ταινίας".

Μετά την ολοκλήρωση της, ο Kurtz αντικαταστάθηκε από τον Howard Kazanjian στην θέση του παραγωγού. Ο Mark Hamill (Luke Skywalker) είπε ότι η αποχώρηση τού ήταν σαν "η μαμά και ο μπαμπάς να πήραν διαζύγιο".

Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

IGN GreeceΕκτός της πλατφόρμας της Disney μένουν οι πριν το 2019 Star Wars ταινίεςΤο Clone Wars έρχεται στο Star Wars: X-Wing Miniatures Game - Gen Con 2018Σε "τιμή ευκαιρίας" θα πωληθεί το τζάκετ του Han Solo

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα