Αντβέρπ-ΑΕΚ 0-3: Δημιουργική και αποτελεσματική με… αφρικανική λάμψη (vids)

Μετά από ένα πρώτο ημίωρο όπου η ΑΕΚ έψαχνε να βρει τα πατήματά της, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει, κέρδισε 3-0 την Αντβέρπ σε φιλικό παιχνίδι στο “Μποσουίγ” παίζοντας απλά και ωραία.

Αποκάλυψη ο Ζίνι που πέτυχε ένα φανταστικό γκολ, αλλά και ο Λαμαράνα με τον Γεμπόα, νεαρά παιδιά που αγωνίστηκαν 60 λεπτά και έδειξαν πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία για το μέλλον τους στην Ένωση.

Ο Φαν Βέερτ άνοιξε το γκολ

για την ενδεκάδα των… βασικών και οι Ζίνι, Κοσίδης στο τρίτο ημίωρο οδήγησαν την Ένωση σε μια άνετη νίκη που συνδυάστηκε από πολύ καλή εμφάνιση. Έχασε πέναλτι ο Μαχαίρας στο 114′.

Μετά το πρώτο 30λεπτο, όπου θα ‘λεγε κανείς πως ήταν προσαρμοστικό για τους παίκτες που επέστρεψαν μετά από σχεδόν δύο μήνες στη δράση, η ΑΕΚ κυριάρχησε πλήρως, δέχθηκε κάποιες φάσεις στο δεύτερο ημίωρο, αλλά ο Στάνκοβιτς κράτησε το μηδέν και από τη στιγμή που ο Φαν Βέερτ έκανε το 0-1, η Ένωση δεν απειλήθηκε ξανά για να φτάσει σε μια άνετη νίκη.

Α’ Ημίωρο: Χωρίς ρυθμό και αξιόλογες στιγμές

Η ΑΕΚ μπορεί να παρατάχθηκε με την βασική της ενδεκάδα στο πρώτο ημίωρο της φιλικής αναμέτρησης με την Αντβέρπ, ωστόσο η πίεση των Βέλγων ψηλά, αλλά και το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας ξαναβρέθηκαν μετά από σχεδόν δύο μήνες δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Αλμέιδα να βγάλουν συνεργασίες και τελικές κόντρα στους Βέλγους.

Η πρώτη τελική της Ένωσης ήρθε στο 25ο λεπτό, μετά από πίεση ψηλά και κλέψιμο της μπάλας, με τον Τσούμπερ να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά να μην βρίσκει στόχο. Την ίδια στιγμή, η άμυνα της ΑΕΚ δεν αισθάνθηκε κάποια ιδιαίτερη ενόχληση από τους Βέλγους, οι οποίοι στο 27′ είχαν τελική με τον Ντε Λατ, η κεφαλιά του οποίου έφυγε άουτ.

Οι συνθέσεις:
Αντβέρπ: Μπιτέζ, Μπατάιγ, Αλντερβάιρελντ, Ντε Λατ, Άβιλα, Αλχασάν, Σκοτ, Οντρέικα, Μούγια, Κερκ, Γιάνσεν.
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Ελίασον – Φεν Βέερτ, Τσούμπερ.

Το Stop του Βίντα στον Οντρέικα Β’ Ημίωρο: Δημιούργησε, δέχθηκε φάσεις, αλλά προηγήθηκε με Τσούμπερ

Αντβέρπ και ΑΕΚ συνέχισαν με την ίδια ενδεκάδα και στο δεύτερο ημίωρο της φιλικής αναμέτρησης σε βοηθητικό γήπεδο του “Μποσουίγ“. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού ήρθε στο 33ο λεπτό, όταν σε αντεπιθεση της βελγικής ομάδας ο Κερκ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 37′, όταν σε φάουλ του Άμραμπατ και διώξιμο του Ντε Λατ, ο Χατζισαφί σούταρε στην κίνηση με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Μπιτέζ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 42′ με την επικίνδυνη σέντρα του Οντρέικα που άλλαξε και λίγο πορεία στον Χατζισαφί να υποχρεώνει τον Στάνκοβιτς σε επέμβαση για να διώξει σε κόρνερ το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Δύο λεπτά μετά, ο Τσούμπερ είχε τη σημαντικότερη ευκαιρία της Ένωσης ως εκείνο το σημείο, με τον Ελβετό να κατεβάζει ωραία και να σουτάρει αμέσως υποχρεώνοντας σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Μπιτέζ.

Η Αντβέρπ είχε νέα καλή ευκαιρία στο 51′ με το μακρινό σουτ του Γιάνσεν, όμως ο Στάνκοβιτς δεν αιφνιδιάστηκε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Αυστριακός αντέδρασε εξίσου αποτελεσματικά και στο σουτ που έκανε ο Κερκ στο 53ο λεπτό κρατώντας ανέπαφη την εστία του.

Η ΑΕΚ αφού άντεξε στην πίεση των Βέλγων, βρήκε γκολ στο 55′ όταν μετά από ωραία ενέργεια του Άμραμπατ και γύρισμα του Τσούμπερ, ο Φαν Βέερτ από κοντινή απόσταση τελείωσε άψογα τη φάση για το 0-1.

Οι συνθέσεις:
Αντβέρπ: Μπιτέζ, Μπατάιγ, Αλντερβάιρελντ, Ντε Λατ, Άβιλα, Αλχασάν, Σκοτ, Οντρέικα, Μούγια, Κερκ, Γιάνσεν.
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ, Ελίασον – Φεν Βέερτ, Τσούμπερ.

Γ’ Ημίωρο: Έβαλε δύο γκολ, θα μπορούσε περισσότερα

Το τρίτο μέρος του φιλικού αγώνα της ΑΕΚ με την Αντβέρπ βρήκε τον Ματίας Αλμέιδα να αλλάζει ολόκληρη την ενδεκάδα της ομάδας του και μετά από σχεδόν 40 δευτερόλεπτα στον αγωνιστικό χώρο η Ένωσης έφτασε σε δεύτερο γκολ.

Ο Σιντιμπέ έκανε ωραία βαθιά μπαλιά, ο Ζίνι που κινήθηκε στην πλάτη της βελγικής άμυνας κατέβασε εξαιρετικά τη μπάλα και με φανταστικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Λάμενς για το 0-2.

Πρώτο γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ για τον νεαρό Ανγκολέζο επιθετικό! ΠΗΓΗ: In Time Sports

Μετά την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, η ΑΕΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα με τους Βέλγους να προσπαθούν μεν αλλά να μην βρίσκουν τρόπο να φτάσουν απειλητικά στην εστία του Αθανασιάδη.

Στο 78′, μακρινό σουτ του Ρόκσον Γεμπόα σταμάτησε στην αγκαλιά του γκολκίπερ των γηπεδούχων, ενώ στο 82′ μετά από μεγάλη μπαλιά του Λαμαράνα και κεφαλιά του Κοσίδη, ο Ζίνι βγήκε σε θέση βολής αλλά το τελείωμα ήταν βιαστικό και άστοχο. Ένα λεπτό μετά, από πάσα του Μάνταλου και ωραία ενέργεια του Μαχαίρα που έστρωσε, ο Λαμαράνα σούταρε με τη μπάλα να φεύγει άουτ, όπως και το σουτ του Μάνταλου στο 85′.

Το τρίτο γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στο 87′, μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Μάνταλου ο οποίος έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Κοσίδη για να τελειώσει αυτός με τη μια τη φάση στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Λάμενς για το 0-3.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Μήτογλου, Γεμπόα, Μοχαμαντί – Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μαχαιρας, Ζινι – Λαμαράνα, Κοσιδης.

Δ’ Ημίωρο: “Έπεσε” ο ρυθμός, έχασε πέναλτι ο Μαχαίρας

Το τελευταίο κομμάτι του φιλικού με την Αντβέρπ, βρήκε την ΑΕΚ να προχωρά σε ακόμα μία αλλαγή καθώς έμεινε στο πάγκο ο Μάνταλος με τον Πήλιο να περνά στη θέση του. Ο Μοχαμαντί πήγε μπροστά και δεξιά ο μεταφέρθηκε ο Ζίνι χωρίς να αλλάξει πάντως κάτι στην εικόνα της ομάδας του Αλμέιδα που εξακολουθούσε να ελέγχει το ματς.

Στο 96′, από γύρισμα του Ζίνι, ο Σιντιμπέ σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ήταν άστοχη η προσπάθειά του. Το 0-3 έριξε κατά πολύ τον ρυθμό του αγώνα, με τους Βέλγους να μην έχουν αντίδραση και επιστροφή στον αγώνα.

Στο 113ο λεπτό, η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι όταν από γύρισμα του Πήλιου και κοντινό πλασέ του Κοσίδη η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυντικού της Αντβέρπ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Θεοδόσης Μαχαίρας, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία του Λάμενς σπαταλώντας την ευκαιρία για το 0-4.

Tελευταία ευκαιρία του φιλικού στο 118′, μακρινό σουτ του Γαλανόπουλου που δεν βρήκε εστία.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Μήτογλου, Γεμπόα, Μοχαμαντί – Γαλανόπουλος, Μάνταλος (91′ Πήλιος), Μαχαιρας, Ζινι – Λαμαράνα, Κοσιδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα