Αντσελότι: Πέντε πουλέν που ανέδειξε στα χαφ

ΑΝΤΡΕΑ ΠΙΡΛΟ

Παρόλο που ο Κάρλο Ματσόνε είχε ήδη χρησιμοποιήσει τον μαέστρο ως βαθύ πλέι μέικερ στην Μπρέσια, ο νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2006 έγινε αστέρι κορυφαίας κατηγορίας στη Μίλαν, παίζοντας μπροστά από την άμυνα στη μεσαία γραμμή τριών παικτών του Αντσελότι για σχεδόν 10 χρόνια. Ο Πίρλο κέρδισε δύο φορές το Champions League με επικεφαλής τον Ιταλό προπονητή, πρώτα το 2003 και μετά το 2007. Ο πρώην μέσος της Μίλαν και της Γιουβέντους έπαιξε 327 παιχνίδια

υπό τον Αντσελότι, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο προπονητή στην καριέρα του.

ΚΑΚΑ

Ο Βραζιλιάνος σταρ ήταν σχεδόν άγνωστος όταν εντάχθηκε στη Μίλαν το 2003. Η Μίλαν ήταν η πρώτη του ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά είχε άμεσο αντίκτυπο στο Σαν Σίρο και έγινε γρήγορα βασικός παίκτης αφήνοντας στον πάγκο τον μεγάλο Ρούι Κόστα που είχε φτάσει από την Φιορεντίνα. Σε αντίθεση με τους Πίρλο και Τσουαμένι, ο Κακά ήταν επιθετικός χαφ. Πέτυχε 95 γκολ σε 270 παιχνίδια υπό τον Αντσελότι, και πάλι, περισσότερα από κάθε άλλο αφεντικό κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ήταν ο ξεχωριστός παίκτης της Μίλαν στην κατάκτηση του Champions League το 2006-07 και κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα στο τέλος της χρονιάς. Είχε ενταχθεί στους ροσονέρι για 8,5 εκατομμύρια ευρώ και έφυγε από τον σύλλογο μετά από έξι χρόνια, μεταβαίνοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης για 67 εκατομμύρια ευρώ.

ΜΑΡΚΟ ΒΕΡΑΤΙ

Ο πρώην παίκτης της Πεσκάρα δεν ήταν άγνωστος σε πολλούς λάτρεις του ποδοσφαίρου της Serie A και του ιταλικού ποδοσφαίρου, αλλά προκάλεσε μεγάλη έκπληξη όταν η Παρί Σεν Ζερμέν τον απέκτησε έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ από την Πεσκάρα το 2012 σε ηλικία 20 ετών. Είχε μόλις μόλις ανέβει στη Serie A, αλλά έχει έπαιξε στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας και αυτό οφείλεται κυρίως στον Αντσελότι. Ο Βεράτι έγινε αμέσως βασικός στο Παρίσι και πλέον είναι ένας από τους καλύτερους χαφ της Εθνικής Ιταλίας. Παρά την ιστορία του με τραυματισμούς, έπαιξε βασικό ρόλο στον θρίαμβο της Ιταλίας στο Euro 2020 το περασμένο καλοκαίρι. Ο 29χρονος παραδέχτηκε τον Φεβρουάριο ότι μερικές φορές είχε τρελάνει τον Ancelotti, αλλά κατάφερε 39 εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της βασιλείας του στη γαλλική πρωτεύουσα.

ΦΑΜΠΙΑΝ ΡΟΥΙΘ

Ο Ισπανός διεθνής δεν έχει φτάσει ακόμη στο καθεστώς των προαναφερθέντων αστέρων, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους χαφ στη Serie A. Ο Ισπανός έχει συνδεθεί με επιστροφή στην Ισπανία, όπου η Μπαρτσελόνα τον αναζητά εδώ και καιρό. Ο Αντσελότι πίεσε να τον αποκτήσει στη Νάπολι το καλοκαίρι του 2018 και οι παρτενοπέι εξασφάλισαν την υπογραφή του από την Μπέτις για 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο Φαμπιάν έπαιξε 59 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του σκοράροντας οκτώ γκολ. Υπάρχουν αναφορές ότι και οι Μαδριλένοι ενδιαφέρονται για τον Ισπανό, αλλά η επικείμενη άφιξη του Τσουαμένι αλλάζει τα πλάνα. Το συμβόλαιό του με τη Νάπολι λήγει το 2023 και αναμένεται να εγκαταλείψει το Stadio Maradona για να ενταχθεί σε άλλη ομάδα εάν δεν καταλήξει σε συμφωνία για την παράταση της παραμονής του στον σύλλογο.

ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΚΑΜΑΒΙΝΓΚΑ

Μόλις 19 ετών, ο Γάλλος διεθνής εξελίσσεται μαζικά υπό τον Αντσελότι στο Σαντιάγο Μπερναμπέου και είχε ρόλο στην κατάκτηση του Champions League αυτή τη σεζόν. Δεν ήταν βασικός και ακόμα δεν μπορεί να συγκριθεί με τους παραπάνω παίκτες, αλλά ο έχει αποδείξει ότι έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει αστέρι. Ο Αντσελότι τον παρουσίασε στους επαναληπτικούς αγώνες με την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μάντσεστερ Σίτι και ο πρώην μέσος της Ρεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στους στόχους της Ρεάλ και στις δύο ισοπαλίες, βοηθώντας τους Μερένγκες να φτάσουν στον τελικό εναντίον της Λίβερπουλ. Έκανε 46 εμφανίσεις στην πρώτη του σεζόν στο Santiago Bernabeu και του χρόνου ίσως να παίζει βασικός.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντσελότι, Πέντε,antseloti, pente