Ανώμαλη προσγείωση στην Στοκχόλμη (video)

Η Τζουργκάρντεν προέρχονταν από ένα σερί καλών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων τόσο στην «Αλσβένσκαν» όσο και στο κύπελλο Σουηδίας.

Όμως η Τρέλεμποργκ δεν φοβήθηκε στο στάδιο Tele 2 Arena της Στοκχόλμης κατορθώνοντας να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας, όχι άδικα σύμφωνα με το θράσος της και την συνολική εικόνα της αναμέτρησης.

Όπως αναμένονταν οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο κουβαλώντας και την εξαιρετική ψυχολογία μετά την νίκη της πρεμιέρας στο γήπεδο της Έστερσουντ, «ίσως στην πιο δύσκολη έδρα του φετινού πρωταθλήματος..» (!) όπως τόνισε προχθες ο προπονητής Οτζκάν Μελκενμίχελ.
Γι’ αυτό και δεν άλλαξε πολλά στο πλάνο του. Η ομάδα του είχε την υπεροχή στα πρώτα 20 λεπτά. Όταν όμως η Τρέλεμποργκ αποφάσισε να πάρει το ρίσκο της, πιέζοντας ψηλά, δικαιώθηκε.

Όχι άμεσα πάντως καθώς μέσα σε ένα πεντάλεπτο (25’ – 30’) είδε την τύχη να της γυρίζει την πλάτη.
Αρχικά από κοντά ο Δανός αμυντικός της Λάσε Νίλσεν σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του έμπειρου γκολκίπερ Ίζακσον ενώ λίγο αργότερα ήρθε το γκολ των γηπεδούχων από κοντινή προβολή του Μάρκους Ντάνιελσον μετά από εκτέλεση κόρνερ και μια από της ελάχιστες νωχελικές αντιδράσεις της άμυνας των φιλοξενούμενων.

Αυτό το γκολ «άνοιξε» το ρυθμό της αναμέτρησης. Η Τζουργκάρντεν βρήκε χώρους όμως ξέμεινε από καθαρό μυαλό και σοβαρότητα προκειμένου να το.. «κλειδώσει».

Και ήρθε η τιμωρία, όχι πάντως κόντρα στην ροή της αναμέτρησης αφού η ομάδα του Πάτρικ Γιούνκβιστ συνέχισε να παίζει σε ανοιχτό γήπεδο αναζητώντας την δικιά της υπέρβαση.

Ο μέσος Έρικ Άντερσεν ισοφάρισε σε 1-1 στο 54ο λεπτό.
Ακολούθησε μια πατρίδα με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές.
Η Τζουργκάρντεν με τις αλλαγές που έκανε έφτασε περισσότερες φορές κοντά στο νικητήριο γκολ.

Δεν το βρήκε όμως ενώ ο τερματοφύλακάς της χρειάστηκε να ξεδιπλώσει εμπειρία και ικανότητα αποτρέποντας τα χειρότερα σε σουτ των Άντερσον και Χουμέτ στα τελευταία λεπτά.

Η ισοπαλία σαφώς βάζει σε νέα βάση τα πράγματα για τις δύο ομάδες που πάνω απ’ όλα ξέρουν πως είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος
Keywords
Τυχαία Θέματα