Ήττα που την έφερε ακόμη πιο κοντά στον υποβιβασμό (video)

Τη νίκη με 3-1 πανηγύρισε η Φέγενορτ στη Ντε Γκροσλ Βέστε Αρίνα απέναντι στην Τβέντε η οποία βρέθηκε ακόμη πιο κοντά στην δεύτερη κατηγορία, στην οποία βρέθηκε για τελευταία φορά το 1983.

Η ομάδδα του Τζιοβάνι Φαν Μπρόκχορστ, ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο του αγώνα, είχε την κατοχή και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα, που την κρατά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στην Ευρώπη της επόμενη περιόδου.

Στην αντίπερα όχθη, η Τβέντε,
ήθελε, να ψάξει για τους τρεις βαθμούς της νίκης, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες για παραμονή ζωντανές καθώς βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η τελευταία φορά που η Τβέντε κέρδισε εντός έδρας ήταν τον Οκτώβριο του 2017 απέναντι στην Ρόντα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ ενέργεια και πάθος από πλευράς των γηπεδούχων. Ενδεικτικό είναι πως η πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς ήρθε στα 7 δευτερόλεπτα και την αντίκρισε ο επιθετικός της Τβέντε ο Μπούρε.

Στα πρώτα λεπτά ο διαιτητής θα μπορούσε να έχει δείξει αρκετές φορές την κίτρινη κάρτα ωστόσο προτίμησε να ηρεμήσει τους παίκτες.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Πούσιτς ήρθε στο πέμπτο λεπτό, με κεφαλιά του Τέσκερ, την οποία απομάκρυνε ο Μποέτιους σχεδόν επάνω στη γραμμή.

Στο 18 η Φέγενορτ, έχοντας ανακτήσει τον έλεγχο της μπάλας, άνοιξε το σκορ. Τούρνστρα και Μποέτιους συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον τελευταίο να κάνει το 1-0.

Η Τβέντε ήξερε πως έπρεπε να πιέσει ώστε να ισοφαρίσει. Στο 22 η μπάλα γύρισε στον τερματοφύλακα της φιλοξενούμενης ομάδας, τον Τζόουνς τον οποίο πίεσε ο Μάερ και με κόντρα ο παίκτης της Τβέντε ισοφάρισε σε 1-1!

Οι γηπεδούχοι, παρατάχθηκαν με στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα. Έδιναν χώρο στην Φέγενορτ, και προσπαθούσαν να σκοράρουν στην αντεπίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 67` ο Μπερχάουζ, με ωραίο πλασέ έκανε το 2-1 με το 14ο φετινό του γκολ.

Το τελικό 3-1, ήρθε στο 75 με υπέροχη συνεργασία των παικτών της Φέγενορτ. Μπέρχάουζα, Φαν Πέρσι, Ελ Αχμάντι έκρυψαν τη μπάλα και ο Γιόγκερσεν με τακουνάκι έκανε το 3-1!

Η ήττα αυτή κάνει την υπόθεση παραμονή, εξαιρετικά δύσκολη για την Τβέντε, που βρίσκεται κοντά στον υποβιβασμό για πρώτη φορά μετά το 1983.

Για τη Τβέντε απομένουν τα ματς με Ντεν Χααγκ εκτός, Τσβόλε εντός, Φίτεσε εκτός, Μπρέντα εκτός.

Η Φέγενορτ στις 22 Απριλίου, θα προσπαθήσει να κατακτήσει το Κύπελλο Ολλανδίας απέναντι στην Άλκμααρ. Για την ομάδα του Τζιοβάνι Φαν Μπροκχορστ, απομένουν τα ματς με Ουτρέχτη εντός, Βίλεμ εκτός, Σπάρτα εντός, Χέρενφεν εκτός.
Keywords
Τυχαία Θέματα