Αγγλία vs Δανία με έναν… διαφορετικό τρόπο. Και ναι, κερδίζουν οι…!

Το novasports.gr προσπαθεί να προσεγγίσει με έναν… εναλλακτικό τρόπο τον ημιτελικό αγώνα ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δανία. Δείτε ποιος κέρδισε σε αυτή τη διαφορετική “μονομαχία”

Λονδίνο vs Κοπεγχάγης

Στη μια πλευρά το κοσμοπολίτικο Λονδίνο. Μια μεγαλούπολη “μπολιασμένη” με ιστορία και μεγάλη παράδοση, αλλά πάντα σύγχρονη και… μέσα στα πράγματα. Στην άλλη πλευρά η ονειρική Κοπεγχάγη. Βγαλμένη λες από ένα παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Σαφέστατα πιο χαλαροί ρυθμοί και

φιλικότερος προορισμός για τον επισκέπτη. Σε τούτη την κόντρα βγαίνουν νικητές οι Δανοί.

Βασίλισσα Ελισάβετ vs Βασίλισσας Μαργαρίτας

Και οι δύο χώρες έχουν μοναρχία και βασιλικούς ηγέτες. Αλλά γνωρίζει κάποιος την Βασίλισσα Μαργαρίτα; Αλήθεια τώρα! God save the queen λοιπόν και η ψήφος μας πηγαίνει στην Βασίλισσα Ελισάβετ!

Fish and chips vs Δανέζικων γλυκών

Οι λέξεις “αγγλική κουζίνα” κανονικά θα έπρεπε να διαγραφούν από οποιοδήποτε γαστρονομικό λεξικό. Ασφαλώς και κερδίζουν κατά κράτος τα δανέζικα γλυκά και ιδιαίτερα αυτά τα απίθανα ρολά με την κρέμα και την σταφίδα!

Ιron Maiden vs Metallica

Καθόλου δίκαιη τούτη η “μονομαχία”, καθώς στο ένα… γήπεδο βρίσκονται έξι σπουδαίοι Άγγλοι και στο άλλο μονάχα ένας Δανός (Lars Ulrich). Ακόμα και αν προσθέταμε λίγο από Pretty Maids, Mercyful Fate και Royal Hunt, πάλι οι Iron Maiden θα ήταν νικητές. Γιατί… έτσι!

Zero points vs Douze points

Με πέντε νικητές στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, οι Άγγλοι (ως Μεγάλη Βρετανία) κυριαρχούν έναντι των Δανών, οι οποίοι μετρούν τρεις νίκες σε αυτό το μουσικό “πανηγύρι”.

Victoria Beckham vs Helena Christensen

Δύσκολα τα πράγματα εδώ… Τι να επιλέξεις; Την πρώην Spice Girl ή την άλλοτε super model; Λόγω στιλ και “αέρα”, θα δώσουμε την ψήφο μας στην Βικτόρια του Ντέιβιντ.

Carling vs Carlsberg

Στο θέμα της μπύρας, τόσο οι Άγγλοι, όσο και οι Δανοί δεν σηκώνουν… κουβέντα. Αν και οι Άγγλοι έχουν πάει την μπύρα σε… άλλο επίπεδο, τουλάχιστον ως καταναλωτές. Το εντυπωσιακό είναι ότι η δανέζικη Carlsberg είναι από τις αγαπημένες των Άγγλων, επομένως είτε χάσουν, είτε κερδίσουν, με αυτή θα περάσουν τη βραδιά του ημιτελικού του Euro. Σημειώσατε 2.

Lego vs english toys

Νομίζω ότι είναι εύκολη η επιλογή και ο… άσος μπαίνει με άνεση, καθώς οι Δανοί έχουν κυριαρχήσει παγκοσμίως σε αυτόν τον τομέα.

J. K. Rowling vs Hans Christian Andersen

H κυρία Ρόουλινγκ έγινε παγκοσμίως γνωστή – και ζάμπλουτη – για τη σειρά βιβλίων “Χάρι Πότερ” και είναι μια σύγχρονη “παραμυθού”, ωστόσο δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία σύγκρισης με τον σπουδαίο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Με τα παραμύθια του μεγαλώσαμε και ονειρευτήκαμε, αυτόν θα διαλέξουμε.

Νικητές αναδείχθηκαν οι Δανοί σε αυτή την “εναλλακτική” κόντρα, ωστόσο στο γήπεδο όλα είναι διαφορετικά. Εκεί τα “λιοντάρια” μπορεί να… δαγκώσουν τη θαρραλέα… γοργόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα