Αγγλία γίναμε!

Ένα εξαιρετικό ματς στην Τρίπολη από Αστέρα και ΑΕΛ με τους Αρκάδες να πανηγυρίζουν μια σπουδαία πρόκριση με σκορ 5-3! Οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν 3-3, ήταν αγκαλιά με την πρόκριση λόγω του 3-2 του πρώτου παιχνιδιού, όμως ο Αστέρας βρήκε τα αποθέματα για δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, που τους χάρισε την πρόκριση στους "8".

Πως έπαιξαν

Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε τους Αθανασιάδη, Κώτσιρα, Μαρτίνεθ, Βαλιέντε, Πασαλίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Μουνάφο, Τσιλιανίδη, Φερνάντεθ,
Καλτσά και Μανιά.

Από την άλλη ο Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με τους Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι, Σικάφκα, Καρανίκα, Ακόστα, Σεσέροβιτς, Γκοίκοβιτς, Ζίζιτς και Φατιόν

"Τρόμος" από αέρος!

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε ένα απόλυτα επιτυχημένο πρώτο ημίχρονο πετυχαίνοντας δύο γκολ απέναντι στην ΑΕΛ, στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Μόλις στο έβδομο λεπτό ο Καλτσάς σένταρε από τα δεξιά με την μπάλα να κατευθύνεται προς τον Μανιά, ο Ζίζιτς βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με την πλάτη έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Κρίστινσον. Ο Αστέρας πήρε νωρίς σκορ πρόκρισης και συνέχισε να πιέζει διατηρώντας την κατοχή της μπάλας και χάνοντας μερικές σπουδαίες ευκαιρίες! Στο 18' και στο 22' οι Αρκάδες ήρθαν κοντά στο δεύτερο γκολ με προσπάθειες των Μανιά με κεφαλιά και του Φερνάντεθ με σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο εξαιρετικός Κρίστινσον ήταν παρών! Η ομάδα του Παράσχου απείλησε με σουτ του Κώτσιρα μέσα από την περιοχή στο 39ο λεπτό, όμως το 2-0 σημειώθηκε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Μαρτίνεθ έπιασε δυνατή κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ! Ο Ισπανός πέτυχε το δεύτερο εν Ελλάδι γκολ του, έχοντας σκοράρει και το πρώτο στο κύπελλο.

Η πρόκριση έγινε... μπαλάκι!

Το δεύτερο μέρος επιφύλασσε στους θεατές μια θεότρελη εξέλιξη με εκατέρωθεν γκολ! Ο Φέστα προχώρησε σε αλλαγή με τον Νούνιτς να περνάει στο ματς στη θέση του Σεφέροβιτς. Η ΑΕΛ παρουσιάστηκε ανανεωμένη και εκμεταλλεύτηκε τα κενά κυρίως στην αριστερή πτέρυγα του Αστέρα. Στο 52ο λεπτό ο Ακόστα μείωσε σε 2-1, μετά από μια σπουδαία ατομική προσπάθεια του Ντέλετιτς. Το ματς φάνηκε να πηγαίνει προς την πλευρά του Αστέρα και μάλιστα ο Παράσχος προχώρησε σε αλλαγή με τον Τσιλιανίδη να αποχωρεί για να πάρει τη θέση του ο Βλάχος. Δύο λεπτά αργότερα, στο 58, ο Βαλιέντε έγραψε το 3-1 μετά από σκαστή κεφαλιά του Μανιά μέσα στην περιοχή. Κάπου εκεί το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με την ΑΕΛ να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα γκολ. Αρχικά στο 60' με το πρώτο του Σικάφκα εν Ελλάδι, από την ασίστ του Καρανίκα και στο 75' με τον Ζίζιτς να εξιλεώνεται μετά το αυτογκολ του. Ο Κροάτης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από τον άξονα, η μπάλα βρήκε στο τείχος και ξεγέλασε τον Αθανασιάδη για το 3-3. Πλέον ο Αστέρας χρειαζόταν δύο γκολ για την πρόκριση και τα κατάφερε! Στο 78' ο Καλτσάς με δεξί σουτ αιφνιδίασε τον Κρίστιανσον στην κλειστή του γωνία και στο 85' ο Φερνάντεθ με εκπληκτικό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το όγδοο γκολ της βραδιάς και 13ο (!) συνολικά του ζευγαριού, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα του! Ο Ισπανός είχε χάσει αρκετές ευκαιρίες με το αριστερό, το επιδέξιο πόδι του, αλλά έμελλε να κρίνει την πρόκριση μετο δεξί!
Keywords
Τυχαία Θέματα